The Hong Kong Polytechnic University - School of Hotel and Tourism Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Apabila membentangkan kelayakan anda dalam industri pelancongan dan perhotelan, anda perlu berada di mana tindakan itu. Itulah Asia, rantau yang paling pesat berkembang di dunia untuk pelancongan. Kebudayaan Asia secara tradisinya mengalu-alukan, dan perhatian perhatian terhadap perincian adalah ciri khas perkhidmatan Asia. Pelancong antarabangsa menilai syarikat penerbangannya, lapangan terbang, tarikan dan hotel di antara yang terbaik di dunia. Dan tidak ada tempat yang lebih baik untuk menunggang "Gelombang Asia" ini daripada Hong Kong.

Sekolah Hotel dan Sekolah Pelancongan bertaraf dunia

shtm20

Nilai No. 1 di dunia dalam kategori "Hospitaliti dan Pelancongan Pengurusan" mengikut Peringkat Global Peringkat Akademik ShanghaiRanking 2019, meletakkan No. 1 di peringkat global dalam kategori "Perdagangan, Pengurusan, Pelancongan dan Perkhidmatan" di Peringkat Universiti oleh Prestasi Akademik pada 2017/2018 dan menduduki tempat ke-1 di dunia dalam "Hospitality, Leisure, Sport

Hotel Pengajaran dan Penyelidikan - Hotel ICON

Dengan penubuhan Hotel ICON, hotel pengajaran dan penyelidikan satu-satu-jenis kami, peranan kepimpinan SHTM dalam penyelidikan perhotelan juga dipertingkatkan. Projek penyelidikan dengan fokus berbeza telah dilaksanakan di hotel. Tiga bilik tetamu yang berdedikasi - "Bilik Tamu Besok" - diwujudkan untuk memudahkan penyelidikan yang lebih mendalam ke penerapan konsep-konsep lanjutan dalam bidang pengurusan hotel untuk kemajuan industri keseluruhan.

shtm21

Bersama-sama dengan Hotel ICON, program-program terobosan kami memberi inspirasi kepada generasi baru para profesional dan pelajar perintis yang ghairah, untuk mengambil kedudukan mereka sebagai pemimpin dalam industri perhotelan dan pelancongan. Dengan itu, kami bergerak dari mengejar visi perhotelan dan pendidikan pelancongan untuk menjadi ikon yang benar-benar global.

Fakulti Antarabangsa dan Program Pelbagai

Oleh itu, jadikan kakitangan antarabangsa yang berbakat kami lebih daripada 70 ahli akademik dari 21 buah negara dan kawasan mengambil laluan kerjaya anda ke tahap yang lebih tinggi, sama ada di industri hotel, perkhidmatan makanan, pelancongan atau pelancongan. Sekolah menawarkan kursus sarjana dan pascasiswazah di Pengurusan Hotel dan / atau Pengurusan Pelancongan yang mengarah ke Doktor Falsafah, Doktor Hotel dan Pengurusan Pelancongan, Sarjana Sains dan Sarjana Muda Sains.

Sertai kami dan cemerlang!

Lokasi

Kowloon

The Hong Kong Polytechnic University's School of Hotel and Tourism Management

Alamat
School of Hotel & Tourism Management, 17 Science Museum Road, Tsim Sha Tsui East, Kowloon
Kowloon, Hong Kong
Telefon
+852 3400 2200

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami