University of Bolton, Academic Centre – Ras Al Khaimah

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Bolton, Academic Centre – Ras Al Khaimah pertama kali ditubuhkan pada tahun 2008 dan dilesenkan oleh Kerajaan Ras Al Khaimah. Kami menawarkan program ijazah Sarjana dan Pascasiswazah dalam beberapa bidang.

Pusat Akademik mengkhususkan diri dalam bidang-bidang seperti; Perakaunan, Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Mekanikal, Elektrik

University of Bolton, Academic Centre – Ras Al Khaimah adalah institusi pertama yang dicari

Pusat Akademik beroperasi di 42,000 kaki persegi rumah kelas, dewan kuliah, ruang pejabat, perpustakaan dan makmal kejuruteraan dan pengkomputeran. Di samping itu, pelajar kami mempunyai akses kepada pelbagai kurikulum

Western International College (WINC) beroperasi di bawah lesen dagangan Western International Corporation yang merupakan Penyedia Infrastruktur Akademik yang baru dinamakan Universiti Bolton

128487_people-coffee-notes-tea.jpgFoto / Peksel Stok Permulaan

Universiti Bolton, Pusat Akademik - Ras Al Khaimah menawarkan program berikut:

Program Sarjana Muda

 • BEng (Kepujian) dalam Kejuruteraan Mekanikal
 • BEng (Kepujian) dalam Kejuruteraan Awam
 • BEng (Hons) dengan Tetap Tetap dalam Elektrik
 • BSc (Kepujian) dalam Pengurusan Perniagaan
 • BA (Kepujian) dalam Perakaunan
 • BSc (Kepujian) dalam Pengkomputeran
 • BA (Hons) dalam Undang-Undang
 • BSc (Kepujian) dalam Psikologi

Program Pasca Siswazah

 • Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Eksekutif - untuk calon dengan ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf
 • MBA Top Up (untuk calon yang mempunyai kelayakan lepasan ijazah tetapi tidak MBA)
 • MSc dalam Teknologi Maklumat
 • MSc dalam Pengurusan Projek Pembinaan

Kenapa Universiti Bolton, Pusat Akademik RAK?

Yuran pengajian yang berpatutan

Pusat Akademik Universiti Bolton menawarkan program pada yuran tuisyen bersubsidi yang separuh daripada yuran pengajian di kampus utama United Kingdom untuk memberikan pelajar tempatan dan antarabangsa peluang untuk mendapatkan nilai terbaik pendidikan Inggeris di UAE.

Ijazah Sarjana dan Tulen British yang tulen dan terakreditasi

Pusat Akademik Universiti Bolton di RAK menawarkan ijazah Kepujian British yang terakreditasi dari University of Bolton, UK. Ini adalah darjah yang sama ditawarkan kepada pelajar yang belajar di kampus utama UK dengan transkrip yang menyebut tempat pengajian sebagai RAK.

Kemudahan kampus

Kemudahan 42,000 kaki persegi menempatkan bilik darjah, dewan kuliah, ruang pejabat, perpustakaan dan makmal kejuruteraan dan pengkomputeran. Di samping itu, pelajar juga mempunyai akses ke gimnasium dan pusat kecergasan yang dilengkapi dengan peralatan latihan aerobik dan berat badan, dan kemudahan sukan luar termasuk gelanggang bola keranjang, padang rumput tenis, padang bola sepak dan gelanggang bola tampar. Juga terdapat kediaman pelajar yang menyediakan penginapan dan perkhidmatan yang berkualiti berasingan untuk kanak-kanak perempuan dan kanak-kanak lelaki dengan keselamatan 24/7 di kampus.

Pilihan pemindahan ke Kampus UK / Lawatan Perjalanan

Semua pelajar yang belajar di Pusat Akademik Universiti berpeluang memindahkan ke kampus utama di UK. Para pelajar juga boleh melawat kampus induk dalam lawatan belajar yang berlaku secara teratur.

Penginapan pelajar

Terdapat keadaan berasingan kemudahan asrama seni untuk kanak-kanak perempuan

Biasiswa merit akademik

Pusat Akademik Universiti menawarkan biasiswa merit akademik bernilai AED 1 Juta setiap tahun. Biasiswa ini dianugerahkan berdasarkan prestasi akademik pelajar di negara masing-masing dan di Pusat Universiti di RAK.

Peluang magang dan penempatan

Pusat Universiti telah dikaitkan dengan lebih daripada 200 Syarikat di UAE. Pelajar digalakkan untuk meneruskan latihan selama semester musim panas dan ada bantuan yang tersedia untuk mendapatkan penempatan akhir.

Pemprosesan Visa

Semua pelajar yang belajar di Pusat Akademik Universiti ditaja oleh Universiti dan pemprosesan visa sangat boleh dipercayai dengan masa pemulihan yang cepat.

Lebih dari 90% pelajar kita mendapat pekerjaan yang menguntungkan dalam tempoh tiga bulan selepas mereka menamatkan pengajian dan kampus tersebut berkhidmat dengan rangkaian yang luas yang dikekalkan dengan lebih dari 200 syarikat yang menyediakan latihan

Lokasi

Ras Al-Khaimah

Alamat
Al Hudaiba – Burairat
P.O.Box: 16038

Ras Al-Khaimah, Utara Ras Al Khaimah, Emiriah Arab Bersatu

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami