University of Helsinki

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Helsinki menawarkan pelbagai Program Sarjana, yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Skop program kami ialah 120 kredit ECTS, yang dilengkapi dengan dua tahun pengajian sepenuh masa. Semua program mematuhi undang-undang negara yang mengawal pendidikan universiti dan, oleh itu, diiktiraf di peringkat global.

Salah satu universiti penyelidikan multidisiplin terbaik di Eropah

University of Helsinki adalah salah satu universiti terkemuka di Eropah yang mengkhususkan bidang penyelidikan. Ia adalah ahli pendiri Liga Universiti Penyelidikan Eropah, yang termasuk universiti seperti Oxford dan Cambridge. Universiti ini terkenal di peringkat antarabangsa kerana pengajaran, penyelidikan, dan inovasi yang berkualiti tinggi. Kedudukan antarabangsa secara konsisten menempatkan University of Helsinki di antara 20 universiti terbaik di Eropah.

Kekuatan utama University of Helsinki dianggap sebagai penyelidikan saintifik dan ajaran yang diperoleh daripadanya, kerana kami percaya pengajaran berkait rapat dengan penyelidikan. Ini tercermin dalam falsafah kami: "semua guru adalah penyelidik dan semua penyelidik mengajar."

Lokasi

Helsinki

University of Helsinki

Alamat
Helsinki, Finland
Telefon
+358 9 1911

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

MA
MSc