The Hong Kong Polytechnic University - School of Hotel and Tourism Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Untuk meningkatkan kelayakan anda dalam industri pelancongan dan perhotelan, anda harus berada di tempat yang tepat. Itulah Asia, wilayah pelancongan yang paling pesat berkembang di dunia. Budaya Asia secara tradisional menyambut, dan perhatian terhadap perincian adalah ciri khas perkhidmatan Asia. Pelancong antarabangsa menjadikan syarikat penerbangan, lapangan terbang, tarikan dan hotelnya antara yang terbaik di dunia. Dan tidak ada tempat yang lebih baik untuk menaiki "Gelombang Asia" ini daripada Hong Kong.

Sekolah Hotel dan Sekolah Pelancongan bertaraf dunia

shtm20

Kedudukan No. 1 di dunia dalam kategori "Pengurusan Perhotelan dan Pelancongan" menurut Peringkat Global Subjek Akademik ShanghaiRanking 2020, berada di peringkat 1 global dalam kategori "Perdagangan, Pengurusan, Pelancongan dan Perkhidmatan" dalam Peringkat Universiti berdasarkan Prestasi Akademik pada 2019/2020 dan menduduki tempat nombor 1 di dunia dalam bidang subjek "Hospitality, Leisure, Sport & Tourism" oleh CWUR Rankings by Subject 2017, School of Hotel and Tourism Management ( SHTM ) di Universiti Politeknik Hong Kong ( PolyU) berada dalam posisi unik untuk tidak hanya menunggang gelombang Asia, tetapi juga memimpinnya dalam kecemerlangan pendidikan. Selama lebih dari 40 tahun, SHTM telah menyempurnakan visi khas pendidikan perhotelan dan pelancongan dan menjadi simbol kecemerlangan di bidang ini, sebagai contoh moto Perhotelan dan Pelancongan Terkemuka.

Hotel Pengajaran dan Penyelidikan - Hotel ICON

Dengan terbentuknya Hotel ICON, hotel pengajaran dan penyelidikan yang inovatif kami, peranan kepemimpinan SHTM dalam penyelidikan perhotelan juga ditingkatkan. Projek penyelidikan dengan fokus yang berbeza telah dilaksanakan di hotel. Tiga bilik tamu khusus - "Tomorrow's Guestrooms" - dibuat untuk memudahkan penyelidikan yang lebih mendalam mengenai penerapan konsep maju dalam bidang pengurusan hotel untuk kemajuan seluruh industri.

shtm21

Bersama dengan Hotel ICON, program inovatif kami memberi inspirasi kepada generasi baru profesional dan pelajar yang bersemangat dan perintis untuk mengambil kedudukan sebagai pemimpin dalam industri perhotelan dan pelancongan. Dengan itu, kita beralih dari mengejar visi pendidikan perhotelan dan pelancongan menjadi ikon yang benar-benar global.

Fakulti Antarabangsa dan Program Pelbagai

SHTM mempunyai pasukan antarabangsa yang terdiri daripada 70+ ahli akademik dengan latar belakang budaya yang pelbagai yang mempunyai pengalaman lebih dari 400 tahun hospitaliti atau industri pelancongan. Oleh itu, biarkan fakulti berbakat kami mengambil jalan kerjaya anda ke tahap baru, sama ada dalam industri perhotelan, perkhidmatan makanan, pelancongan atau pelancongan. Sekolah ini menawarkan program sarjana dan pascasiswazah dalam Pengurusan Hotel dan / atau Pengurusan Pelancongan yang merangkumi Doktor Falsafah (Ph.D.), Doktor Pengurusan Hotel dan Pelancongan (D.HTM), Sarjana Sains (MSc) dan Sarjana Muda Sains (BSc).

Sertai kami dan cemerlang!

Lokasi

Kowloon

The Hong Kong Polytechnic University's School of Hotel and Tourism Management

Alamat
School of Hotel & Tourism Management, 17 Science Museum Road, Tsim Sha Tsui East, Kowloon
Kowloon, Hong Kong
Telefon
+852 3400 2200

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami