EIT RawMaterials EMC

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dari besi dan keluli rangkaian kereta api kami, yang diperlukan untuk mengangkut orang dan barangan, kepada emas dan perak yang digunakan dalam litar telefon bimbit, yang diperlukan untuk menyampaikan maklumat, bahan-bahan penting untuk kehidupan moden. Bahan juga penting untuk transformasi kepada ekonomi yang mengeluarkan lebih sedikit gas rumah hijau. Kenderaan elektrik memerlukan kobalt dan litium untuk bateri Li-ion yang boleh dicas semula, fotovoltaik dan panel solar bergantung kepada silikon, dan turbin angin tanpa gear memerlukan elemen nadir bumi untuk menghasilkan tenaga boleh diperbaharui.

Bahan juga terhingga. Cara bijak, bulat, dan sumber yang cekap untuk menjamin bekalan bahan primer dan sekunder untuk industri dan ekonomi Eropah adalah dalam permintaan. Kita memerlukan orang yang mempunyai pengetahuan, kemahiran dan sikap yang betul untuk perintis peralihan ini. Program EIT Dilabel kami menyediakan pelajar menjadi sebahagian daripada penyelesaian!


EAW RawMaterials mampu menawarkan pelajar peluang yang unik untuk belajar dalam persekitaran yang dinamik, memberi tumpuan kepada cabaran kehidupan sebenar.

EIT RawMaterials dimulakan dan dibiayai oleh EIT (Institut Inovasi dan Teknologi Eropah), sebuah badan Kesatuan Eropah. Label EIT adalah sijil kualiti yang diberikan hanya kepada program pendidikan yang cemerlang di peringkat Sarjana dan Doktor Falsafah.

Sebagai pelajar program RAWMaterial yang Dilabelkan oleh EIT, anda akan menjadi sebahagian daripada perkongsian bahan mentah Eropah terbesar - dengan lebih daripada 120 rakan teras dan rakan sekutu serta 180 rakan kongsi projek dari lebih 22 negara Eropah yang berasal dari pendidikan tinggi, institusi penyelidikan dan industri. Sebagai pelajar Label EIT, anda akan berpeluang untuk menjadi sebahagian daripada perkongsian yang komited ini dan juga sebagai juara dan menyumbang kepada Objektif RAWMaterial untuk mencari penyelesaian yang baru dan inovatif untuk menjamin bekalan bahan mentah yang mampan merentasi rantaian nilai - dari penerokaan , perlombongan dan pengekstrakan, pemprosesan mineral, kitar semula dan pembangunan strategi ekonomi pekeliling.

EIT RawMaterials bertujuan untuk menaikkan generasi baru inovator di Eropah yang dilengkapi dengan minda keusahawanan yang diperlukan untuk mereka bentuk dan menyampaikan penyelesaian. Anda juga akan mendapat peluang untuk bekerjasama di peringkat antarabangsa untuk membangunkan penyelesaian yang kreatif dan mampan untuk menekan cabaran sumber dan masyarakat.

Singkatnya, ia adalah satu peluang yang baik untuk menjadi pengubah permainan global, memperoleh pengetahuan, kemahiran dan pengalaman majikan yang mencari pada graduan masa depan, dan menjadi sebahagian daripada komuniti Pelajar Akademi RawMaterials.


EIT RawMaterials Program dilabel menawarkan anda

 • Peletakan latihan tesis di syarikat terkemuka Eropah
 • Pengetahuan untuk menjadi pakar dalam disiplin bahan mentah tertentu, ditambah dengan gambaran keseluruhan rantaian nilai bahan mentah
 • Mobiliti Eropah - belajar di sekurang-kurangnya dua negara Eropah
 • Kursus pembelajaran berbentuk 'inovatif', kursus berasaskan cabaran yang memberi tumpuan kepada masalah kehidupan sebenar
 • Keahlian Komuniti Alumni Label EIT
 • Kursus yang direka untuk memupuk idea permulaan pada pemecut dan inkubator
 • Lawatan lawatan dan lawatan tapak ke syarikat dan tapak perindustrian
 • Cara pembelajaran baru - kursus dalam talian, realiti maya dan peningkatan dan MOOCs
 • Modul kursus yang didedikasikan untuk kemahiran keusahawanan dan inovasi
 • EIT RawMaterials Inovasi sokongan: pertandingan pelan perniagaan, inovasi bootcamp, pembiayaan benih
 • Sekolah-sekolah musim panas EIT RawMaterial dan kursus interdisiplin


Sokongan kewangan untuk pelajar

Akademi RawMaterials menawarkan biasiswa sehingga EUR 9,000 bagi setiap pelajar yang ingin meneruskan program tuan, dengan sokongan kewangan tambahan untuk penglibatan pelajar dalam persidangan, sekolah musim panas dan acara lain. Peluang biasiswa lebih lanjut disediakan untuk program terpilih melalui badan pembiayaan nasional atau Eropah.


Persatuan Alumni EIT RawMaterial

Manfaat utama mempelajari program yang dilabelkan oleh EIT RawMaterial adalah keanggotaan Persatuan Alumni EIT RawMaterial yang eksklusif. Ini menyatukan peserta dari pelbagai aktiviti RawMaterial EIT, termasuk program sarjana dan PhD, permulaan, pertandingan idea perniagaan dan kursus pembangunan profesional. Persatuan ini membentangkan bakat dan pengalaman yang berlainan dalam komuniti RawMaterials EIT untuk memberi peluang kepada rangkaiannya dan peluang pembangunan profesional bukan sahaja dalam bahan mentah tetapi juga dengan menyediakan pautan, melalui EIT, kepada Alumni EIT yang lebih luas. Ini menyatukan rakan-rakan dari komuniti Inovasi Bahan, Iklim, InnoEnergy, Digital, Makanan dan Kesihatan untuk membangunkan penyelesaian inovatif kepada cabaran-cabaran masyarakat, dan menyokong pembangunan profesional ahli-ahlinya.

Lokasi

Espoo

Alamat
Espoo, Finland

Stolberg (Rhineland)

Alamat
Stolberg (Rhineland), North Rhine-Westphalia, Jerman

Delft

Alamat
Delft, Belanda Selatan, Belanda

Bordeaux

Alamat
Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Perancis

Darmstadt

Alamat
Darmstadt, Hesse, Jerman

Grenoble

Alamat
Grenoble, Auvergne-Rhône-Alpes, Perancis

Liège

Alamat
Liège, Wilayah Walloon, Belgium

Metz

Alamat
Metz, Grand Est, Perancis

Luleå

Alamat
Luleå, Norrbotten County, Sweden

Freiberg

Alamat
Freiberg, Saxony, Jerman

Ghent

Alamat
Ghent, Flanders, Belgium

Alsike

Alamat
741 45 Alsike, Uppsala County, Sweden

Leuven

Alamat
Leuven, Flanders, Belgium

Leoben

Alamat
8700 Leoben, Styria, Austria

Trento

Alamat
Trento, Trentino-South Tyrol, Itali

Milan

Alamat
Milan, Lombardy, Itali