Baca keterangan rasmi

LUT University (Universiti Teknologi Lappeenranta-Lahti LUT) adalah universiti sains perintis di Finland, yang menyatukan bidang sains dan perniagaan sejak tahun 1969.

Di LUT University , anda boleh memilih daripada 23 program teknologi atau perniagaan Master dan satu program Sarjana Muda dalam Bahasa Inggeris.

Kampus-kampus kami terletak di Lappeenranta dan Lahti, Finland. Kebanyakan program kami diatur di kampus Lappeenranta.

Dalam program LUT Master, anda boleh memperolehi ijazah Sarjana Sains dalam Teknologi, M.Sc. (Tech.), Atau Sarjana Sains Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan, M.Sc. (Econ.

Komuniti antarabangsa kami dengan lebih daripada 80 kebangsaan berbeza terdiri daripada kira-kira 6,000 pelajar dan pakar yang terlibat dalam penyelidikan saintifik dan pendidikan akademik.

LUT telah menduduki ranking dalam ranking universiti antarabangsa di kalangan 3% teratas universiti pada skala global (Times Higher Education, QS, peringkat ARWU).

Penyelesaian masalah

Tenaga bersih dan air, ekonomi bulat dan perniagaan yang mampan adalah soalan utama manusia yang LUT mencari penyelesaian menerusi teknologi dan perniagaan.

Kerjasama perniagaan

LUT mempunyai tradisi hubungan kuat dengan komuniti perniagaan. Jurnal perniagaan Finland "Talouselämä" telah menduduki peringkat LUT sebagai universitas terbaik dalam kerjasama teknologi perniagaan di Finland. Kami mempromosikan perniagaan yang dihasilkan oleh penyelidikan saintifik. Ini ditunjukkan oleh syarikat pelaburan universiti sendiri Green Campus Innovations , yang menyokong syarikat permulaan berasaskan penyelidikan LUT.

Hal Ehwal Antarabangsa

Kami berhasrat untuk menjadi pelopor dalam pendidikan dengan memperoleh label kualiti antarabangsa untuk program ijazah kami sebagai tanda kecemerlangan pengajaran.

Nilai

Kerja kita menyokong nilai-nilai kita: keberanian untuk berjaya, semangat untuk inovasi melalui sains, dan keinginan untuk membina kesejahteraan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

LUT University

Dalam program Master ini, anda akan belajar bagaimana untuk menggantikan barangan dengan perkhidmatan jika ia lebih cekap dan lebih baik untuk alam sekitar. Sebagai conto ... [+]

Sistem ekonomi yang sedia ada adalah berdasarkan kepada "mengambil, membuat dan melupuskan" pendekatan yang paling banyak digunakan oleh bahan api fosil. Anggapannya adalah bahawa pertumbuhan ekonomi yang semakin meningkat menghasilkan lebihan yang banyak yang menimbulkan kesan alam sekitar yang buruk boleh ditangani.

Walau bagaimanapun, sistem terus berkembang hanya sekiranya terdapat sumber yang mencukupi untuk transformasi, tenggelam untuk sisa, kredit untuk pelaburan dan pertumbuhan ekonomi.

Ekonomi pekeliling menawarkan alternatif. Ia bertujuan untuk mengekalkan produk, komponen dan bahan pada utiliti dan nilai tertinggi mereka. Ia bertujuan untuk memusnahkan pertumbuhan ekonomi daripada penggunaan sumber terhingga dengan menutup gelung kitaran hayat produk. Sistem di mana bahan diubah menjadi barang dan perkhidmatan berguna tanpa henti dihidupkan oleh sistem tenaga boleh diperbaharui.... [-]

Finland Lahti Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Kejuruteraan elektrik adalah bidang teknologi terbesar dan paling pelbagai di dunia. Pengajian dalam Program Sarjana dalam Kejuruteraan Elektrik adalah luas dan relevan d ... [+]

Ketersediaan dan keselamatan bekalan elektrik adalah kebimbangan global dalam peningkatan pengeluaran dan penggunaan tenaga yang berterusan.

Tenaga elektrik sekarang lebih banyak berbanding dengan jawapan kepada cabaran tenaga dunia yang mendesak. Tenaga elektrik adalah pemacu penting kecekapan dan kejayaan dalam peralihan tenaga ke arah ekonomi yang mapan, benar-benar perindustrian dan berorientasikan pengguna.

Kejuruteraan elektrik adalah bidang teknologi terbesar dan paling pelbagai di dunia. Pengajian dalam Program Sarjana dalam Kejuruteraan Elektrik adalah luas dan relevan dengan industri. Anda boleh memilih untuk mengkhusus dalam penukaran, penggunaan dan kawalan sistem elektrik atau pasaran elektrik dan ekonomi solar.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Kejuruteraan kimia adalah disiplin kejuruteraan yang menggabungkan kimia, fizik, matematik, biologi, dan ekonomi untuk memindahkan bahan mentah ke dalam produk kimia. Pro ... [+]

Dalam masyarakat hari ini, sumber menjadi terhad dan impak alam sekitar proses pembuatan menjadi masalah yang semakin membimbangkan.

Kemahiran kejuruteraan kimia adalah penting dalam membangunkan teknologi pemprosesan yang tidak merugikan alam sekitar. Ini mungkin termasuk tugas-tugas seperti membangunkan proses-proses novel yang merupakan tenaga dan bahan mentah yang cekap, atau proses untuk mengitar semula bahan buangan kepada produk berharga. Kejuruteraan kimia adalah disiplin kejuruteraan yang menggabungkan kimia, fizik, matematik, biologi, dan ekonomi untuk memindahkan bahan mentah ke dalam produk kimia. Produk ini termasuk, sebagai contoh, bahan api, komoditi, bahan kimia khusus, farmaseutikal, dan bahan makanan. Jurutera kimia biasanya digunakan oleh sektor industri dalam bidang seperti reka bentuk produk, reka bentuk proses, operasi proses, penyelidikan, pemasaran, dan pengurusan. Program ini memberikan anda kemahiran asas yang diperlukan dalam industri kimia dan proses moden. Program ini juga meliputi banyak bidang saintifik dan teknologi yang penting untuk kesejahteraan manusia, persekitaran yang bersih dan penggunaan sumber semula jadi lestari.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Dalam Program Sarjana ini, anda akan memperoleh pengetahuan yang luas dalam fizik teknikal, matematik industri atau pengkomputeran pintar dan aplikasi mereka kepada masal ... [+]

Pengiraan dan fizik adalah sebahagian daripada masyarakat dan sains moden.

Cabaran abad ke 21 lebih besar dan lebih kompleks daripada sebelumnya. Kami memerlukan minda mahir untuk menangani masalah tersebut dan mencari penyelesaian yang mampan.

Program Sarjana dalam Kejuruteraan Komputasi dan Fizik Teknikal merespon keperluan ini - kami melatih pemecah masalah masa depan yang akan mengambil cabaran yang paling mendesak tamadun moden.

Kejuruteraan pengiraan yang berkesan membolehkan kitaran reka bentuk yang lebih pendek, kualiti produk yang lebih baik dan fungsi yang lebih baik. Pengetahuan fizik membantu kita memahami bagaimana dunia berfungsi dan menghargai, memahami dan berinteraksi dengan lebih baik dengan alam sekitar.... [-]

Finland Lahti Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Keperluan tenaga kerja dalam industri nuklear semakin meningkat disebabkan oleh projek-projek loji janakuasa baru. Program Sarjana ini akan memberi anda pemahaman yang ko ... [+]

Keperluan tenaga kerja dalam industri nuklear semakin meningkat disebabkan oleh projek-projek loji tenaga baru.

Bidang ini mempunyai keperluan yang berterusan bagi para profesional untuk mengawal reaktor dan penjana loji tenaga nuklear, dengan mengambil kira dan mengamalkan keselamatan nuklear di semua subsistem loji nuklear.

Kuasa nuklear merupakan aspek utama peralihan ke arah sistem tenaga yang bersih dan boleh dilaksanakan. Kuasa nuklear boleh menyediakan bekalan elektrik yang bersih untuk bekalan tenaga elektrik. Di atas semua, kuasa nuklear mestilah selamat. Di LUT, penyelidikan dan pendidikan kejuruteraan nuklear menumpukan kepada tiga aspek: kejuruteraan loji kuasa nuklear, keselamatan nuklear, dan reaktor generasi akan datang.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Program Sarjana dalam Kejuruteraan Perisian dan Transformasi Digital memberi tumpuan kepada pembangunan pengetahuan dan kepakaran yang canggih untuk reka bentuk dan pemba ... [+]

Pembangunan perisian dan digitalisasi adalah sebahagian daripada masyarakat moden, membentuk hampir segalanya dari objek di sekitar kita dengan cara-cara yang kita berkomunikasi.

Program Sarjana dalam Kejuruteraan Perisian dan Transformasi Digital memberi tumpuan kepada pembangunan pengetahuan dan kepakaran yang canggih untuk reka bentuk dan pembangunan perisian dan perkhidmatan digital serta transformasi digital proses perniagaan. Program Master ini telah memperoleh akreditasi ASIIN.

Program ini mengaplikasikan aplikasi prinsip kejuruteraan perisian dan pembangunan sistem, termasuk metodologi reka bentuk, proses perniagaan dan pemodelan perkhidmatan dan kejuruteraan semula, prinsip operasi, dan penyelenggaraan dan pendekatan jaminan kualiti.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Program Sarjana dalam Kejuruteraan Reka Bentuk Perindustrian menyediakan pelajar dengan pengetahuan tentang reka bentuk inovatif, kaedah pembuatan, faktor manusia, penyel ... [+]

Produk baru diperkenalkan ke pasaran setiap hari dan pada kadar yang semakin meningkat untuk memenuhi tuntutan pelanggan yang semakin meningkat.

Akibatnya, persaingan antara pengeluar memasuki fasa baru.

Oleh kerana pembangunan produk dianggap transdisipliner, ia memerlukan pengetahuan yang intensif tentang pembuatan dan reka bentuk kaedah, reka bentuk dan alat pengeluaran, ergonomi, estetika dan kemampanan. Kemahiran dalam bidang ini membantu menanggapi tuntutan pasaran dengan pantas dan menghasilkan produk yang wajar dan boleh digunakan pada pasaran yang kompetitif.

Program Sarjana dalam Kejuruteraan Reka Bentuk Perindustrian menyediakan pelajar dengan pengetahuan tentang reka bentuk inovatif, kaedah pembuatan, faktor manusia, penyelesaian masalah kreatif, bahan canggih, cabaran industri dan perniagaan, dan pertimbangan alam sekitar. Pengetahuan ini diperlukan pada pelbagai peringkat perkembangan produk untuk memenuhi keperluan industri, pengguna produk sokongan, dan menanggapi isu-isu alam sekitar.... [-]

Finland Lahti
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Pengurusan kewangan moden memerlukan lebih banyak pengetahuan tentang alat dan teknik analisis perniagaan. Dalam program Master ini, anda akan mengkaji analisis kewangan ... [+]

Pengurusan kewangan moden memerlukan lebih banyak pengetahuan tentang alat dan teknik analisis perniagaan.

Gabungan analisis kewangan dan analisis perniagaan diperlukan untuk memenuhi keperluan perniagaan yang ingin maju untuk membuat keputusan berasaskan fakta dalam landskap perniagaan yang kompetitif.

Dalam program Master ini, anda akan mengkaji analisis kewangan dan analisis perniagaan. Anda akan memperoleh kemahiran yang menarik dan relevan yang membolehkan anda bekerja dalam pelbagai kedudukan pengurusan dalam persekitaran perniagaan antarabangsa.

Kandungan program ini berdasarkan teori dan konsep ekonomi kewangan dan kewangan korporat. Anda akan memperoleh kemahiran membuat keputusan praktikal dan pengetahuan analitik yang akan membantu anda membina asas yang kukuh untuk kerjaya dalam pengurusan kewangan.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Semasa pengajian anda, anda akan belajar melihat kemungkinan dan sekatan pengeluaran mampan. Anda akan membangunkan kemahiran, membolehkan anda mengambil bahagian dalam m ... [+]

Untuk membangunkan masyarakat yang lebih mampan, kita perlu memahami dengan lebih baik bagaimana untuk bertindak balas terhadap cabaran alam sekitar, sosial dan ekonomi dan mengubah tingkah laku perindustrian.

Rekabentuk kejuruteraan moden boleh dilaksanakan oleh beratus-ratus teknik pembuatan yang berbeza, yang merupakan pautan terakhir rantaian nilai sebelum produk dikeluarkan kepada pelanggan. Rantaian pesanan pesanan yang optimum dan perniagaan yang menguntungkan dapat dijamin dengan memilih teknik pembuatan yang sesuai dan menggunakannya secara profesional.

Industri perkilangan menghadapi cabaran baru apabila keperluan pelanggan berubah disebabkan peningkatan kesedaran mengenai kaedah pembuatan lestari dan pembangunan bahan maju baru. Dalam program ini, anda akan memperoleh kemahiran dan pengetahuan untuk memperbaharui industri perkilangan dan meningkatkan daya saingnya melalui reka bentuk pengeluaran lestari.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Rangkaian bekalan dan rangkaian bekalan global di seluruh dunia merupakan bahagian penting dalam perniagaan hari ini. Pengurusan bekalan adalah program Sarjana yang unik ... [+]

Rangkaian bekalan dan rangkaian bekalan global di seluruh dunia adalah bahagian penting dalam perniagaan hari ini.

Mengekalkan daya saing dan meningkatkan kemampanan untuk syarikat dari rangkaian bekalan dan rantainya memerlukan kemahiran, kecekapan dan alat khas untuk meneroka dan menguruskan rangkaian bekalan global.

Pengurusan bekalan adalah program Sarjana yang unik di Finland, menyediakan kepakaran mengenai pengurusan strategik dan pengurusan pembekal. Program ini direka untuk memenuhi keperluan perniagaan hari ini yang semakin meningkat dengan mendidik para pengurus yang berpikiran terbuka dan inovatif dalam bidang pengurusan penawaran dan pembelian.

Pengurusan bekalan adalah aktiviti bersifat fungsian sesebuah firma, yang memerlukan pemahaman yang luas mengenai perniagaan antarabangsa. Kajian anda akan mengintegrasikan pengurusan strategik, perniagaan antarabangsa dan pengurusan hubungan dalam rangkaian bekalan.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Inovasi dan teknologi novel hadir dalam semua aspek masyarakat moden dan industri masa depan dengan ekosistem digital mereka. Dalam Program Sarjana ini, kajian anda akan ... [+]

Dalam ekosistem perniagaan semasa, perusahaan multinasional dan permulaan baru di seluruh dunia sentiasa mencari graduan berbakat dengan pemikiran dan pemahaman antarabangsa tentang cara menguruskan inovasi dan teknologi baru.

Inovasi dan teknologi novel hadir dalam semua aspek masyarakat moden dan industri masa depan dengan ekosistem digital mereka.

Dalam Program Sarjana ini, kajian anda akan memberi tumpuan kepada aspek pengurusan kejuruteraan pelbagai firma berorientasikan teknologi dan inovatif dalam pelbagai saiz dalam pelbagai sektor.

Anda akan terdedah kepada konsep bahawa anda perlu menjadi pengurus yang berkesan dalam pelbagai bidang dalam sebuah syarikat, mulai dari reka bentuk kreatif untuk pembangunan produk, pengurusan projek atau pengkomersialan.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Dalam program Master ini, anda akan mengembangkan kepakaran dalam pemasaran global strategik, pemasaran digital, analisis pemasaran, perniagaan antarabangsa dan penciptaa ... [+]

Untuk kekal berdaya saing, syarikat perlu cemerlang dalam pengurusan pemasaran global.

Pasaran global dicirikan oleh tahap ketidakpastian yang tinggi. Di samping itu, trend digitalisasi mencipta kedua-dua cabaran dan peluang untuk pengurusan firma antarabangsa. Oleh itu, nilai data dalam pembuatan keputusan pengurusan semakin meningkat. Pengambilan keputusan strategik dan analisis pemasaran berasaskan data mewakili kecekapan utama pengurus pemasaran hari ini.

Dalam program Master ini, anda akan mengembangkan kepakaran dalam pemasaran global strategik, pemasaran digital, analisis pemasaran, perniagaan antarabangsa dan penciptaan nilai dalam dunia yang pesat berubah. Kandungan kurikulum program akreditasi EPAS ini dirancang dengan teliti untuk membawa potensi pembangunan kerjaya yang kuat.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Program Master dalam Pengurusan Produk Perisian dan Perniagaan memberi tumpuan kepada reka bentuk, pelaksanaan dan penyelenggaraan perisian dan perkhidmatan digital dalam ... [+]

Pengurusan produk perisian adalah sebahagian daripada pembangunan perisian.

Pengurusan produk perisian menentukan bagaimana kitaran hayat produk digital diuruskan, dirancang dan ditadbir. Perubahan perniagaan yang berterusan, yang dikenakan oleh teknologi baru dan digitalisasi perniagaan dan masyarakat, membentuk persekitaran untuk pembangunan perisian moden.

Program Master dalam Pengurusan Produk Perisian dan Perniagaan memberi tumpuan kepada reka bentuk, pelaksanaan dan penyelenggaraan perisian dan perkhidmatan digital dalam konteks perniagaan mereka. Program ini menggabungkan perniagaan dengan kejuruteraan perisian dalam platform perisian dan ekosistem moden.... [-]

Finland Lahti
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Pengetahuan penukaran tenaga adalah penting untuk mereka bentuk sistem tenaga untuk masa depan yang mampan. Program ini akan memperdalam pengetahuan, kemahiran dan keceka ... [+]

Pengetahuan penukaran tenaga adalah penting untuk mereka bentuk sistem tenaga untuk masa depan yang mampan.

Pengeluaran tenaga sedang dalam peralihan. Penggunaan tenaga semakin meningkat di seluruh dunia, dan pengeluaran tenaga pada masa ini menyebabkan kesan alam sekitar yang ketara; dari gas rumah hijau kepada pelepasan zarah. Sudah jelas bahawa kita memerlukan lebih banyak tenaga dan kita memerlukan tenaga yang bersih. Penukaran Tenaga memberikan anda pemahaman yang komprehensif tentang bagaimana pengeluaran tenaga dan kaedah penukaran tenaga berbeza antara satu sama lain dan bertindak sebagai komponen dalam sistem tenaga.

Anda akan memahami bagaimana kaedah pengeluaran / penukaran yang berbeza digunakan dan bagaimana mereka membandingkan antara satu sama lain dalam aplikasi yang berbeza. Anda akan memahami aspek teknikal, alam sekitar dan ekonomi berkaitan dan bagaimana mereka membandingkan dalam menghasilkan tenaga yang mampan dan layak untuk masyarakat.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Program Master menawarkan dua laluan yang berbeda untuk kerjaya dalam analisis perniagaan. Anda boleh melengkapkan Ijazah Sarjana Sains Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan ... [+]

Program Sarjana dalam Perniagaan Analytics (Pentadbiran Perniagaan)

Program ini bertujuan untuk pelajar dengan latar belakang dalam kajian perniagaan.

Program Master ini mendidik pakar dalam analisis dan membuat keputusan dengan pemahaman lanskap perniagaan dan keperluan syarikat-syarikat industri dan organisasi-organisasi komersial dan awam.

Program Master dalam Analisa Perniagaan memberi tumpuan kepada pengetahuan teori dan kemahiran teknikal dalam kaedah analisis perniagaan yang relevan, termasuk analisis data, pemodelan, simulasi, dan kaedah membuat keputusan pelbagai kriteria, dan penggunaan praktikal kaedah-kaedah pada data dunia nyata secara nyata - perniagaan atau konteks industri.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Sebagai seorang siswazah dari program ini, anda akan mempunyai pemahaman yang baik tentang pelbagai kaedah analitik dan keputusan sokongan, pengalaman tangan yang solid d ... [+]

Program ini bertujuan untuk pelajar yang mempunyai latar belakang kejuruteraan atau sains semula jadi.

Sebagai seorang siswazah dari program ini, anda akan mempunyai pemahaman yang baik tentang pelbagai kaedah analitik dan keputusan sokongan, pengalaman tangan yang solid dalam menggunakan perisian yang relevan untuk menyelesaikan masalah dunia nyata, dan kecekapan untuk bekerja dalam tugas pembangunan dan pakar.

Program Master dalam Analisa Perniagaan memberi tumpuan kepada pengetahuan teori dan kemahiran teknikal dalam kaedah analisis perniagaan yang relevan, termasuk analisis data, pemodelan, simulasi, dan kaedah membuat keputusan pelbagai kriteria, dan penggunaan praktikal kaedah-kaedah pada data dunia nyata secara nyata - perniagaan atau konteks industri.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Dalam program ini, anda akan membangunkan kecekapan keusahawanan untuk mewujudkan perniagaan baru dan memimpin pertumbuhannya ke pasaran antarabangsa. Program ini menyedi ... [+]

Perniagaan hari ini semakin global, menawarkan potensi pertumbuhan yang besar untuk usahawan baru dan syarikat yang sedia ada.

Anda mungkin ingin menjadi usahawan yang berjaya dengan membuat perniagaan anda sendiri atau membina kerjaya yang berjaya dalam pengurusan syarikat-syarikat yang sedia ada, tetapi untuk berjaya, anda perlu mengembangkan minda dan kemahiran yang tepat.

Dalam program ini, anda akan membangunkan kecekapan keusahawanan untuk mewujudkan perniagaan baru dan memimpin pertumbuhannya ke pasaran antarabangsa. Program ini menyediakan anda dengan segala yang anda perlukan untuk berjaya dalam perniagaan global: anda akan mendapat kemahiran untuk bekerja sebagai profesional terkemuka dalam syarikat operasi antarabangsa serta kemahiran keusahawanan yang diperlukan untuk melancarkan dan mengendalikan permulaan global anda sendiri.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Program Sarjana dalam Reka Bentuk Sistem Mekatronik akan membiasakan anda dengan reka bentuk dan simulasi mesin mekatronik moden, yang terdiri daripada sistem mekanikal, ... [+]

Persaingan sengit adalah meletakkan tekanan pada pembina mesin untuk menyampaikan mesin dengan output yang lebih tinggi, mengurangkan kos operasi, dan peningkatan keselamatan.

Meningkatkan permintaan terhadap produktiviti sistem yang kompleks, seperti mesin pembuatan, memerlukan penerapan kaedah baru dalam proses pembangunan produk. Reka bentuk sistem mekatronik semakin popular dalam proses reka bentuk mesin, dan ini merupakan pendekatan utama dalam proses produk mesin cekap kitaran hayat yang produktif.

Program Sarjana dalam Reka Bentuk Sistem Mekatronik akan membiasakan anda dengan reka bentuk dan simulasi mesin mekatronik moden, yang terdiri daripada sistem mekanikal, penghantaran kuasa (hidraulik, elektrik, pneumatik atau hibrid) dan sistem kawalan digital.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Dalam program Master ini, anda akan memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang paling baru dan paling berharga bagi reka bentuk dan pembuatan struktur logam yang dikemukak ... [+]

Mesin telah membolehkan banyak idea yang tidak realistik dan telah memudahkan banyak fungsi yang mencabar.

Sains mesin adalah salah satu yang paling tua dan paling tradisional sains kejuruteraan, dicirikan oleh keinginan yang kuat untuk berfikir secara berbeza dan kesan perubahan di dunia.

Tamadun peringkat tinggi di dunia sangat berasaskan struktur logam yang dikimpal, yang mengekalkan pembinaan bentuk dan mesin berjalan. Reka bentuk dan pengeluaran mereka adalah salah satu tugas kejuruteraan yang paling menarik.

Dalam program Master ini, anda akan memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang paling baru dan paling berharga bagi reka bentuk dan pembuatan struktur logam yang dikemukakan, mampan, berdaya saing dan selamat untuk menuntut aplikasi, terutamanya untuk memuatkan dinamik atau keadaan arktik.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Kita semua mahu membina sebuah masyarakat yang akan membolehkan anak-anak kita berjaya. Dalam program ini, anda akan belajar untuk mengenal pasti cabaran-cabaran kelestar ... [+]

Kita semua mahu membina sebuah masyarakat yang akan membolehkan anak-anak kita berjaya.

Kerana kerumitan dan keperluan segera banyak masalah kemampanan meningkat, kita tidak boleh lagi berfikir tentang keperluan pelaburan kita hanya dari segi produk teknikal dengan prestasi yang hebat.

Dalam setiap keputusan pelaburan, keperluan yang semakin meningkat untuk menyumbang dengan lebih berkesan kepada cabaran kemampanan perlu diambil kira.

Pemanasan iklim, kualiti udara yang lemah, pencemaran air dan sisa adalah contoh cabaran kemampanan global semasa. Kadang-kadang teknologi tradisional menawarkan penyelesaian yang terbaik, tetapi kita juga perlu mengintegrasikan penyelesaian novel dengan masalah alam sekitar yang rumit.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Penggunaan lebih banyak sistem tenaga boleh diperbaharui yang tersedia adalah satu cara untuk memenuhi cabaran perubahan iklim sambil membantu untuk memastikan ketersedia ... [+]

Cabaran tenaga masa depan memerlukan bekalan baru tenaga mampan yang berpatutan.

Penggunaan lebih banyak sistem tenaga boleh diperbaharui yang tersedia adalah satu cara untuk memenuhi cabaran perubahan iklim sambil membantu untuk memastikan ketersediaan bekalan tenaga untuk kita semua.

Bioenergi akan menjadi sebahagian besar sistem tenaga bersih dan layak pada masa akan datang, dan penggunaannya semakin meningkat di seluruh dunia. Apabila menggunakan bioenergi, seseorang mesti memastikan ianya lestari dan boleh dilaksanakan. Program Sarjana ini memberikan anda kemahiran yang diperlukan untuk ini, dari bahan bakar bahan bakar kepada penuaian dan penukaran haba kepada tenaga elektrik dan haba.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Dalam program Master ini, anda akan belajar bagaimana air dimurnikan bukan sahaja dengan cekap tetapi juga dengan cara yang mampan dan ekonomik. Anda akan mendapat penget ... [+]

Setiap hari, dua juta tan kumbahan dan air sisa industri dan pertanian dilepaskan ke dalam badan air.

Terutamanya rawatan air tidak mencukupi di banyak bahagian dunia, dan undang-undang mengenai air sisa sentiasa diperketatkan. Tambahan pula, kemampanan mencabar kita untuk merenung rawatan air dengan cara yang berbeza. Daripada memberi tumpuan kepada rawatan akhir paip untuk pencegahan pencemaran, kita perlu beralih ke arah penggunaan sumber yang optimum dan kitar semula air yang dipertingkatkan. Oleh itu, adalah jelas bahawa bahan dan teknologi baru dan lestari untuk rawatan air diperlukan. Dalam program Master ini, anda akan belajar bagaimana air dimurnikan bukan sahaja dengan cekap tetapi juga dengan cara yang mampan dan ekonomik. Anda akan mendapat pengetahuan dan kemahiran untuk menyelesaikan cabaran yang berkaitan dengan air pada masa akan datang.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LUT University

Program Sarjana di Biorefineries disampaikan sebagai pembelajaran jarak jauh yang fleksibel yang bebas dari tempat atau waktu. Ia amat sesuai untuk orang yang sudah ada d ... [+]

Pengeluaran tenaga, makanan, bahan kimia dan bahan yang mampan adalah satu cabaran utama untuk kita hari ini dan untuk generasi akan datang.

Pengeluaran telah sehingga kini berasaskan bahan mentah fosil, yang pada gilirannya telah menyebabkan cabaran alam sekitar yang serius. Penggunaan bahan mentah yang boleh diperbaharui di mana ia mungkin secara teknikal dan boleh dilaksanakan secara ekonomi adalah salah satu teknologi sudut untuk mengurangkan perubahan iklim dan menjimatkan sumber semula jadi langka.

Biorefineries melaksanakan pelbagai teknologi dan bahan, dan program ini meneliti mereka dengan fikiran terbuka dan skop yang luas, termasuk peluang yang mereka tawarkan dari segi kecekapan baru, penyelesaian dan penilaian kritikal. Dalam program Master ini, anda akan mengkhususkan diri dalam industri biorefining dan yang berkaitan atau misalnya dalam ekonomi pekeliling.... [-]

Finland Lappeenranta
Og 2020
English
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

LUT University

LUT University

LUT University, Lappeenranta campus
Alamat
Yliopistonkatu 34
53850 Lappeenranta, Finland
LUT University, Lahti campus
Alamat
Mukkulankatu 19,
15210 Lahti, Finland
Website