University of Vaasa

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Vaasa - Pelbagai disiplin dan Berorientasikan Perniagaan

University of Vaasa adalah Universiti pelbagai disiplin dengan lebih daripada 5000 pelajar, dan ia menawarkan ijazah di semua peringkat akademik dari Sarjana hingga Sarjana dan Doktor. Kira-kira 9 peratus pelajar dan 30 peratus staf akademik berasal dari seluruh dunia. Kegiatan pengajaran dan penyelidikan Universiti memberi tumpuan kepada kajian perniagaan, sains pentadbiran, teknologi dan komunikasi. Bahasa pengantar dalam program Sarjana antarabangsa dan beberapa kursus lain dalam Bahasa Inggeris.

University of Vaasa menduduki salah satu tempat kampus terbaru Finland berhampiran dengan laut, sering disebut sebagai kampus yang paling indah di Finland. Semua sekolah dan jabatan terletak di pulau Palosaari yang indah. Kampus ini merupakan gabungan yang menarik dari lama dan baru, gabungan arsitektur kontinental dan Anglo-Saxon. Ia terletak di Vaasa, City of Finland yang paling cerah. Dengan 12 000 pelajarnya, Vaasa juga merupakan bandar pelajar yang sangat meriah. Selain itu, kepulauan Kvarken yang indah di sekitar bandar adalah sebahagian daripada tapak Warisan Alam Dunia UNESCO sejak tahun 2006.

Kajian

University of Vaasa berfungsi di empat sekolah. Pengajaran dan penyelidikan di Sekolah Pengurusan dan Sekolah Perakaunan dan Kewangan serta di Pemasaran dan Komunikasi Sekolah adalah standard nasional yang tinggi, dan University of Vaasa adalah antara penyedia ijazah perniagaan terbesar di Finland. Bidang utama kajian perniagaan adalah pembiayaan dan pasaran kewangan, keusahawanan, tingkah laku pengguna, dan pengantarabangsaan perusahaan. Sekolah-sekolah tersebut digolongkan sebagai Sekolah Perniagaan Cemerlang di Eduniversal Worldwide Business School Ranking dan Program Sarjana dalam bidang Kewangan, Program Sarjana dalam Pembangunan Perniagaan Strategik dan Program Sarjana dalam Perniagaan Antarabangsa mendapat pengiktirafan EFMD.

Sekolah Pengurusan dan Sekolah Pemasaran dan Komunikasi mempunyai bidang kuasa khusus mereka sendiri seperti komunikasi dan sains pentadbiran. Di Sekolah Teknologi dan Inovasi , bidang kepakaran universiti adalah teknologi automasi, kejuruteraan elektrik, sains komputer, dan kejuruteraan telekomunikasi. Program Sarjana dalam Pengurusan Industri dan Analis Sistem Industri adalah ASIIN yang diakreditasi . Meterai kualiti ASIIN memberi jaminan bahawa piawaian kualiti spesifik mata pelajaran disiplin akademik dan profesion yang disediakan oleh program tersebut di peringkat tinggi.

Pendidikan di University of Vaasa menerima pujian daripada majikan untuk memenuhi tuntutan kehidupan kerja moden. Semua peringkat universiti merangkumi kemahiran operasi perniagaan dan suasana kampus yang benar-benar antarabangsa bersama-sama dengan peluang pertukaran pelajar memberikan kebolehan yang kuat kepada pelajar ketika memasuki kehidupan kerja. Bahasa pengajaran dalam semua kursus yang ditawarkan untuk pelajar antarabangsa dalam program Sarjana adalah Bahasa Inggeris. Kursus biasanya berdasarkan kuliah dengan peperiksaan akhir, atau pada kajian bebas yang diperiksa semasa tahun akademik. Seminar dan pelbagai bentuk kerja kumpulan dengan tugasan bertulis dan lisan adalah sebahagian daripada kurikulum juga.

Kehidupan Pelajar di Vaasa

4247_rsz_4175_yliopisto3.jpg

Komuniti University of Vaasa terdiri daripada lebih daripada 5 000 pelajar dan setiap tahun sekitar 300 pelajar antarabangsa dari seluruh dunia belajar di Universiti. Pelajar di Universiti mempunyai minat yang semakin meningkat dalam suasana pengajian antarabangsa. Terdapat kira-kira 12 000 pelajar di Vaasa, dan peluang aktiviti perumahan dan riadah di bandar ini banyak.

Kehidupan budaya bandar mempunyai sesuatu untuk semua orang. Teater Vaasa Bandar Finland, Teater Wasa Sweden, Orchestra Bandar, Vaasa Opera Company dan pelbagai kumpulan muzik, koir dan teater serta beberapa galeri dan muzium memastikan kehidupan budaya yang sibuk bagi bandar. Pelbagai pop, rock dan muzik alternatif dan festival kebudayaan dianjurkan di bandar terutamanya pada musim panas.

University of Vaasa menyediakan tunjuk ajar untuk semua pelajar antarabangsa yang baru. Tutor Antarabangsa, seorang pelajar, dilantik untuk setiap pelajar antarabangsa. Tutor membantu pelajar mengenali persekitaran akademik dan membantu dalam perkara lain yang berkaitan dengan hidup di Vaasa dan Finland.

Sepanjang tahun akademik, tutor merancang pelbagai aktiviti dan acara untuk pelajar antarabangsa. Acara-acara ini adalah satu peluang yang baik untuk mengenali rakan-rakan dan pengalaman Vaasa dengan cara yang baru. University of Vaasa juga menganjurkan lawatan untuk pelajar antarabangsa untuk melihat bahagian Finland yang lain. Sebagai contoh, perjalanan tahunan ke Lapland sentiasa menjadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan bagi pelajar.

Sebagai ahli-ahli pelajar serikat pelajar antarabangsa, Ijazah Sarjana di University of Vaasa mendapat manfaat daripada pelbagai diskaun di dalam dan di luar kampus. Ini termasuk misalnya makanan bersubsidi di restoran dan kafetaria Universiti, serta diskaun tiket perjalanan, teater, muzium dan banyak kedai. Pelajar ijazah sarjana juga berhak mendapat khidmat penjagaan kesihatan pelajar.

University of Vaasa terletak di sebelah laut dengan banyak peluang untuk aktiviti luar. Bagi mereka yang suka berada dekat dengan alam semula jadi, rantau Vaasa adalah tempat yang sangat baik untuk menghabiskan masa lapang di luar rumah. Pantai menawarkan pengalaman untuk setiap musim dari berkayak dan selam skuba ke memancing es. Kota Vaasa sangat mudah diakses; semua perkhidmatan yang diperlukan terletak berhampiran Universiti dan kebanyakan orang terus berbasikal sepanjang tahun. Sambungan perjalanan adalah komprehensif - sebagai tambahan kepada lapangan terbang, perhubungan kereta api dan sambungan bas yang baik, penjelajah melintasi Teluk Bothnia yang membolehkan pelancong mencapai Sweden dalam beberapa jam.

4249_rsz_4177_yliopisto12.jpg

Kawasan Kampus

University of Vaasa menduduki kawasan kampus terbaru Finland di tepi laut - gabungan landskap pantai, seni bina moden dan bangunan industri yang ditukar. Universiti menawarkan persekitaran pembelajaran moden dengan komputer terkini dan kemudahan teknikal yang lain. Juga, perpustakaan akademik terletak di kampus. Dari restoran pelajar di bangunan utama, terdapat pemandangan indah pemandangan alam semulajadi dan laut.

Universiti Antarabangsa

University of Vaasa mempunyai hubungan di seluruh dunia; universiti perkongsian untuk pertukaran pelajar dan staf, dan juga untuk penyelidikan dan kerjasama pendidikan. Setiap tahun lebih daripada 200 pelajar pergi ke luar negara untuk beberapa kajian yang diperlukan untuk program ijazah mereka. Begitu juga, sekitar 200 pelajar antarabangsa tiba setiap tahun untuk menyelesaikan tempoh pertukaran mereka di University of Vaasa . Di samping itu, sekitar 300 pelajar antarabangsa belajar dalam program Sarjana dan Doktoral antarabangsa Universiti.

University of Vaasa menyediakan suasana antarabangsa dan suasana kampus maritim yang indah, tunjuk ajar yang cekap dan persekitaran sosial yang meriah di samping pelbagai kursus yang ditawarkan dalam bahasa Inggeris. Kebanyakan kursus yang termasuk dalam program Master ditawarkan untuk pelajar antarabangsa dan Finlandia yang memberikan peluang yang baik untuk mengenali pelajar tempatan. Kumpulan kajian campuran antarabangsa menawarkan peluang besar untuk belajar daripada pelajar lain dan pengalaman mereka.

Melabur di Masa Depan Anda!

Komuniti pembelajaran rapat, pengajaran terancang dan perkhidmatan pelajar yang cekap mempromosikan kemajuan akademik dan menyelesaikan darjah. University of Vaasa mendidik pakar yang kompeten untuk keperluan kehidupan kerja moden dan prospek pekerjaan bagi graduan yang baik. Universiti ini menyokong fleksibiliti dalam pengajian di Universiti dan di institusi akademik lain di Vaasa, Finland dan di seluruh dunia.

Untuk maklumat lanjut sila lawati laman web University of Vaasa di http: // www. univaasa / master /. Sertai kami sekarang!

Lokasi

Vaasa

Alamat
Wolffintie 34,

65200 Vaasa, Finland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami