Baca keterangan rasmi

CBA ditubuhkan pada tahun 1916, pada mulanya sebagai sekolah di universiti. Sejak itu ia menjadi pemimpin dalam pendidikan pengurusan di Filipina, bukan kerana ia adalah institusi akademik tertua dalam pengurusan tetapi kerana mengejar kecemerlangan akademiknya.

CBA menawarkan program ijazah di peringkat siswazah dan peringkat sarjana muda. Ph.D. program bertujuan untuk melatih mereka yang ingin menjadi pendidik di kawasan pengurusan. Ph.D. siswazah mampu terlibat dalam penyelidikan akademik yang memajukan pengetahuan dalam bidang pengurusan. Program MBA bertujuan untuk mengagungkan pelajar dengan kemahiran pengurusan yang canggih manakala program MS Finance mendedahkan pelajar kepada beberapa kursus yang menyerang keseimbangan antara teori dan amalan kewangan. Program sarjana ini menganugerahkan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pentadbiran Perniagaan (BSBA) dan Pentadbiran Perniagaan dan Perakaunan (BSBAA).

Ahli fakulti yang mengajar dalam program ini juga terlibat secara aktif dalam penyelidikan akademik perbatasan. Ini adalah sejajar dengan teras universiti untuk mencapai tahap kecemerlangan akademik tertinggi dan peranan CBA sebagai pemimpin dalam bidang pendidikan pengurusan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

University of the Philippines (College of Business Administration)

Sarjana Sains dalam Program Ijazah Kewangan bertujuan untuk melengkapkan pelajar untuk kerjaya dalam pengurusan kewangan, khususnya untuk menjalankan fungsi pengurusan ke ... [+]

Institusi kewangan menjalankan mobilisasi sektor kewangan 's sumber. Penting kepada pertumbuhan sektor 's adalah tenaga kerja pengurusannya. Usaha dalam membangunkan pengurus itu telah melalui MBA program yang menawarkan kursus elektif dalam pengurusan kewangan. Walau bagaimanapun, program MBA kekal terutamanya berorientasikan pengurus perniagaan latihan generalist. Oleh itu, sumber yang banyak masih dibelanjakan dalam latihan khas non-formal dalam kewangan. Tambahan pula, peningkatan saiz dan kerumitan sektor kewangan Filipina telah mewujudkan keperluan untuk program ijazah khusus dalam kewangan. Selaras dengan UP mandat untuk menjadi di barisan hadapan dalam pembelajaran dan pendidikan lanjutan, Universiti menjadi yakin mengenai industri perkhidmatan kewangan 'perlu kerana program sarjana ' s dalam kewangan. Pada bulan Jun 1995, dengan perwakilan yang kuat dari bakal pelajar dan pengamal kewangan, ahli-ahli fakulti UP kewangan dikonsepkan dan direka yang 's program sarjana dalam kewangan. Cadangan ini kemudiannya ditapis oleh fakulti Jabatan Perakaunan, Kewangan, Ekonomi dan Undang-undang, dan dengan komuniti perniagaan. Kumpulan kedua termasuk pegawai-pegawai dan anggota-anggota Eksekutif Kewangan Institut Filipina (Finex) dan Persatuan Bank-bank Filipina (BAP). ... [-]

Filipina Quezon City
November 2019
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu