Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Aalto University Executive Education Ltd menyediakan pendidikan eksekutif, perkhidmatan pembangunan profesional dan latihan dengan tiga jenama yang mempunyai hubungan kuat dengan Komuniti Aalto. Ia adalah misi kami untuk membina dunia yang lebih baik melalui kepimpinan yang lebih baik.

Setiap tahun, kira-kira 6,000 orang dari 1,000 organisasi mendapat manfaat daripada pengalaman pembelajaran kami yang berimpak, berorientasikan matlamat dan komprehensif. Kami memupuk dan membangunkan pengetahuan dan kemahiran individu dan memupuk keyakinan diri. Kami membina laluan belajar individu dan kerjaya yang bermakna, serta seni bina untuk membangunkan kecekapan di seluruh organisasi. Anda juga akan mewujudkan rangkaian perniagaan terbaik dengan kami.

Aalto University Executive Education Ltd dimiliki sepenuhnya oleh Aalto University. Melalui kerjasama dengan Aalto University, Aalto University Executive Education Ltd membawa pendekatan pelbagai disiplin dan kaedah pembelajaran baru yang inovatif kepada pembangunan pakar dan pemimpin.

Aalto University Executive Education mempunyai dua kubu kuat: pejabat Helsinki kami menyelaraskan operasi kami di Eropah, manakala operasi Asia Pasifik diketuai dari Singapura. Sebagai tambahan kepada Finland dan Singapura, kami menawarkan program pendidikan kami di pelbagai lokasi di seluruh dunia.

Visi dan Strategi

Kami berhasrat untuk menjadi rakan kongsi Nordic yang paling dikehendaki dalam menyokong transformasi di kedua-dua organisasi swasta dan awam, terutamanya berhubung dengan pertumbuhan dan digitalisasi. Kami membina kedudukan sebagai pemimpin pemikiran yang mantap di kawasan tumpuan terpilih Aalto University di pasaran terpilih. Aalto University adalah institusi pelbagai disiplin yang unik di mana seni dan sains memenuhi teknologi dan perniagaan. Selain itu, kami akan menyatukan kedudukan kami sebagai institusi pembangunan kepimpinan nombor satu yang tiada tandingan di negara Nordik dari segi reputasi, skala dan skop.

Misi kami adalah untuk membina dunia yang lebih baik melalui kepimpinan yang lebih baik. Kami ingin dikenali dengan pengalaman pembelajaran yang berdampak, berorientasikan tujuan dan komprehensif sepanjang kerjaya individu, dengan menjadi platform pilihan mereka untuk pembelajaran sepanjang hayat. Kami membimbing individu dalam perjalanan pembangunan peribadi mereka melalui kandungan yang dikawal, mengenal pasti bidang topik novel, dan dengan menyediakan konteks untuk pembangunan identiti profesional. Dalam konteks pembelajaran seumur hidup, kami menumpukan pada dua bidang strategik utama: digitalisasi pembelajaran dan pembelajaran digitalisasi. Di samping itu, satu bahagian utama dari visi kami adalah untuk memberi kesan masyarakat yang mantap dan mampan melalui organisasi dan individu yang kami bekerjasama.

Petunjuk Kewangan

Operasi Aalto University Executive Education Ltd menyediakan pendapatan yang besar kepada komuniti universiti dalam pelbagai bentuk seperti dividen, yuran pengajian, dan sewa. Pada tahun 2018, jejak kewangan Aalto University Executive Education di masyarakat Aalto berjumlah kira-kira EUR 3.7 juta (EUR 3.1 juta pada tahun 2017).

119306_ScreenShot2019-08-05at10.34.13AM.png

Pentauliahan dan Rangkaian

Aalto University Executive Education Ltd adalah pendidikan eksekutif dan organisasi pembangunan kepimpinan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Sebagai sebahagian daripada Aalto University, kami memegang akreditasi 'Triple Crown', tiga akreditasi universiti perniagaan yang paling dihormati, yang diberikan kepada hanya 0.5% sekolah perniagaan dunia: AACSB, AMBA, dan EQUIS.

Salah satu kekuatan Aalto EE adalah rangkaian antarabangsa yang pelbagai, di mana kami sentiasa mengikuti perkembangan terkini pengetahuan dan trend antarabangsa: UNICON (Konsortium Pendidikan Antarabangsa untuk Pendidikan Eksekutif), EFMD (Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan), dan PIM ( Perkongsian dalam Pengurusan Antarabangsa). Aalto University School of Business juga merupakan ahli CEMS, sebuah rangkaian yang disatukan oleh universiti-universiti terkemuka Eropah dan syarikat-syarikat utama.

Kedudukan Kewangan Kali

Aalto EE menduduki ranking ke-38 di peringkat global dalam kedudukan keseluruhan Pendidikan Kewangan Eksekutif pada 2019 dan oleh itu berada dalam satu peratus teratas penyedia pendidikan eksekutif di dunia. Kedudukan Financial Times termasuk hanya 50 penyedia pendidikan eksekutif teratas. Di peringkat global, pendidikan eksekutif dan program MBA ditawarkan oleh sekitar 4,000 institut.

Pada tahun 2018, Aalto Executive MBA sekali lagi menjadi satu-satunya program Finland untuk memegang tempat di kalangan 100 teratas dalam ranking global tahunan Financial Times. Program EMBA Aalto EE menduduki tempat ke - 46 di Eropah dan keseluruhan ke-93 . Lebih 3,000 program EMBA sedang ditawarkan di seluruh dunia, dengan hanya 100 teratas yang menjadikannya kedudukan Financial Times.

Kedudukan ini memberi jaminan kepada pelanggan kami kandungan kelas, kaedah, dan fakulti bertaraf dunia.

Program diajar dalam:
  • English

Join Us to Make a Better World through Better Leadership

Alamat
3C Mechelininkatu
00100 Helsinki, Finland