Universidad Da Vinci de Guatemala

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Da Vinci University of Guatemala adalah institusi pendidikan tinggi, yang proposal pendidikannya didasarkan pada prinsip kebenaran, integriti, pencarian kecemerlangan, tanggungjawab sosial, dan relevansi pengetahuan.

Da Vinci University of Guatemala memahami bahawa kebenaran adalah nilai asas, dan oleh itu pencarian, praktiknya, dan pembelaannya terbenam dalam tindakannya, terutama melalui penyelidikan akademik dan institusi, yang juga menyumbang kepada pengembangan sains dan pengembangan sosial .

Prinsip asas lain ialah integriti. Da Vinci University of Guatemala memahami bahawa pengetahuan luas dan pelbagai dan bahawa program pendidikannya perlu menyediakan, sejauh mungkin, pengetahuan integratif dari pelbagai bidang, agar profesional yang lulus mendapat latihan yang komprehensif.

Keunggulan sebagai prinsip tindakan adalah nilai keutamaan bagi Da Vinci University of Guatemala. Difahamkan bahawa pencarian kecemerlangan tidak berakhir dan oleh itu tindakan anggotanya, dan juga programnya, mesti dijalankan dengan berkualiti sesuai dengan norma dan piawaian yang memastikan pencapaiannya.

Prinsip asas lain adalah relevansi, yang dipahami sebagai kaitan dan kesesuaian antara cadangan pendidikannya dan tuntutan masyarakat dan sektor produktif. Da Vinci University of Guatemala bertujuan untuk mendidik para profesional yang mempunyai kemampuan untuk membuat penilaian kritis dan mempunyai fleksibiliti dan kemampuan menyesuaikan diri yang tinggi ketika menjalankan profesion mereka. Ini mungkin berlaku sekiranya pengetahuan yang disediakan untuk mereka relevan dengan realiti dan evolusi sains, teknologi, dan sosial yang berterusan.

Lokasi

Guatemala City

Alamat
Via 6,3-42
Guatemala City, Jabatan Guatemala, Guatemala

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami