University of Turku

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pelbagai disiplin. Antarabangsa. Universiti Penyelidikan.

The

Selain Turku, kami mempunyai kampus di bandar Rauma dan Pori dan operasi di seluruh Finland - sepanjang jalan dari Lapland ke Laut Nusantara.

University of Turku Adalah Antara 1% Di Dunia
QS World University Rankings 2018

Penyelidikan berkesan

Kami menjalankan penyelidikan dan bekerja ke arah masa depan yang lebih baik dan kesejahteraan.

Kami mempromosikan sains percuma, berkesan dan terbuka.

Penyelidikan kami diprofilkan melalui enam bidang tematik:

 • Biofuture
 • Kanak-kanak, orang muda dan belajar
 • Memori budaya dan perubahan masyarakat
 • Hadapan digital
 • Pembangunan dadah dan diagnostik
 • Kajian laut dan maritim

teamwork.jpg

Kenyataan Misi

University of Turku adalah sebuah universiti sains sains yang kompetitif di peringkat antarabangsa yang operasinya didasarkan pada penyelidikan multidisiplin berkualiti tinggi.

Kami mempromosikan pendidikan dan sains bebas dan menyediakan pendidikan tinggi yang berasaskan penyelidikan. Universiti adalah sebahagian daripada komuniti akademik antarabangsa. Kami bekerjasama rapat dengan masyarakat Finland dan mengambil bahagian secara aktif dalam pembangunan rantau kami.

Matlamat Strategik

Penyelidikan berkesan

Kami menyelesaikan masalah hari ini dan esok yang rumit dengan bantuan penyelidikan asas kami. Kami menggunakan pendekatan interdisipliner untuk penyelidikan kami untuk meningkatkan kualiti dan keberkesanan masyarakat. Kami mengukuhkan laluan kerjaya penyelidik, sains terbuka dan sokongan penyelidikan.

Pendidikan yang bertanggungjawab

Kami adalah institusi pengajian tinggi multidisiplin dan inspirasi. Pendidikan kami berdasarkan ilmu saintifik terkini dan memenuhi keperluan masyarakat yang berubah-ubah. Kami memastikan bahawa trek kajian adalah fleksibel dan mudah.

Pemangkin untuk kesejahteraan sosial dan ekonomi

Kami menyedari inovasi yang muncul dari penyelidikan kami dan perkhidmatan pendidikan yang kompetitif di peringkat global. Kami menggalakkan sikap keusahawanan dan penggunaan penyelidikan dengan kerjasama perniagaan.

Kesejahteraan masyarakat

Kami adalah majikan yang bertanggungjawab dan operasi kami dibina berdasarkan nilai bersama. Kami sedang membina sebuah universiti yang menggalakkan dan interaktif, di mana ia senang untuk belajar dan bekerja.

Terima kasih kepada perkhidmatan cemerlang kami, kampus padat dan kehidupan pelajar aktif, pelajar antarabangsa berasa di rumah dan selamat dari awal permulaan penginapan mereka.

10 Sebab terbaik untuk memilih UTU

 • UTU adalah universiti paling antarabangsa di Finland.
 • Program Ijazah Sarjana dan Kedoktoran berdasarkan kekuatan dalam penyelidikan.
 • Prospek kerjaya masa depan.
 • Biasiswa murah hati, tersedia untuk pelajar berbakat.
 • Profesor dan pensyarah yang mencabar anda untuk belajar.
 • Sokongan peribadi dan perkhidmatan sepanjang pengajian anda.
 • Kemudahan yang sangat baik dan persekitaran pembelajaran.
 • Pelbagai kajian pilihan dan kecil.
 • Kehidupan pelajar aktif dan aktiviti serba boleh.
 • Kampus padat di mana semua berhampiran.

Baca lebih lanjut:

research.jpg

Kerjaya penyelidikan yang mengagumkan

Kesejahteraan keseluruhan komuniti Universiti adalah penting kepada kita. Kami ingin menyokong penyelidik muda dalam kerjaya mereka dan menawarkan persekitaran penyelidikan dan komuniti yang memberi inspirasi kepada mereka untuk pencapaian dan hasil yang unik.

17 Program Doktor Falsafah
170 Ijazah Kedoktoran Tahunan
Inovasi dari penyelidikan

Kesan pencegahan xylitol pada kerosakan gigi pertama kali ditemui di Institut Pergigian University of Turku . Setiap tahun, lebih daripada seratus inovasi dan berpuluh-puluh pendedahan ciptaan berasal dari penyelidikan yang dijalankan di Universiti.

Kreatif, tangkas dan inovatif

Kami membangunkan sikap dan aktiviti keusahawanan di seluruh Universiti. Kami menawarkan platform pertumbuhan untuk startup dan spin-spin yang berpunca daripada penyelidikan utama.

Bina kerjaya masa depan anda dengan kami

University of Turku adalah destinasi popular untuk pertukaran, ijazah Sarjana dan pengajian doktor. Kami bekerjasama dengan lebih daripada 400 universiti di seluruh dunia dan menawarkan pelajar kami pelbagai pilihan kursus dan program yang diajar dalam bahasa Inggeris.

20,000 pelajar dari lebih 100 negara
Setiap tahun 650 masuk dan
750 pelajar pertukaran keluar

95% Pelajar Antarabangsa Memilih Kami Memandangkan Penyelidikan Berkualiti Tinggi

laskiainen.jpg

Selamat datang ke Bandar Pelajar Turku

Kampus Turku di University of Turku terletak berhampiran dengan pusat bandar dan sungai Aura berhampiran institusi pengajian tinggi lain, syarikat Turku Science Park, dan Hospital Universiti Turku. Kawasan kampus memanjang dari Katedral Turku sehingga ke stesen keretapi Kupittaa.

Semua perkhidmatan penting untuk pelajar, kakitangan, dan pelawat sama ada berdekatan dengan kampus. Berjalan di mana-mana adalah berguna sama ada dengan berjalan kaki, berbasikal atau oleh bas bandar Föli.

Matlamat bersama institusi pengajian tinggi Turku dan City of Turku menjadi bandar pelajar terbaik Finland! Kehidupan pelajar yang aktif, pengangkutan awam yang mudah dan berfungsi dengan baik, dan perumahan yang mampu dimiliki adalah aset besar Turku. Sebanyak 99% daripada institusi pengajian tinggi di bandar ini mengesyorkan

Kos hidup yang munasabah dengan ramai

Menurut sasaran strategik yang ditetapkan oleh Kota, pada tahun 2029 Turku akan menjadi kota paling menarik di Baltic Utara, dengan landasan yang kukuh dalam seni dan sains. Turku membina aset unik - industri pembuatan kreatif, bioteknologi, kepakaran logistik - melalui kemudahan dan sinergi kumpulan.

Selamat datang ke Turku, Finland!

Lokasi

Turku

Alamat
Student and Admissions Services
University of Turku
20014 Turun yliopisto

Turku, Finland

Rauma

Alamat
Department of Teacher Education
Seminaarinkatu 1

26100 Rauma, Finland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

MA
MSc