Hellenic Open University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Terbuka Hellenic diasaskan sebagai Universiti Negeri yang ditadbir sendiri dengan premisnya yang terletak terutamanya di Patras Greece . Universiti menerima pelajar pertama pada tahun 1998. Ia mempunyai empat Sekolah (Sains Sosial, Seni Gunaan, Sains dan Teknologi dan Kemanusiaan).

Pada masa ini, lebih daripada 30,000 pelajar sarjana dan pascasiswazah didaftarkan. Mereka dididik oleh fakulti akademik yang berpandangan ke hadapan sekitar 50 orang ahli, disokong oleh pensyarah, profesor, penyelidik pasca kedoktoran 2000, kakitangan sokongan makmal, instruktur, serta sekitar 200 kakitangan sokongan pentadbiran.

Misi HELLENIC OPEN UNIVERSITY (HOU) adalah untuk menyediakan pendidikan universiti berkualiti tinggi melalui pembelajaran jarak jauh di peringkat sarjana dan pasca siswazah. Untuk tujuan itu, ia mengembangkan dan melaksanakan bahan pembelajaran yang sesuai dan kaedah pengajaran. Promosi penyelidikan saintifik, serta perkembangan teknologi dan metodologi yang berkaitan dalam bidang pembelajaran jarak jauh, berada dalam skop objektifnya.

Lokasi

Patras

Alamat
Parodos Aristotelous 18
26 335 Patras, Achaea, Yunani

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami