Asian Institute of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Asian Institute of Management (AIM) adalah sebuah sekolah siswazah antarabangsa yang bertujuan untuk membuat perbezaan dalam mengekalkan pertumbuhan masyarakat Asia dengan membangunkan pengurus profesional, keusahawanan, dan tanggungjawab sosial.
Pengurusan Sekolah Peringkat Siswa Stephen Zuellig (ZSDM) adalah tindak balas AIM terhadap cabaran mempertahankan pembangunan Asia. Dengan bekerja dengan agenda Matlamat Perkembangan Lestari, sekolah mewujudkan pemimpin dan pengurus pembangunan yang berprinsip yang dilengkapi dengan baik untuk mencapai kejayaan yang mampan. ZSDM melibatkan ekonomi sedang pesat membangun untuk membina sebuah pasukan pemimpin sivil dan pengurus perniagaan yang dilengkapi untuk menjadi penyelesai masalah, agen perubahan, dan kolaborator yang berkesan.

Asia adalah rantau yang kontras dramatik, menggabungkan tradisi timur dengan pengantarihan yang cepat. Ideologi bersaing wujud di tengah sinergi baru.

Di rantau ini kekayaan yang besar dan kemiskinan yang mengerikan, peranan kami adalah untuk memperkasakan usahawan, perniagaan, dan pemimpin pembangunan untuk memulakan pembangunan sosial, politik, teknologi, dan ekonomi yang mampan. Untuk mencapai matlamat ini, Institut ini adalah kumpulan Asia, dengan tumpuan yang kuat terhadap Asia Tenggara dan masyarakat ekonomi ASEAN.

Fakulti, pelajar, bahan pengajaran, dan penyelidikan kami kebanyakannya di Asia. Program kami direka untuk keperluan Asia, pendekatan kami menyesuaikan diri dengan pengurusan Asia dan responsif terhadap isu-isu Asia yang unik, sambil dipertingkatkan dengan perspektif global.

Pelajar datang ke AIM kerana pengalaman selama 40 tahun Institut dalam menyampaikan dan meningkatkan pengetahuan dan kemahiran untuk membangun kepekaan terhadap pelbagai budaya dan sistem kepercayaan, struktur perniagaan, tadbir urus dan persekitaran kawal selia di rantau ini.

Kami telah menubuhkan diri sebagai sumber utama pembangunan sumber manusia untuk sektor swasta dan awam di pasaran baru muncul, terutamanya Asia.

Pengurusan perniagaan dan pembangunan di Institut dicontohi oleh yang berikut:

KEMAJUAN EMINEN

Lembaga Gubernur dan Lembaga Pemegang Amanah antarabangsa kami terdiri daripada para pemimpin perniagaan dan akademik terkemuka yang berkongsi komitmen yang mendalam kepada pembangunan Asia dan rakyatnya.

PERSEKITARAN MULTICULTURAL

Badan pelajar kami adalah multinasional, dan terutamanya Asia.

AKSES KEPADA RANGKAIAN ALUMNI SANGAT KAMI

Alumni kami boleh didapati di peringkat tanggungjawab tertinggi di sektor swasta, awam, dan bukan keuntungan di seluruh Asia Pasifik dan di bahagian lain di dunia.

KEMAHIRAN DAN PENGETAHUAN UNTUK MENGELANGGAR ASIA

Kurikulum, kursus, dan bahan pengajaran kami telah dibangunkan untuk keperluan dan keperluan kedua-dua perusahaan swasta dan awam di Asia dan ditawarkan bukan sahaja di Filipina tetapi di negara-negara Asia yang lain juga.

PENDEKATAN YANG BERTANGGUNGJAWAB PRACTICER

Fakulti akademik dan profesional kami mempunyai pandangan serantau yang luas dan pengalaman luas dalam dan pengetahuan pengurusan dan amalan Asia. Pendekatan kami adalah berorientasikan pengamal, dan hubungan kami dengan organisasi di seluruh rantau adalah asas kepada pembangunan dan peningkatan program dan aktiviti kami.

Kami mewujudkan program pengurusan inovatif dan telah menjalinkan hubungan dengan institusi akademik dan organisasi pembangunan utama di seluruh dunia.

KEPIMPINAN PENTING

Pusat penyelidikan kami membentuk perhubungan dimana sektor swasta, kerajaan, dan masyarakat sivil menghubungkan, menumpu, dan bersinergi. Kami mendapat sokongan dari rantau ini dari segi sumbangan dan penyertaan kewangan oleh komuniti pengurusan dan perniagaan dalam aktiviti pengajaran dan penyelidikan AIM.

PEMBELAJARAN PRAKTIK DENGAN METODE STUDI KASUS

Program kami direka untuk aplikasi praktikal di dunia nyata. Untuk memajukan matlamat ini, kami menggunakan kaedah kes sebagai mod pengajaran dan pembelajaran utama. Di bawah kaedah ini, yang disesuaikan daripada sistem Harvard Business School sendiri, pelajar menganalisis senario perniagaan yang sebenar untuk mengasah kemahiran analitikal, membuat keputusan, dan komunikasi mereka.

Kaedah ini juga menggalakkan perbincangan yang meriah antara rakan sekelas, menghasilkan persekitaran pembelajaran yang mantap dan dinamik.

TEAM PEMBELAJARAN

Untuk menggalakkan pembelajaran kolaboratif dan kepimpinan, serta memupuk etos multikultural sekolah di kalangan pelajar, kita menyerahkan setiap satu kepada "pasukan pembelajaran" atau "boleh berkumpulan." Pasukan ini memberi pelajar pelbagai persekitaran pembelajaran, dan menyediakan setiap peluang kepada pengalaman dan faedah dari pelbagai perspektif.

Lokasi

Makati

Alamat
Paseo de Roxas,123
1229 Makati, Metro Manila, Filipina

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami