Athens University of Economics & Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Athens Universiti Ekonomi dan Perniagaan (AUEB) ditubuhkan pada tahun 1920 dan hari ini dianggap sebagai salah satu universiti yang paling kompetitif, di peringkat Eropah, dalam bidang Ekonomi, Pentadbiran Perniagaan, Informatik, Statistik, Pemasaran, Perakaunan dan Kewangan. Hampir satu abad selepas penubuhannya, AUEB terus menghantar pengetahuan dalam bidang sains ia memupuk, untuk menggalakkan amalan pengurusan yang berkesan dan inovatif, dan untuk menyumbang kepada pembangunan masyarakat antarabangsa Yunani dan, dengan pemandangan ke arah keseimbangan antara kecemerlangan dan sumbangan sosial. Setiap tahun lebih daripada seribu pelajar bergraduat daripada Universiti.

AUEB mempunyai sejumlah lebih daripada 26,000 graduan yang menjadi penggerak bukan sahaja dalam bahasa Yunani tetapi juga dalam Ekonomi antarabangsa dan Pengurusan. Tambahan pula, AUEB merupakan antara yang tertinggi di citarasa bakal pelajar setiap tahun di disiplin ia alamat. Matlamat AUEB bukan sahaja untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan teori sempena alat analisis moden, tetapi juga untuk memberikan mereka peluang untuk membangunkan kemahiran peribadi mereka, seperti pemikiran kritikal dan inisiatif individu. Dengan menggabungkan tradisi dengan inovasi dan penyelidikan dengan permohonan, memberi tumpuan kepada kualiti dan extroversion, dan responsif kepada keperluan masyarakat, AUEB menikmati reputasi yang cemerlang berpunca daripada tahap yang tinggi mengajar ia menawarkan dan menyediakan program akademik moden yang menggabungkan antarabangsa terkini perkembangan, berdasarkan keperluan pasaran buruh hari ini.

"... Matlamat Universiti kami adalah untuk menjadi pusat pendidikan dan kecemerlangan sains, demokrasi, meritokrasi, extroversion, ketelusan dan kebertanggungjawaban sosial, dan sebagai sumber kekayaan intelektual bagi negara kita, terutama pada masa-masa sukar yang Greece akan melalui. Kita mahu pelajar-pelajar kita untuk memperoleh latihan saintifik terbaik yang mungkin, yang akan membolehkan mereka menjadi profesional yang berjaya di Eropah dan seluruh dunia. Pada masa yang sama, walaupun kemampuan kewangan yang terhad, AUEB menawarkan pelajar pelbagai budaya, sukan dan aktiviti-aktiviti dan perkhidmatan, yang menyumbang kepada tahap setinggi mungkin kepada pembangunan serba peribadi mereka. Kami berusaha untuk membangunkan hubungan yang berterusan dengan pelajar-pelajar kita. Dengan mengekalkan dan membangunkan jangka panjang dan kerjasama yang erat dengan dunia perniagaan Greek lanjut, AUEB memudahkan dan menyokong, melalui perkhidmatan, penempatan kerjaya graduannya. Dengan semangat tanggungjawab, AUEB menyumbang tegas kepada penciptaan sumber yang paling penting negara boleh mempunyai: modal insan ... "

Profesor Konstantine Gatsios, Rektor

Petikan dari ucapan Rector

Lokasi

Athens

Alamat
Athens University of Economics and Business
76, Patission Str.

10434 Athens, Athens Tengah, Yunani

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami