ALBA Graduate Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ALBA Graduate Business School di The American College of Greece ditubuhkan pada tahun 1992 dan beroperasi di bawah naungan komuniti perniagaan, persatuan perbadanan dan organisasi institusi, yang kini berjumlah lebih daripada 90 ahli.

Alba berusaha untuk mencapai kecemerlangan, kualiti dan inovasi berterusan dalam penyelidikan dan pengajaran. Alba menawarkan program akademik siswazah, yang kebanyakannya diiktiraf di peringkat antarabangsa oleh AMBA atau EFMD . Ia adalah Sekolah Perniagaan terkemuka di Greece berdasarkan bimbingan kerjaya, pendidikan keusahawanan, program dalaman eksekutif di syarikat-syarikat teratas, dan rekod penempatan cemerlang para alumni.

115520_CF110834.jpg

Para profesor Alba berasal dari universiti terbaik di seluruh dunia seperti Yale, London Business School, IMD dan sebagainya. Sekitar 20% pelajar sepenuh masa datang dari negara-negara seperti Perancis, India, Rusia, Serbia, Nigeria dan lain-lain. Selain itu, rakan kongsi di seluruh dunia menerusi program pertukaran memberi para pelajar peluang untuk membina rangkaian antarabangsa hubungan profesional dan sosial, dan mendapat manfaat daripada pertukaran pengetahuan, pengalaman, dan pemahaman budaya.

Setiap tahun Alba menawarkan sejumlah biasiswa kepada pemohon yang menunjukkan prestasi akademik yang kuat dan / atau trek profesional yang hebat. Pejabat Alba Career menyediakan sokongan bertaraf dunia kepada pelajar dan alumni. Melalui latihan peribadi, lebih daripada 10 bengkel tertumpu, panel kerjaya, bayang-bayang pekerjaan, latihan magang dan lawatan syarikat yang tidak terhitung banyaknya, para pelajar bersedia untuk mencari pekerjaan terbaik di peringkat antarabangsa. Forum Kerjaya tahunan menarik lebih daripada 100 perekrut dan menjadi alasan untuk lebih daripada 1500 wawancara dalam masa kurang dari seminggu. Alba melanggan dan menawarkan kepada pelajar dan alumni semua perkhidmatan pengambilan / penempatan antarabangsa utama.

Beasiswa disediakan untuk pelajar antarabangsa. Jika anda ingin melihat sama ada anda layak, sila isi laman web borang ini.

115515_22179953_10155784170836810_6043486379086959257_o.jpg

956_img2.jpgSelain program akademiknya, Alba menawarkan pendidikan eksekutif berkualiti tinggi untuk memenuhi keperluan pelanggan korporat domestik dan antarabangsa yang besar. Program-program ini terdiri daripada seminar pendaftaran terbuka kepada penyelesaian yang disesuaikan. Lebih daripada 11000 eksekutif telah menghadiri Program Pembangunan Eksekutif di Beasiswa yang disediakan untuk pelajar antarabangsa. Jika anda ingin melihat sama ada anda layak, sila isi laman web borang ini ..

958_img3.jpgBadan alumni Alba terdiri kira-kira 3,000 individu yang dibezakan yang membentuk sekelompok pengurus muda dan dinamik dalam proses membangun kerjaya yang mencabar, sementara pada masa yang sama meningkatkan reputasi Alba dalam komuniti perniagaan Yunani dan antarabangsa.

Lokasi

Athens

Alba Graduate Business School

Alamat
ALBA Graduate Business School
6-8 Xenias Str.

115 28 Athens, Athens Tengah, Yunani
Telefon
+30 21 0896 4737

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi