University of Eastern Finland

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke University of Eastern Finland !

University of Eastern Finland (UEF) adalah universiti yang paling pelbagai disiplin di Finland. Standard penyelidikan dan pendidikan antara disiplin kami yang tinggi dapat menangani cabaran global dan membina masa depan yang lestari Penyelidikan kami adalah antara yang terbaik di dunia dalam beberapa bidang. Kami menawarkan pendidikan dalam hampir 100 mata pelajaran utama dan kami melatih pakar untuk keperluan pasaran buruh yang berubah esok.

Bidang profil kami dalam penyelidikan dan pendidikan adalah:

-Tua usia, gaya hidup dan kesihatan

-Perubahan persekitaran dan penggunaan sumber semula jadi secara lestari

-Pertemuan budaya, mobiliti dan sempadan

-Melbagai pembelajaran dan interaksi

Kami adalah tempat yang dicari untuk belajar, berkat pengajaran kami berdasarkan penyelidikan terkini dan pelbagai tawaran akademik kami, serta peluang belajar yang fleksibel dan pilihan mata pelajaran kecil kami yang tersedia secara percuma untuk pelajar. Kami adalah pelopor pembelajaran berterusan.

Pelajar, proses pembelajaran peringkat tinggi dan kesejahteraan pelajar menjadi teras aktiviti kami. Kami menawarkan kepada pelajar kami persekitaran pembelajaran yang memberi inspirasi, terbuka dan terus berkembang: penyelesaian kemudahan yang selesa dan persekitaran digital moden menyokong pembelajaran.

Di UEF, kami juga mempunyai hubungan antarabangsa yang luas dan terlibat dalam beberapa rangkaian antarabangsa sebagai tenaga pengajar dan penyelidikan kami, dan pelajar mengambil bahagian dalam pelbagai program. Di samping itu, kami telah membuat perjanjian kerjasama dua hala dengan kira-kira 100 universiti antarabangsa.

Kampus kami terletak di bandar Joensuu dan Kuopio. Kami menempatkan sekitar 15,500 pelajar darjah dan 2,700 anggota kakitangan.

Lokasi

Joensuu

Alamat
Yliopistokatu 2
P.O.Box 111

FI-80101 Joensuu, Finland

Kuopio

Alamat
Yliopistonranta,1
70210 Kuopio, Finland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami