Aristotle University of Thessaloniki - School of Geology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Makmal Geologi, Petrologi dan Mineralogi, dan Makmal Meteorologi dan Klimatologi adalah kedua-dua bahagian Fakulti Fizik dan Matematik dan membuka pintu mereka pada musim gugur 1928.

Makmal Geologi, Petrologi dan Mineralogi dibahagikan kepada Makmal Geologi dan Paleontologi, dan Makmal Mineralogi dan Petrologi, yang kedua-duanya dimasukkan ke dalam Sekolah Sains Semula Jadi, yang ditubuhkan pada musim gugur 1943. Makmal Meteorologi dan Klimatologi mula-mula dimasukkan ke dalam Sekolah Fizik dan kemudian ke Sekolah Geologi.

Sekolah Sains Asli melatih pelajar dalam bidang yang berkaitan dengan geologi dan biologi. Makmal baru telah diasaskan selama tempoh tiga puluh tahun, seperti Makmal Geografi Fizikal, Makmal Geofizik dan Laboratorium Mineralogi-Petrologi Sistematik. Pada tahun 1973, Sekolah Sains Alam dibahagikan kepada Sekolah Geologi dan Sekolah Biologi.


Sekolah Geologi ditubuhkan pada tahun 1973, menurut Keputusan Diraja 290 / 5-4-1973, dan dikendalikan oleh graduan Sekolah Sains Asli. Pada tahun 1983, Sekolah Geologi dibahagikan kepada Jabatan yang menyelaras pengajaran dan penyelidikan, menawarkan program-program yang melatih para pelajar dalam pelbagai disiplin yang berkaitan dengan bidang utama pengajian mereka. Bilangan kursus yang ditawarkan semakin meningkat selepas makmal baru diasaskan. Muzium Paleontologi dan Muzium Mineralogi dan Petrologi, Stesen Seismologi dan Pusat Meteorologi Gunung Olympus juga merupakan sebahagian daripada Sekolah Geologi.


Sekolah memastikan pelajar diberi latihan yang lengkap dan komprehensif mengenai pelbagai topik dalam bidang geosains, seperti Galian dan Batu Industri, Sistem Maklumat Geografi, Geotermik, Geofizik, Geokimia, Geologi Gunaan, Sedimentologi, Klimatologi dan Meteorologi, Geologi Deposit Jerami, Geologi Ekonomi, Bahan Api Fosil, Mineralogi, Paleomagnetisme, Paleontologi, Geologi Alam Sekitar, Geokimia Alam Sekitar, Petrologi, Seismologi, Stratigrafi, Geologi Struktur, Geologi Teknikal, Hidrogeologi, Geografi Fizikal, Oseanografi. Kursus komputer dan kursus yang berkaitan dengan teknologi digital juga ditawarkan kepada pelajar. Kakitangan pengajaran dan penyelidikan Sekolah berpengalaman, sangat berkelayakan, dan komited untuk mengajar dan menyelidik.

Sekolah Geologi adalah antara sepuluh Sekolah Pertama Aristotle University of Thessaloniki untuk menarik dana penyelidikan dari pelbagai sumber. Selama bertahun-tahun, Sekolah Geologi telah berjaya mencapai matlamatnya, menawarkan pendidikan berkualiti tinggi, meningkatkan penyelidikan dan menyumbang kepada masyarakat dan masyarakat dalam segala cara yang mungkin.

Lokasi

Thessaloniki

Alamat
Aristotle University of Thessaloniki
Faculty of Sciences
School of Geology

54124 Thessaloniki, Thessaloniki, Yunani

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami