University of Eastern Finland

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dengan kira-kira 15,000 pelajar dan 2,500 anggota kakitangan, University of Eastern Finland adalah salah satu universiti terbesar di Finland. Kampus universiti ini terletak di Joensuu dan Kuopio .

University of Eastern Finland adalah universiti pelbagai disiplin, yang menawarkan untuk mengajar dalam lebih daripada 100 mata pelajaran utama. Universiti ini terdiri daripada empat fakulti: Fakulti Falsafah , Fakulti Sains dan Perhutanan , Fakulti Sains Kesihatan , dan Fakulti Sains Sosial dan Pengajian Perniagaan .

Kesejahteraan pelajar adalah antara keprihatinan utama universiti dan, selain daripada standard pengajaran yang tinggi, universiti ini menawarkan persekitaran belajar moden kepada pelajarnya, yang terus berkembang.

Universiti ini mempunyai hubungan antarabangsa yang luas dan terlibat dalam beberapa rangkaian antarabangsa. Kakitangan pengajaran dan penyelidikan universiti dan pelajar aktif dalam menyertai pelbagai program mobiliti. Universiti ini telah membuat perjanjian dua hala mengenai kerjasama dengan kira-kira 100 universiti di luar negara . Lebih-lebih lagi, universiti ini terlibat dalam beberapa rangkaian antarabangsa dan projek khusus disiplin.

Dengan rangkaiannya yang luas, universiti multidisiplin dan antarabangsa ini merupakan kelompok kecekapan yang signifikan, yang mendorong kesejahteraan dan perkembangan positif Finland timur . University of Eastern Finland berupaya menjadi antara tiga universiti teratas di Finland dan antara 200 universiti terkemuka di dunia.


Lokasi

Joensuu

Alamat
Yliopistokatu 2
P.O.Box 111

FI-80101 Joensuu, Finland

Kuopio

Alamat
Yliopistonranta,1
70210 Kuopio, Finland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami