Agricultural University Of Athens

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Agricultural University Of Athens (AUA) menawarkan pendidikan dan penyelidikan peringkat sarjana dan pascasiswazah dalam Sains Pertanian, dan visinya adalah untuk mencapai Kecemerlangan Pendidikan dan Penyelidikan sehingga dapat menempati kedudukan yang dinamis dalam persekitaran akademik antarabangsa.

Sesuai dengan peranan tradisionalnya untuk memenuhi keperluan produktif dan pembangunan ekonomi dan masyarakat Yunani, AUA campur tangan dan berkembang sejajar dengan perkembangan dan orientasi pendidikan dan sains moden. Lebih-lebih lagi, pihaknya terus berhubungan dengan masyarakat sehingga dapat membuat proposal dan memberikan solusi untuk masalah yang timbul dalam sektor Agri-Nutrisi .

Agricultural University Of Athens (AUA) adalah universiti tertua ketiga di Greece, setelah Universiti Athens dan Universiti Teknikal Nasional Athens ( Metsovio ).

Ia ditubuhkan oleh undang-undang pada tahun 1920 (Undang-Undang 1844/1920) sebagai Institut Pengajian Tinggi Bebas yang berstatus universiti dengan nama Sekolah Pertanian Tertinggi Athens (HASA).

Pada tahun 1989, HASA dinamakan semula sebagai Agricultural University Of Athens dan disusun menjadi tujuh jabatan akademik bebas (Keputusan Presiden 377/1989) dan walaupun gelaran Yunani diubah pada tahun 1995 (Keputusan Presiden 226/1995), bahasa Inggeris (AUA) tetap tidak berubah.

Menurut Artikel 1 Peraturan Dalaman AUA, “AUA memberikan pendidikan baik di tingkat sarjana maupun pascasiswazah yang meliputi semua sektor kegiatan pertanian. Program pendidikannya , menggabungkan pengajaran teori dengan latihan makmal dan latihan praktikal, berdasarkan pengalaman empirikal dan berkait rapat dengan masalah dan perspektif pertanian Yunani. Program AUA bertujuan untuk melengkapkan graduannya untuk berperanan sebagai petani / ahli agronomi yang kompeten, yang dapat memberikan arahan dan sokongan kepada petani, berpartisipasi dalam perencanaan pembangunan pertanian negara, dan melalui penyelidikan mereka menyumbang kepada penyelesaian masalah dalam sektor pertanian dan pengurusan sumber semula jadi untuk pengeluaran hasil pertanian. AUA berfungsi sebagai pusat penyelidikan asas dan gunaan, yang bertujuan untuk pengembangan sains pertanian dan kemandirian pertanian Yunani untuk kepentingan penduduk pertanian dan orang Yunani ”.

Menurut Keputusan Presiden 80/2013 , dua Sekolah didirikan di universiti, merangkumi tujuh jabatan sebelumnya: Sekolah Pengeluaran Pertanian, Infrastruktur dan Alam Sekitar, dan Sekolah Makanan, Bioteknologi dan Pembangunan.

Lokasi

Athens

Alamat
Iera Odos,75
118 55 Athens, Athens Tengah, Yunani

Athens

Alamat
Iera Odos,75
118 55 Athens, Athens Tengah, Yunani

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: