University of Oulu

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Oulu adalah universiti sains antarabangsa yang mencipta inovasi untuk masa depan, kesejahteraan, dan pengetahuan melalui penyelidikan dan pendidikan pelbagai disiplin. Inovasi masa depan adalah mengenai mencari, memanfaatkan, dan menerapkan pengetahuan baru. University of Oulu meneliti orang dan budaya di lingkungan hidup yang berubah, serta peluang yang disediakan oleh teknologi baru untuk meningkatkan kesejahteraan orang dan persekitaran. University of Oulu adalah pakar multidisiplin di Northernness.

3 sebab utama untuk belajar di sini

 • Di University of Oulu , kami mempromosikan pembelajaran dan menjalankan penyelidikan yang mendorong sempadan yang diketahui.
 • Kesan Universiti adalah berdasarkan kecemerlangan, cita-cita tinggi, dan produktiviti dalam semua aktiviti kami.
 • Strategi kami adalah untuk meningkatkan kepentingan kami dalam penyelidikan antarabangsa dan memastikan peranan kami bersama para pemimpin dunia dalam bidang tumpuan kami.

Tentang kita

# 201 Kedudukan Universiti Dunia
oleh Times Higher Education
# 401
Kedudukan Akademik Universiti Dunia
oleh Shanghai Jiao Tong University
oulumap

Sejarah

Ditubuhkan pada tahun 1958, komuniti penyelidikan dan pendidikan kami adalah 16000 pelajar dan 3000 pekerja yang kuat, dan salah satu universiti terbesar dan paling banyak disiplin di Finland. Sepuluh fakulti, banyak jabatan, dan unit penyelidikan khusus University of Oulu menjadikan asas penyelidikan, inovasi, dan latihan pakar pelbagai disiplin untuk menuntut tugas profesional.

Pendidikan

Struktur 10 fakulti mencerminkan profil University of Oulu dalam penyelidikan, pendidikan, dan peranan masyarakat. Fakulti adalah:

 • Biokimia dan Perubatan Molekul BMM
 • Pendidikan EDU
 • Kemanusiaan HUM
 • Teknologi Maklumat dan Kejuruteraan Elektrik ITEE
 • Perubatan MED
 • Oulu Business School OBS
 • OMS Sekolah Perlombongan Oulu
 • Sekolah Seni Bina Oulu OSA
 • Sains SCI
 • TECH TECH

Penyelidikan

Di University of Oulu , kami mempromosikan pembelajaran dan menjalankan penyelidikan yang mendorong sempadan yang diketahui. Kami menggunakan potensi penuh untuk menyumbang untuk menyelesaikan beberapa cabaran global yang besar, termasuk penggunaan sumber yang mampan, perniagaan yang bertanggungjawab, kesejahteraan manusia, dan kesihatan sepanjang hayat, sistem pintar, dan pembangunan perkhidmatan, dan memanfaatkan risiko alam sekitar.

Kerjaya

University of Oulu di Finlandia Utara adalah universiti penyelidikan antarabangsa yang pelbagai disiplin dengan banyak bakat kreatif dan intelektual. Lebih khusus lagi, University of Oulu merangkumi universiti sains, universiti teknikal, dan sekolah perniagaan dalam organisasi yang sama. Wilayah Oulu diiktiraf sebagai hab R&D bertaraf dunia dengan input R&D per kapita antara yang tertinggi di peringkat global. Langkah-langkah khusus di University of Oulu dalam perekrutan termasuk membuat program jangka waktu, program perekrutan penyiasat junior, dan pendanaan Ph.D. kedudukan pelajar dalam program kedoktoran. oulustudents101

Perkhidmatan

Perkhidmatan pelajar

UniOulu menjaga individu. Kami menyokong cabaran akademik anda dengan infrastruktur yang berfungsi dan bantuan akses mudah. Di jabatan anda, anda akan mempunyai kenalan akademik peribadi yang boleh ditangani secara bersahaja dengan nama pertama mereka dan yang akan membantu anda membuat rancangan pembelajaran individu anda. Pelan kajian yang disediakan dengan baik adalah alat yang bernilai untuk membuat kemajuan dalam jalur belajar anda. Anda dapat berjumpa rakan kolej pertama anda, dalam talian sebelum tiba. Kummis adalah pelajar kanan University of Oulu terlatih untuk membantu anda, pada mulanya, untuk membiasakan diri dengan kehidupan harian di Oulu.

Perumahan pelajar

Yayasan perumahan pelajar tempatan PSOAS menawarkan pelbagai kemungkinan penginapan, dari pangsapuri bersama ke studio, di sekitar kawasan bandar. Tidak kira di mana anda tinggal di Oulu, perkhidmatan dari pasar raya ke perpustakaan dan kemudahan sukan berdekatan dengan rumah anda. PSOAS disenaraikan oleh pelajar sebagai salah satu penyedia perumahan terkemuka di dunia.

Tellus Innovation Arena

Tellus Innovation Arena adalah ruang inovasi terbuka yang terletak di tengah-tengah kawasan kampus Linnanmaa. Ia dibina untuk pembelajaran, kolaborasi, dan acara untuk semua penjelajah yang berfikiran terbuka dari dalam dan luar universiti. Temui orang, kembangkan idea, dan bentangkan projek - ini membuat semua perbezaan.

Perkhidmatan kesihatan

Perkhidmatan kesihatan pelajar untuk semua pelajar Sarjana dan Sarjana terletak di kampus Linnanmaa. Perkhidmatan kesihatan termasuk rawatan perubatan, mental, dan pergigian. Kebanyakan perkhidmatan adalah percuma manakala beberapa dikenakan yuran nominal.

oulustudents102

Kehidupan seorang pelajar

Organisasi pelajar adalah pakar dalam menganjurkan aktiviti kebudayaan, acara sukan, pesta, dan perjalanan di Finland. Organisasi khusus bidang kajian ini mempunyai ahli-ahli yang berpengalaman di peringkat antarabangsa dengan pengetahuan langsung untuk dikongsikan. Selain itu, terdapat dua organisasi pelajar universiti yang mempunyai minat khusus dalam isu-isu pendidikan antarabangsa.

Sukan universiti

Finns adalah peminat sukan. Universiti ini menawarkan aktiviti sukan untuk pelajar dan kakitangannya dari balet ke pendakian dan yoga, dari berkayak ke ski bersilang negara. Jangan ragu untuk memilih yang paling dekat dengan tubuh dan jiwa anda!

Lokasi

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited