The Hong Kong University of Science and Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

img 1Terletak di tengah-tengah Asia, The Hong Kong University of Science and Technology ( HKUST ) adalah sebuah universiti penyelidikan yang muda dan terkenal di Hong Kong. Peringkat No. 32 di Dunia di QS World University Rankings (2019), HKUST menawarkan pelbagai kajian penyelidikan pascasiswazah dalam Sains, Kejuruteraan, Perniagaan dan Pengurusan, Kemanusiaan dan Sains Sosial, Pengajian Alam Sekitar dan Dasar Awam yang membawa kepada Master falsafah (MPhil) dan Doktor Falsafah (PhD). Semua program diajar dalam bahasa Inggeris.

Komuniti Penyelidikan Global dan Pelbagai

img 2 Tempat yang paling besar sentiasa terdiri daripada orang yang paling besar. HKUST mempunyai pasukan yang kuat

Kecemerlangan Penyelidikan di HKUST

img 3 Menyertai komuniti penyelidikan di HKUST , anda akan menjadi salah seorang daripada kami untuk membuat inovasi dunia bersama-sama. Dengan profesor terkenal dan kemudahan penyelidikan terkini, HKUST sentiasa memandu kemajuan teknologi dan sains utama. Kecemerlangan penyelidikannya dapat dilihat dengan keputusan No. 1 di antara semua institusi tempatan dalam Latihan Penilaian Penyelidikan yang dijalankan oleh Kerajaan Hong Kong pada tahun 2014. Juga, HKUST

Penyelidikan Pascasiswazah Penyelidikan Sepenuhnya

Untuk menyokong pengajian anda, HKUST juga menyediakan Pelajar Pasca Siswazah dengan gaji bulanan HK $ 17,330 (~ US $ 2,200) untuk pelajar pascasiswazah sepenuh masa penyelidikan. Pembiayaan tersebut adalah sehingga 2 tahun untuk pelajar MPhil sepenuh masa dan 4 tahun untuk pelajar PhD sepenuh masa. Selain itu, Universiti akan menyediakan penginapan universiti yang terjamin dalam dua tahun pertama kajian penyelidikan. Lebih baik lagi, terdapat pelbagai peluang pendanaan dan biasiswa yang tersedia untuk menyokong kajian penyelidikan anda di HKUST , termasuk Anugerah Penyelidikan Luar Negara, Anugerah Penyelidikan Junior Fulbright, Geran Perjalanan Penyelidikan, dll.

Universiti kini mengundang permohonan untuk kemasukan 2020/21.

Lokasi

Hong Kong

The Hong Kong University of Science and Technology

Alamat
Clear Water Bay, Kowloon
Hong Kong, Hong Kong

Program-program

Kursus Eksekutif
Sekolah ini juga menawarkan: