United Arab Emirates University College of Humanities and Social Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Universiti Emiriah Arab Bersatu (UAEU) - universiti kebangsaan yang pertama dan menyeluruh di Emiriah Arab Bersatu. UAEU bercita-cita untuk menjadi universiti yang komprehensif dan berintensifkan penyelidikan dan kini mendaftarkan kira-kira 14,000 pelajar Emirati dan antarabangsa.

110371__MG_1067new_resize-2.jpg

Sebagai universiti perdana UAE, UAEU menawarkan program siswazah yang berkualiti tinggi yang terakreditasi melalui Kolej Sains Kemanusiaan dan Sains Sosial. Dengan fakulti antarabangsa yang terkenal, kampus baru seni, dan pelbagai perkhidmatan sokongan pelajar, UAEU menawarkan persekitaran pembelajaran yang tidak dapat ditandingi di UAE. UAEU kini berada di kedudukan # 5 di Dunia Arab dan # 350 di seluruh dunia.

Program akademik UAEU telah dibangunkan dengan kerjasama majikan, jadi graduan kita berada dalam permintaan tinggi. Alumni UAEU memegang jawatan utama dalam industri, perdagangan, dan kerajaan di seluruh rantau ini. Pelaburan kami yang berterusan dalam kemudahan, perkhidmatan dan kakitangan memastikan bahawa UAEU akan terus menjadi model inovasi dan kecemerlangan.

Akreditasi

Kolej Kemanusiaan dan Sains Sosial mengakui nilai akreditasi antarabangsa sebagai satu cara untuk memastikan pengiktirafan yang sewajarnya terhadap pengajaran dan penyelidikan yang berkualiti yang dilaksanakan dalam program CHSS. Jawatankuasa Akreditasi Kolej telah ditubuhkan untuk membantu usaha Jabatan masing-masing untuk mendapatkan program mereka yang diakreditasi, serta meneroka kemungkinan untuk akreditasi institusi CHSS secara keseluruhan.

Semua program CHSS kini diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Saintifik .

110015_109903_chss_logo.jpg

Di Universiti Emiriah Arab Bersatu, Kolej Kemanusiaan dan Sains Sosial (CHSS), menawarkan peluang yang menarik dan pelbagai dan menghasilkan graduan yang dapat memberi sumbangan kepada komuniti tempatan dan masyarakat yang lebih luas. CHSS mempunyai fakulti antarabangsa yang luar biasa yang komited untuk mendidik pelajar kepada piawaian tertinggi. Mereka menyumbang kepada generasi pengetahuan pada skala global dan mempunyai pengaruh yang jauh di luar universiti. Fakulti kami juga berpusatkan pelajar dan menikmati peranan mereka sebagai guru dan mentor, menyediakan arahan dan bimbingan peribadi kepada pelajar.

Dengan lebih daripada 3,500 pelajar dan 150 ahli fakulti, CHSS adalah yang terbesar dari sembilan Kolej yang membentuk Universiti, dibezakan oleh tradisi yang kaya, komitmen terhadap warisan dan inovasi dan dedikasi untuk berkhidmat kepada masyarakat dan negara kita.

Program Sarjana

Program sarjana memberikan pengalaman pembelajaran transformasi yang boleh memberi manfaat kepada perkembangan kerjaya. Idea, perspektif, pengetahuan, kemahiran dan alat yang diperoleh oleh pelajar dapat mempunyai kesan yang kuat dan berkekalan pada personel dan kehidupan profesional mereka.

Peluang Penyelidikan

CHSS adalah kolej yang pelbagai dengan pelbagai jabatan yang membantu membentuk pelajar pelbagai minat penyelidikan dan kerjasama. Ahli fakulti dan Pelajar CHSS bekerjasama dan mengambil bahagian melalui penyelidikan, pendidikan berterusan, bengkel dan perundingan dalam pelbagai bidang seperti media, persidangan dan pertubuhan dan institut kerajaan dan swasta.

110370_CR2_0607.jpg

Program

Kolej ini menawarkan pelbagai program siswazah yang meliputi:

  1. M.Sc. dalam Remote Sensing dan Sistem Maklumat Geografi (GIS)
  2. MA Tadbir Urus dan Dasar Awam
  3. M.Sc. Psikologi klinikal
  4. Sarjana Pekerjaan Sosial

Lokasi

Al Ain

Alamat
Sheik Khalifa Bin Zayed St - Abu Dhabi - United Arab Emirates
Al Ain, Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu