University of the Philippines (College of Business Administration)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

CBA ditubuhkan pada tahun 1916, pada mulanya sebagai sekolah di universiti. Sejak itu ia menjadi pemimpin dalam pendidikan pengurusan di Filipina, bukan kerana ia adalah institusi akademik tertua dalam pengurusan tetapi kerana mengejar kecemerlangan akademiknya.

CBA menawarkan program ijazah di peringkat siswazah dan peringkat sarjana muda. Ph.D. program bertujuan untuk melatih mereka yang ingin menjadi pendidik di kawasan pengurusan. Ph.D. siswazah mampu terlibat dalam penyelidikan akademik yang memajukan pengetahuan dalam bidang pengurusan. Program MBA bertujuan untuk mengagungkan pelajar dengan kemahiran pengurusan yang canggih manakala program MS Finance mendedahkan pelajar kepada beberapa kursus yang menyerang keseimbangan antara teori dan amalan kewangan. Program sarjana ini menganugerahkan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pentadbiran Perniagaan (BSBA) dan Pentadbiran Perniagaan dan Perakaunan (BSBAA).

Ahli fakulti yang mengajar dalam program ini juga terlibat secara aktif dalam penyelidikan akademik perbatasan. Ini adalah sejajar dengan teras universiti untuk mencapai tahap kecemerlangan akademik tertinggi dan peranan CBA sebagai pemimpin dalam bidang pendidikan pengurusan.

Lokasi

Kota Quezon

Alamat
College of Business Administration,
University of the Phils., Diliman

Kota Quezon, Metro Manila, Filipina

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program