University of Macedonia

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

118814_16255880117_4def23218d_o1.jpg

University of Macedonia . Destinasi: kecemerlangan

Dalam dekad keenam operasinya, University of Macedonia , kesinambungan Sekolah Pengajian Siswazah Sejarah Perindustrian Thessaloniki, adalah sebuah institusi pengajian tinggi negara moden yang terkenal dengan suasana kualiti, kebebasan, demokrasi, meritokrasi dan pembangunan individu yang disediakannya kepada semua anggotanya: pelajar, staf Akademik dan Penyelidik, dan pekerja universiti.

Misi kami telah lama menyumbang kepada masyarakat, kepada pembangunan sosio-ekonomi negara kita melalui mata pelajaran yang kami tawarkan di empat Sekolah kami, penyelidikan yang dijalankan dan kemajuan dan penyebaran pengetahuan.

Beribu-ribu graduan University of Macedonia mengejar kerjaya yang berjaya di Greece dan di luar negara. Di pihak kami, memandangkan keadaan ekonomi yang buruk yang menjejaskan belia Yunani, yang dilanda pengangguran, kami di Universiti, melakukan yang terbaik untuk menyokong graduan dan pelajar kami untuk meningkatkan prospek kemasukan mereka dalam pasaran buruh dengan cara Kerjaya kami dan Pejabat Latihan dan melalui mengemaskini program pengajian di semua jabatan kami.

Hasil penilaian positif yang diterima oleh majoriti Jabatan-jabatan University of Macedonia , operasi lancar sepanjang tahun akademik, pengurusan ekonomi dana yang berhemat dan sumber manusia yang berpengetahuan, bercita-cita tinggi dan berbakat, menjamin kualiti Universiti hari ini dan menjamin pembangunan masa hadapan kami menjadi sebuah universiti bersaiz sederhana yang berkembang bukan sahaja di Greece tetapi juga di kawasan sekitarnya.

Komuniti Universiti kami menetapkan Kecemerlangan sebagai objektif yang tidak boleh dirunding. Usaha harian kami untuk menanggapi tuntutan proses Penilaian Universiti adalah cara terbaik untuk mencapai matlamat kami.

Saya benar-benar percaya bahawa universiti sebagai institusi, secara amnya, dan University of Macedonia , khususnya, boleh memainkan peranan utama dalam titik perubahan ini untuk negara kita. Pembangunan secara langsung dikaitkan dengan penyelidikan dan kemajuan pengetahuan. Hanya melalui kerjasama erat dengan agensi kerajaan, sektor swasta, Universiti dan Pusat Penyelidikan kita boleh berjaya.

Matlamat saya semasa jawatan saya sebagai Rektor adalah untuk menanamkan sikap kecemerlangan dalam semua ahli Universiti: pelajar, Kakitangan Akademik dan Penyelidik, dan pekerja universiti untuk mencapai kerjasama maksimum dengan entiti awam dan swasta. Dengan cara ini University of Macedonia akan terbuka kepada semua dan akan memenuhi misi sosial setiap hari sebagai universiti negeri, menjadikan kita semua bangga.

Rektor University of Macedonia
Achilleas Zapranis

118809_kastra2.jpg

Lokasi

University of Macedonia terletak di Thessaloniki. Ia ditempatkan dalam sekumpulan bangunan dengan keluasan kira-kira 40.000 meter persegi, yang terdiri daripada ruang amfiteater, bilik pengajaran dan seminar, pejabat dan bahagian pentadbiran, restoran, yang beroperasi sepanjang tahun akademik, gimnasium dan kedai buku; juga stesen penjagaan anak tidak lama lagi akan beroperasi. Terdapat juga dua bilik tetamu di mana 4-8 orang (kebanyakan pengunjung rasmi) boleh ditempatkan. Universiti baru-baru ini telah menambah satu auditorium utama yang akan menjadi salah satu Pusat Persidangan yang paling kontemporari dengan piawaian antarabangsa dan juga akan menjadi tuan rumah acara budaya penting di bandar.

Kemudahan dan Peralatan

Pelajar diberi sokongan besar oleh Perpustakaan dan Perkhidmatan Maklumat (LIS), Pejabat Kerjaya, dan Pusat Operasi Komputer dan Rangkaian. Aktiviti sukan, budaya dan politik universiti terbuka kepada semua pelajar.

Persekitaran Antarabangsa

University of Macedonia mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia. Kami tahu bahawa kualiti program ini diperkaya oleh pelbagai pengalaman budaya dan pendidikan murid-murid antarabangsa kami. Oleh itu, pelajar masuk kami menerima segala macam sokongan daripada Setiausaha Siswazah dan disambut dengan mesra oleh rangkaian pelajar bebas yang membantu mereka untuk terlibat dengan cepat dalam kehidupan pelajar tempatan.

Alumni dan Testimoni Pelajar

118819_martinidis2.jpg

Dr. George Martinidis (PhD), Greece

"Selain menjadi pengalaman yang menarik dan memberi pencerahan dan peluang untuk bertemu dengan orang yang sangat menarik, UoM MA dalam Politik dan Ekonomi Kontemporari E

118818_rodjetton.jpg

Rod Jetton, Amerika Syarikat

about.me/rodjetton

"Masa saya di University of Macedonia sangat memberi kesan dalam membantu saya mencapai matlamat kerjaya saya. Fokus kepada semua negara di Eropah tenggara tidak ternilai dan saya mendapati penekanan pada ekonomi sangat berguna. Profesor menuntut, yang memerlukan kerja keras dan fokus untuk berjaya, tetapi mereka adalah kumpulan pengajar terbaik yang pernah saya pelajari di bawah. Saya percaya setiap daripada mereka bukan sahaja mengambil minat peribadi untuk membantu saya mempelajari bahan tersebut, tetapi mereka juga menawarkan nasihat, nasihat dan sokongan mereka atas semua usaha saya sejak tamat pengajian, minat UOM dalam membantu saya berjaya, serta kualiti pengajaran mereka, jauh melebihi jangkaan saya sebagai orang Amerika yang belajar di luar negara. Saya sangat menyarankan program ini kepada sesiapa yang ingin mendapatkan pemahaman yang lebih baik tentang bagaimana politik dan ekonomi mempengaruhi kerajaan di tenggara Eropah dan Kesatuan Eropah secara keseluruhan. "

Lokasi

Thessaloniki

Alamat
156 Egnatia Street
http://mabsos.uom.gr/

540 06 Thessaloniki, Thessaloniki, Yunani

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami