Baca keterangan rasmi

Universiti Emiriah Arab Bersatu (UAEU) adalah universiti yang komprehensif dan intensif penyelidikan yang mendaftarkan kira-kira 13,900 pelajar, dengan lebih daripada 900 fakulti dan 65,000 alumni yang memegang jawatan penting dalam kerajaan, industri, perdagangan, dan semua bidang perniagaan di seluruh rantau ini. Pelajar dan fakulti antarabangsa yang mewakili lebih daripada 65 negara memperkayakan dan memeriahkan kampus dan bilik darjah sambil menyediakan kepelbagaian budaya yang merangsang.

Sebagai universiti perdana negara, UAEU menawarkan pelbagai program sarjana dan program sarjana berkualiti tinggi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa melalui sembilan kolejnya dalam hampir semua bidang utama.

Sejak penubuhannya pada tahun 1976, UAEU telah berkembang dari sebuah institusi pengajian sarjana ke sebuah universiti yang komprehensif dengan penekanan yang lebih besar pada misi penyelidikan.

Sebagai universiti yang berintensifkan penyelidikan , UAEU bekerjasama dengan rakan-rakannya dalam industri untuk menyediakan penyelesaian penyelidikan kepada cabaran yang dihadapi negara dan rantau ini. Sembilan pusat penyelidikan kepentingan strategik ke negara dan rantau ini memajukan pengetahuan dalam bidang kritikal.

Di samping itu, Sains

Dengan fakulti yang cemerlang, kampus yang canggih dan pelbagai perkhidmatan sokongan pelajar, UAEU menawarkan persekitaran pembelajaran yang tidak dapat ditandingi di rantau ini. UAEU adalah sebuah universiti yang matang dengan pencapaian yang besar dan trajektori yang jelas untuk penambahbaikan berterusan dengan matlamat untuk diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai salah satu universiti terbaik di dunia.

Kolej-kolej

Universiti Emiriah Arab Bersatu mempunyai 9 kolej berasingan, sebagai tambahan kepada Kolej Pengajian Siswazah dan Kolej Universiti, menganjurkan pelbagai disiplin akademik dan jabatan.

Sila lawati halaman Kolej untuk mengetahui lebih lanjut.

Kolej Universiti

Kami komited untuk mencapai kecemerlangan dengan mewujudkan persekitaran pembelajaran yang bersemangat dan menyediakan kemudahan pembelajaran yang canggih.

Kolej Perniagaan dan Ekonomi

CBE ditonjolkan dengan persekitaran pembelajaran yang berkesan, rancangan pembelajaran yang membezakan untuk membantu pelajar membina masa depan mereka.

Kolej Kemanusiaan dan Sains Sosial

Di CHSS, kami mempromosikan penyelidikan saintifik lanjutan, mewujudkan hubungan yang kukuh dengan masyarakat dan menyatukan warisan dan khidmat masyarakat.

Kolej Teknologi Maklumat

Kolej kami adalah tempat yang ideal yang memupuk pertumbuhan peribadi, intelektual, dan teknikal dan kami berbangga dengan graduan yang berjaya.

Kolej Kejuruteraan

Kolej Kejuruteraan menawarkan program yang boleh dibezakan, di peringkat antarabangsa, dan berusaha untuk mencapai kemampanan dalam pelbagai bidang.

Kolej Pendidikan

Menyediakan kaedah pengajaran moden, College of Education menawarkan program yang memenuhi keperluan pendidikan UAE untuk membina masyarakat yang berpengetahuan.

Kolej Undang-Undang

Kolej Undang-undang mempunyai status berprestij di rantau ini dan menyediakan program berasaskan penyelidikan untuk memenuhi keperluan masyarakat UAE.

Kolej Makanan dan Pertanian

CFA komited kepada kejayaan pelajar dan menawarkan program akademik yang mengadaptasi pemikiran kritikal untuk memperoleh pelajar dengan kemahiran yang diperlukan dalam pasaran pekerjaan yang kompetitif.

Kolej Sains

Kami menyediakan persekitaran pembelajaran yang berasaskan percubaan untuk menyediakan graduan yang dilengkapi dengan kemahiran dan kepakaran teknikal yang berkualiti selaras dengan piawaian antarabangsa.

Kolej Perubatan dan Sains Kesihatan

Kami menyediakan persekitaran pembelajaran yang berasaskan percubaan untuk menyediakan graduan yang dilengkapi dengan kemahiran dan kepakaran teknikal yang berkualiti selaras dengan piawaian antarabangsa.

Kolej Pengajian Siswazah

Kami menawarkan program dan kemudahan terbaik untuk membantu pelajar memenuhi aspirasi mereka untuk mengikuti program siswazah. Kami juga menawarkan pelbagai biasiswa penuh dan separa untuk program yang berbeza.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

UAEU United Arab Emirates University

Program Sarjana Sosial (MSW) menyediakan graduan untuk amalan profesional yang lebih maju dalam bidang tumpuan. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Sarjana Sosial (MSW) menyediakan graduan untuk amalan profesional yang lebih maju dalam bidang tumpuan. Program MSW akan menyediakan graduan UAEU untuk memasuki tenaga kerja sebagai pengamal khusus, menerima peranan kepimpinan dalam bidang kesihatan / kesihatan mental, keadilan jenayah, penyelidikan terpakai, analisis dasar, pendidikan masyarakat, sekolah dan dalam perancangan dan penyediaan perkhidmatan sosial di kawasan lain. Master of Social Work terdiri daripada 30 jam kredit kursus dan praktikum khusus untuk pelajar dengan ijazah Sarjana Muda Kerja Sosial (BSW). Program MSW juga mengalu-alukan pelajar dengan ijazah sarjana dalam bidang disiplin selain kerja sosial. Walau bagaimanapun, bagi pelajar-pelajar ini, program pengajian akan terdiri daripada kursus asas (30 jam kredit) pada tahun 1 dan kursus pengkhususan (30 jam kredit) pada tahun 2 untuk sejumlah 60 jam kredit.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Og 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Program Sarjana Pendidikan di Universiti Emiriah Arab Bersatu adalah berorientasikan amalan dengan tumpuan utama meningkatkan pengetahuan, kemahiran, dan penumpuan pelaja ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Sarjana Pendidikan di Universiti Emiriah Arab Bersatu adalah berorientasikan amalan dengan tumpuan utama meningkatkan pengetahuan, kemahiran, dan penumpuan pelajar siswazah. Program ini dirancang untuk memenuhi keperluan guru sekolah, pengetua, dan profesional sekolah lain yang ingin mengikuti pengajian siswazah untuk meningkatkan persembahan mereka. Ia memberi tumpuan kepada penyediaan pemimpin yang akan terlibat dalam pembaharuan sekolah melalui pembangunan kurikulum, membuat keputusan sekolah, dan jangkauan komuniti. Program ini berdasarkan piawaian antarabangsa terbaik yang akan membantu dalam meningkatkan pendidikan berterusan di Emiriah Arab Bersatu. Program ijazah Sarjana menawarkan tiga trek: Kepimpinan Pendidikan, Pendidikan Khas dan Kurikulum dan Arahan (Bahasa Inggeris, Bahasa Arab, Pengajian Islam, Matematik, Sains dan Pengajian Sosial). Kolej Pendidikan UAEU dianggap sebagai perintis di Timur Tengah dalam penyediaan Pendidikan Guru, yang ditunjukkan oleh pencapaian pengiktirafan antarabangsa dari Pusat Jaminan Kualiti Pendidikan Antarabangsa (CQAIE) dengan kerjasama Majlis Kebangsaan Akreditasi Pendidikan Guru (NCATE) , pada tahun 2005 dan 2010 masing-masing.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Og 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Pengurusan Kejuruteraan adalah Proses Perancangan, Pengorganisasian, Pengambilan Kakitangan, mengetuai dan mempengaruhi Orang dan Aktiviti Pengendali yang mempunyai Kompo ... [+]

Gambaran keseluruhan

Pengurusan Kejuruteraan adalah Proses Perancangan, Pengorganisasian, Pengambilan Kakitangan, mengetuai dan mempengaruhi Orang dan Aktiviti Pengendali yang mempunyai Komponen Teknologi. Fungsi ini memerlukan kemahiran asas dari pengurus kejuruteraan untuk menguruskan diri, kakitangan, pasukan, projek, teknologi dan isu penting dunia. Keperluan ini sebahagiannya berkaitan dengan teknikal dan sebahagian perniagaan, Kolej Kejuruteraan dan Perniagaan dan Ekonomi berkumpul dan melancarkan program pada tahun 2006. Program ini memberi tumpuan kepada pembangunan produk, pengurusan proses, Kejuruteraan Kualiti dan pengurusan Projek dari segi teknikal dan kepimpinan, pengurusan inovasi teknikal, rantaian bekalan, kewangan dan membuat keputusan dari pihak perniagaan. Pengetahuan dan kemahiran yang diperoleh sedemikian terintegrasi melalui satu projek tindakan.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Ijazah Sarjana Pentadbiran dan Dasar Awam (MGPP) bertujuan untuk memberikan pengetahuan, kemahiran, dan keupayaan analitik mengenai penggunaan kaedah, alat praktikal dan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana Pentadbiran dan Dasar Awam (MGPP) bertujuan untuk memberi pengetahuan, kemahiran, dan keupayaan analitik tentang penggunaan kaedah rasional, alat praktikal dan teknik dalam tadbir urus awam termasuk penggubalan, pelaksanaan, dan penilaian dasar awam dalam dinamik dan era globalisasi yang kompleks. Program ini menggabungkan teori kontemporari yang relevan, kemahiran profesional, pengetahuan praktikal, kemahiran penyelidikan peringkat tinggi, dan pemikiran kritikal untuk mendekati persoalan tadbir urus dan pengurusan dasar dalam alaf baru. MGPP melengkapkan pelajar dengan kemahiran canggih untuk menjalankan kepimpinan terbuka, bertanggungjawab, responsif, dan inklusif untuk menangani cabaran pentadbiran, etika, kewangan, organisasi, dan politik dalam menyampaikan perkhidmatan kerajaan yang unggul dan membuat keputusan yang berkesan.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Og 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

MPA adalah program Perakaunan Akreditasi AACSB yang pertama di rantau GCC dan MENA. Ia bertujuan untuk mengamalkan akauntan dan pengurus yang telah memilih jalur profesio ... [+]

Gambaran keseluruhan

MPA adalah program Perakaunan Akreditasi AACSB yang pertama di rantau GCC dan MENA. Ia bertujuan untuk mengamalkan akauntan dan pengurus yang telah memilih jalur profesional, dan yang ingin meneruskan pendidikan mereka dengan ijazah pascasiswazah dalam bidang perakaunan. Program ini merangkumi lebih banyak bidang perakaunan daripada mana-mana pensijilan perakaunan profesional lain yang cenderung sempit khusus. Di samping itu, ia membangunkan kompetensi peribadi dan perniagaan (teknikal dan bukan teknikal) graduan dan memberi mereka asas yang sangat baik untuk kerjaya profesional yang berjaya. Ijazah ini juga akan menjadi laluan semulajadi kepada Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA).... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Og 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

UAEU United Arab Emirates University

The M.Sc. dalam Biologi Molekul dan Bioteknologi adalah 30 jam kredit yang ditawarkan kedua-dua penuh dan separuh masa di dalam Jabatan Biologi. Pelajar dikehendaki melen ... [+]

Gambaran keseluruhan

The M.Sc. dalam Biologi Molekul dan Bioteknologi adalah 30 jam kredit yang ditawarkan kedua-dua penuh dan separuh masa di dalam Jabatan Biologi. Pelajar dikehendaki melengkapkan 24 jam kursus kredit selain daripada 6 jam kredit yang diberikan kepada penyelidikan dan penyiapan M.Sc. tesis. Kursus ini termasuk 5 jam kredit keperluan Kolej Sains (Seminar Siswazah, Etika, Kaedah Penyelidikan dan Statistik), 10 jam kredit 4 teras Biologi Molekul dan Bioteknologi selain 9 jam kredit antar kolej (Kolej Sains dan Kolej Perubatan dan Sains Kesihatan) kursus elektif yang membolehkan pelajar menjadi pakar dalam mana-mana topik tertentu yang berkaitan dengan Biologi Molekul dan / atau Bioteknologi. Pelajar boleh mengambil masa sehingga 6 jam kursus elektif yang ditawarkan oleh CMHS. Kemajuan pelajar diawasi oleh penyelia penyelidikan (dan penyelia bersama) dan jawatankuasa pertahanan tesis. Program ini adalah program berasaskan fi terbuka untuk semua pelajar yang memenuhi syarat kemasukan.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Program Sarjana Sains dalam Fizik direka untuk membantu dan menyokong keperluan strategik UAE dalam pelbagai bidang termasuk, tetapi tidak terhad kepada tenaga nuklear, i ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Sarjana Sains dalam Fizik direka untuk membantu dan menyokong keperluan strategik UAE dalam pelbagai bidang termasuk, tetapi tidak terhad kepada tenaga nuklear, industri semikonduktor, Fizik Perubatan, Industri Aeroangkasa, Nanofizik, dan Nanoteknologi. Program ini bertujuan menyediakan graduan untuk jawatan profesional dan kepimpinan dalam institusi perindustrian, pendidikan dan kerajaan.

Objektif ProgramLatar belakang yang mantap dalam konsep dan kemahiran menyelesaikan dalam fizik asas.Keupayaan untuk meneliti topik dalam Fizik kontemporari.Keupayaan untuk berkomunikasi mencari.Hasil Pembelajaran Program

Apabila berjaya menyiapkan program ini, pelajar akan dapat:... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Graduan dari Ijazah Sarjana Hortikultur dalam permintaan tinggi dalam pasaran kerja semasa. Jawatan pekerjaan yang boleh diisi oleh graduan program yang dicadangkan ini t ... [+]

Gambaran keseluruhan

Graduan dari Ijazah Sarjana Hortikultur dalam permintaan tinggi dalam pasaran kerja semasa. Jawatan pekerjaan yang boleh diisi oleh graduan program yang dicadangkan ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, arkitek hortikultur dan pereka, hortikulturis bandar, pembantu penyelidik, dan pengajar universiti, di antara yang lain. Pelajar boleh menumpukan pengajian mereka dalam bidang hortikultur, agroekologi, bioteknologi, pembiakan, fisiologi tanaman, pengeluaran tanaman, pemakanan mineral, pemodelan dan hortikultur kuantitatif, pertumbuhan tumbuhan dan pembangunan, fisiologi pasca panen, rundingan semula / pemulihan, serta pengurusan air lestari.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Program lulusan ini meliputi pelbagai disiplin Kejuruteraan Awam termasuk Kejuruteraan Struktur, Kejuruteraan Geoteknik, Pengurusan Pembinaan, Lebuhraya dan Pengangkutan, ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program lulusan ini meliputi pelbagai disiplin Kejuruteraan Awam termasuk Kejuruteraan Struktur, Kejuruteraan Geoteknik, Pengurusan Pembinaan, Lebuhraya dan Pengangkutan, Sumber Air, Kejuruteraan Alam Sekitar, dan Ukur. Keperluan untuk mengekalkan pembangunan negara adalah meningkatkan permintaan terhadap sektor kerajaan dan swasta untuk mendapatkan infrastruktur, rangkaian pengangkutan, kompleks kediaman dan perindustrian yang sesuai. Untuk membantu memenuhi tuntutan tersebut, program ini dirancang untuk menyediakan komuniti dan industri dengan tenaga kerja negara yang cemerlang dan jurutera awam yang berkelayakan untuk pembangunan mampan negara. Program ini akan melatih para pelajar yang ingin mengikuti pengajian Ph.D. dalam Kejuruteraan Awam. Graduan program ini akan memberikan hubungan antara kemajuan sains Kejuruteraan Awam dan aplikasi yang sepadan.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Program Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Elektrik menyediakan peluang pembelajaran lanjutan untuk jurutera elektrik. Program ini termasuk kursus elektif, yang membolehkan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Elektrik menyediakan peluang pembelajaran lanjutan untuk jurutera elektrik. Program ini termasuk kursus elektif, yang membolehkan pelajar menyesuaikan program masing-masing untuk memberi penekanan kepada pengkhususan tertentu (cth. Kuasa, kawalan, komunikasi, dll.). Bidang pengajian termasuk sistem kuasa, elektronik kuasa, elektronik, sistem kawalan, sistem kejuruteraan komputer dan komunikasi. Program ini mempunyai pilihan tesis dan bukan tesis. Program ini menyediakan graduan dengan segala kebolehan yang perlu untuk mengikuti program PhD dan / atau secara aktif mengambil bahagian dalam pengurusan dan penyelenggaraan inovasi teknologi baru serta penglibatan dalam pembangunan dan reka bentuk produk baru. Objektif lain termasuk mewujudkan hubungan dua hala yang kukuh dengan industri tempatan dan pertubuhan kerajaan, di samping menggalakkan penyelidikan saintifik dan pembangunan (R... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Matlamat program ini adalah untuk melengkapkan jurutera kimia peringkat sarjana yang sangat berkelayakan untuk pengalaman profesional yang memuaskan. Graduan boleh memili ... [+]

Gambaran keseluruhan

Matlamat program ini adalah untuk melengkapkan jurutera kimia peringkat sarjana yang sangat berkelayakan untuk pengalaman profesional yang memuaskan. Graduan boleh memilih untuk bekerja dalam industri kimia, petrokimia atau biokimia, terus ke peringkat ijazah peringkat lain, atau menyertai syarikat perundingan / kontrak. Calon pelajar harus bermotivasi untuk mencari pembelajaran sepanjang hayat dan pembangunan profesional dan mampu menjadi profesional dan pemimpin dalam industri kimia, petrokimia dan biokimia global. (Jumlah jam kredit adalah 30 untuk ini dan 33 untuk tiada tesis).

Objektif ProgramUntuk menjana graduan dengan tahap kecekapan tinggi dalam konsep asas dan penerapan kejuruteraan kimia.Memberi peluang untuk menangani masalah yang penting secara industri dan mencadangkan dan menyiasat penyelesaian yang mungkinUntuk menyediakan persekitaran di mana pelajar dapat merangkul perkembangan sosial dan peribadi.Untuk memotivasi para pelajar untuk mencari pembelajaran sepanjang hayat dan perkembangan profesionalUntuk meningkatkan pengiktirafan dan pemahaman pelajar tentang tanggungjawab profesional dan masyarakat yang berkaitan dengan bekerja dalam industri.Untuk membangunkan teknik pengiraan dan kemahiran komunikasi bertulis dan lisan.Untuk memupuk inovasi dan keusahawanan menerusi pemahaman yang lebih mendalam dan pengetahuan canggih mengenai prinsip dan operasi Kejuruteraan Kimia.Hasil Pembelajaran Program... [-]
Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Kejuruteraan mekanikal adalah salah satu cawangan kejuruteraan yang paling luas dan tertua dan boleh memerlukan kerja yang merangkumi reka bentuk dan pembuatan instrumen ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kejuruteraan mekanikal adalah salah satu cawangan kejuruteraan yang paling luas dan tertua dan boleh memerlukan kerja yang merangkumi reka bentuk dan pembuatan instrumen yang sangat halus dan sensitif dengan skala mikro dan nano untuk reka bentuk dan fabrikasi tumbuhan kuasa besar. Program ME menekankan pendekatan mendasar untuk kejuruteraan di mana pelajar belajar untuk mengenal pasti keperluan, menentukan masalah dan menggunakan prinsip dan teknik asas untuk mendapatkan penyelesaian. Falsafah ini dimasukkan dalam kuliah kelas, aktiviti makmal, projek reka bentuk dan penyelidikan. Lulusan ME dijangka berurusan dengan peranti bergerak dan sistem yang kompleks. Pelajar mempelajari bahan, reka bentuk, pembuatan, mekanik pepejal dan cecair, termodinamik, pemindahan haba, kawalan, dan instrumentasi untuk memahami sistem mekanikal. Mata pelajaran ME yang khusus termasuk penukaran tenaga, pengurusan tenaga, penghawa dingin, mesin turbin, bahan komposit dan pemprosesan bahan, pembakaran, mekanik patah, topik terpilih dalam mekatronik dan getaran, kejuruteraan kawalan, pengenalan kepada robotik, topik yang dipilih dalam pembuatan dan reka bentuk, kejuruteraan penyelenggaraan, biomekanik dan topik yang dipilih dalam bioengineering. (Jumlah jam kredit ialah 30 untuk tesis dan 33 untuk tiada tesis).... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Sarjana Sains Kejuruteraan Perisian yang ditawarkan oleh Kolej Teknologi Maklumat direka untuk membangunkan kepakaran teknikal dan pengurusan dalam bidang kejuruteraan pe ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sarjana Sains Kejuruteraan Perisian yang ditawarkan oleh Kolej Teknologi Maklumat direka untuk membangunkan kepakaran teknikal dan pengurusan dalam bidang kejuruteraan perisian. Program ini memberi tumpuan kepada memenuhi keperluan jurutera perisian yang semakin meningkat. Pelajar memperoleh asas pepejal dalam teori dan amalan dalam kejuruteraan perisian, dengan pendedahan mendalam kepada canggih dalam proses pembangunan perisian, metodologi, dan alat. Program ini dirancang untuk memberi pengetahuan dan mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk memenuhi keperluan teknologi maklumat semasa dan masa depan organisasi kerajaan dan korporat, serta menyediakan pelajar untuk Ph.D. program ijazah dalam IT dan bidang berkaitan. Kerja berpasukan dititikberatkan sepanjang kurikulum untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran penting untuk menjadi profesional kejuruteraan perisian yang berjaya. Program ini bertujuan untuk bermotivasi golongan profesional yang bekerja dan baru-baru ini graduan ijazah Sarjana Muda.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Matlamat program ini adalah untuk melengkapkan jurutera petroleum peringkat induk yang sangat berkelayakan untuk pengalaman profesional yang memuaskan. Graduan boleh memi ... [+]

Gambaran keseluruhan

Matlamat program ini adalah untuk melengkapkan jurutera petroleum peringkat induk yang sangat berkelayakan untuk pengalaman profesional yang memuaskan. Graduan boleh memilih untuk bekerja di industri petroleum, terus ke peringkat ijazah peringkat lepasan lain, atau menyertai syarikat perundingan / kontrak. Calon pelajar harus bermotivasi untuk mencari pembelajaran sepanjang hayat dan pembangunan profesional dan mampu menjadi profesional dan pemimpin dalam industri petroleum global. (Jumlah jam kredit adalah 30 untuk ini dan 33 untuk tiada tesis).

Objektif ProgramUntuk menjana graduan dengan tahap kecekapan yang tinggi dalam konsep asas dan penerapan kejuruteraan petroleum.Memberi peluang untuk menangani masalah yang penting secara industri dan mencadangkan dan menyiasat penyelesaian yang mungkin.Untuk menyediakan persekitaran di mana pelajar dapat merangkul perkembangan sosial dan peribadi.Untuk memotivasi para pelajar untuk mencari pembelajaran sepanjang hayat dan perkembangan profesionalUntuk meningkatkan pengiktirafan dan pemahaman pelajar tentang tanggungjawab profesional dan masyarakat yang berkaitan dengan bekerja dalam industri.Untuk membangunkan teknik pengiraan dan kemahiran komunikasi bertulis dan lisan.Untuk memupuk inovasi dan keusahawanan menerusi pemahaman dan pengetahuan yang lebih mendalam tentang prinsip dan operasi Kejuruteraan Petroleum.Hasil Pembelajaran Program... [-]
Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Jabatan Kejuruteraan Senibina menawarkan Ijazah Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Senibina untuk pelajar yang mempunyai kepentingan dalam reka bentuk, pembinaan dan operas ... [+]

Gambaran keseluruhan

Jabatan Kejuruteraan Senibina menawarkan Ijazah Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Senibina untuk pelajar yang mempunyai kepentingan dalam reka bentuk, pembinaan dan operasi persekitaran binaan berprestasi tinggi. Ijazah MSc menyediakan pelajar untuk peranan khusus dalam amalan profesional serta untuk kajian lanjutan di peringkat kedoktoran. Program ini termasuk kursus kejuruteraan seni bina yang ketat mengenai topik yang berkaitan dengan membina sains, sistem kejuruteraan, pembangunan lestari, dan reka bentuk berprestasi tinggi di pelbagai skala persekitaran yang dibina. Program ini memunculkan sama ada projek berasaskan penyelidikan atau tesis. Pemohon dijangka mempunyai latar belakang kejuruteraan seni bina atau arkitek sarjana muda, sama ada dengan ijazah BS dalam Kejuruteraan Senibina dari Universiti UAE atau setaraf dalam bidang yang berkait rapat.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Program Sarjana Sains dalam program Keselamatan Maklumat, yang ditawarkan oleh Kolej Teknologi Maklumat, direka untuk mengembangkan kepakaran dalam kepemimpinan dan opera ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Sarjana Sains dalam program Keselamatan Maklumat, yang ditawarkan oleh College of Information Technology, direka untuk membangunkan kepakaran dalam kepemimpinan dan operasi dalam bidang keselamatan maklumat. Program ini bertujuan untuk memenuhi keperluan yang semakin meningkat untuk pakar teknologi maklumat dalam keselamatan maklumat. Program ini menyediakan graduan dengan kursus mendalam yang direka untuk meningkatkan kemahiran dan pengetahuan mereka dalam keselamatan maklumat serta kursus teknologi maklumat yang meluas. Program ini menyediakan kepakaran teknikal dan pengurusan yang diperlukan untuk merancang, memperoleh, mengendali, mengurus dan menilai sistem operasi keselamatan maklumat organisasi. Pelajar yang didaftarkan dalam program ini dijangka meneruskan rancangan pengajaran untuk memastikan kecekapan profesional dan pengetahuan luas dalam bidang keselamatan maklumat. Penekanan pengkhususan ini adalah dengan menggunakan amalan yang terbukti dan inovatif untuk membina sistem, aplikasi, dan rangkaian selamat yang standard industri. Program ini adalah untuk golongan profesional yang berpotensi tinggi dan baru-baru ini graduan ijazah Sarjana Muda. Program ini dirancang untuk memberi pengetahuan dan membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk memenuhi keperluan keselamatan maklumat semasa dan masa depan kerajaan dan organisasi korporat, serta menyediakan pelajar untuk melanjutkan pelajaran ke Ph.D. dalam keselamatan maklumat atau kawasan berkaitan.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

The M.Sc. dalam program Kimia bertujuan menyediakan peluang kepada pelajar UAE dan antarabangsa untuk meneruskan pendidikan siswazah berkualiti tinggi dalam bidang kimia. ... [+]

Gambaran keseluruhan

The M.Sc. dalam program Kimia bertujuan menyediakan peluang kepada pelajar UAE dan antarabangsa untuk meneruskan pendidikan siswazah berkualiti tinggi dalam bidang kimia. Program ini dibina berdasarkan kedalaman pengetahuan dan penyelidikan lanjutan untuk menyediakan graduan untuk mencabar pekerjaan di pelbagai sektor. Ini dicapai dengan menawarkan kurikulum yang seimbang berdasarkan kursus teori yang direka dengan baik dan menyediakan peluang dan cara untuk penyelidikan lanjutan di kawasan yang sangat penting di mana cabaran saintifik dan teknologi utama ditangani. Jabatan Kimia adalah mantap dari segi kemudahan penyelidikan yang membolehkan penyelidikan berkualiti tinggi di bawah pengawasan ahli fakulti dengan minat spektrum yang luas. Kepentingan penyelidikan merangkumi semua bidang tradisional kimia, analitik, organik, bukan organik, fizikal, dan biokimia selain bidang penyelidikan rentas disiplin seperti bio-analitik, petroleum, bahan-bahan, alam sekitar, farmaseutikal, dan kimia pengkomputeran. Program ini direka dengan fleksibiliti yang ketara dengan menerima pelajar sepenuh masa serta sambilan dan menawarkan kursus petang dan akhir minggu. Pelan kajian model adalah untuk menyelesaikan kerja kursus teori yang diperlukan (24 jam kredit) dan kerja penyelidikan tesis (6 jam kredit) dalam tempoh dua tahun untuk calon sepenuh masa dan tiga tahun untuk calon sambilan.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

The M.Sc. dalam Sains Matematik adalah program jam kredit 30 yang ditawarkan baik secara sepenuh masa dan separuh masa dalam Jabatan Sains Matematik. Pelajar dikehendaki ... [+]

Gambaran keseluruhan

The M.Sc. dalam Sains Matematik adalah program jam kredit 30 yang ditawarkan baik secara sepenuh masa dan separuh masa dalam Jabatan Sains Matematik. Pelajar dikehendaki melengkapkan 24 jam kursus kredit selain daripada 6 jam kredit yang diberikan kepada penyelidikan dan penyiapan M.Sc. tesis. Kursus ini termasuk 4 jam kredit keperluan Kolej Sains (Etika, Kaedah Penyelidikan dan Statistik), 3 kursus matematik teras, dan 2 seminar jabatan (sebanyak 11 jam kredit) selain 3 kursus elektif (9 jam kredit) yang membolehkan pelajar untuk pakar dalam mana-mana topik tertentu yang berkaitan dengan matematik tulen atau yang digunakan. Kemajuan pelajar diawasi oleh penyelia penyelidikan (dan penyelia bersama) dan jawatankuasa pertahanan tesis. Program ini adalah program berasaskan fi terbuka untuk semua pelajar yang memenuhi syarat kemasukan.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Kolej Teknologi Maklumat menawarkan program Sarjana Sains dalam program Pengurusan Teknologi Maklumat yang menghasilkan graduan yang mempunyai pemahaman yang mendalam ten ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kolej Teknologi Maklumat menawarkan program Sarjana Sains dalam program Pengurusan Teknologi Maklumat yang menghasilkan graduan yang mempunyai pemahaman yang mendalam tentang sistem dan teknologi maklumat serta pengurusan, komunikasi, dan kemahiran membuat keputusan yang relevan. Pelajar belajar bagaimana mengintegrasikan kepakaran teknologi maklumat dan kemahiran pengurusan maklumat untuk melaksanakan penyelesaian organisasi dengan berkesan. Kombinasi pengetahuan teknikal dan kemahiran pengurusan lanjutan ini dengan strategi organisasi meletakkan graduan program ini dalam kedudukan untuk berjaya sebagai pemimpin IT dan pakar teknikal.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Jabatan Psikologi ... [+]

Gambaran keseluruhan

Jabatan Psikologi

Objektif ProgramUntuk memberikan pengetahuan terkini tentang perkembangan semasa dalam psikologi klinikal.Untuk melatih pelajar mengenai aplikasi pengetahuan klinikal untuk menyelesaikan masalah psikologi.Melatih pelajar untuk bertindak secara bebas dalam merancang dan melaksanakan tugasan di peringkat profesional.Untuk membolehkan pelajar menyampaikan isu klinikal dan kesimpulan dengan jelas kepada semua pihak yang terlibat.Memberi pengetahuan kepada pelajar yang membolehkan mereka menjalankan penyelidikan klinikal di bawah pengawasan yang minimum.Hasil Pembelajaran Program

Apabila berjaya menyiapkan program ini, pelajar akan dapat:

Menunjukkan pengetahuan klinikal yang bersifat kultur dan relevan dengan amalan profesional dan etika dalam bidang kesihatan mental.Mengendalikan penilaian psikologi yang betul.Mendiagnosis masalah klinikal pelanggan dengan menggunakan DSM / ICD.Buat rancangan rawatan yang sesuai untuk pelbagai gangguan psikologi.Memohon kemahiran terapeutik untuk membantu pelanggan (individu dan kumpulan) mengatasi gangguan psikologi mereka.Menyampaikan laporan psikologi yang komprehensif dan difahami kepada semua pihak yang terlibat.Memohon metodologi yang sesuai untuk menjalankan penyelidikan dalam psikologi klinikal.Keperluan Ijazah... [-]
Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

The M.Sc. dalam Sains Alam Sekitar adalah 30 jam program kredit yang ditawarkan secara penuh dan paruh waktu dalam Jabatan Biologi. Pelajar dikehendaki melengkapkan 24 ja ... [+]

Gambaran keseluruhan

The M.Sc. dalam Sains Alam Sekitar adalah 30 jam program kredit yang ditawarkan secara penuh dan paruh waktu dalam Jabatan Biologi. Pelajar dikehendaki melengkapkan 24 jam kursus kredit selain daripada 6 jam kredit yang diberikan kepada penyelidikan dan penyiapan M.Sc. tesis. Kursus ini termasuk 4 jam kredit keperluan Kolej Sains (Etika, Kaedah Penyelidikan, dan Statistik), 10 jam kredit kursus sains alam sekitar teras dan kursus elektif (10 jam kredit) yang membolehkan pelajar untuk mengkhusus dalam topik tertentu yang berkaitan dengan alam sekitar sains. Kemajuan pelajar diawasi oleh penyelia penyelidikan (dan penyelia bersama) dan jawatankuasa pertahanan tesis. Program ini adalah program berasaskan fi terbuka untuk semua pelajar yang memenuhi syarat kemasukan.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Jabatan Sains Makanan mencadangkan Program Sarjana dalam Sains Makanan yang akan memberi peluang kepada pelajar untuk memperoleh pengetahuan terkini berkaitan Kualiti Mak ... [+]

Gambaran keseluruhan

Jabatan Sains Makanan mencadangkan Program Sarjana dalam Sains Makanan yang akan memberi peluang kepada pelajar untuk memperoleh pengetahuan terkini berkaitan Kualiti Makanan dan Keselamatan, Kimia Makanan dan Analisis, Pemprosesan Makanan dan Kejuruteraan serta Makanan Inovatif dan Fungsian. Program Sarjana dalam Sains Makanan direka untuk memperkuat dan meningkatkan pengetahuan pelajar terhadap prinsip-prinsip sains dan proses yang digunakan untuk menghasilkan makanan yang berkualiti tinggi dan selamat. Program ini akan menyediakan pendidikan profesional berasaskan sains yang merangkumi teori bilik darjah, penyelidikan praktikal, dan aplikasinya. Pelajar akan mempunyai peluang untuk mengkaji secara menyeluruh aspek teori dan aplikasi sains, teknologi, dan kejuruteraan makanan. Pemahaman saintifik yang mendalam, seperti yang diguna pakai untuk makanan, akan membantu pelajar yang mempunyai minat dalam pendidikan kerjaya dan teknikal, memahami industri makanan serta penyediaan makanan dalam kehidupan seharian mereka. Program ini direka untuk menghasilkan pascasiswazah sains makanan pakar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk membangunkan dan memajukan dunia profesional.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Sistem Sensasi Jauh dan Sistem Maklumat Geografi Sarjana Sains di Universiti UAE adalah yang pertama seumpamanya di rantau ini. Ia direka untuk memberi anda latar belakan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sistem Sensasi Jauh dan Sistem Maklumat Geografi Sarjana Sains di Universiti UAE adalah yang pertama seumpamanya di rantau ini. Ia direka untuk memberi anda latar belakang teori dan kemahiran praktikal untuk memulakan atau memajukan kerjaya anda dalam penginderaan jauh dan GIS. Kurikulum kami telah dibangunkan secara khusus untuk memenuhi keperluan pelajar dari pelbagai latar belakang akademik dan pekerjaan profesional. Tiada penginderaan jarak jauh atau pengalaman GIS diperlukan untuk cemerlang dalam program ini. (Jumlah jam kredit adalah 30 untuk ini dan 34 untuk tiada tesis).

Objektif ProgramBincangkan latar belakang teoretikal dan kemahiran praktikal untuk kerjaya dalam Remote Sensing atau GIS.Kenal pasti kemajuan terkini dalam Sensasi Jauh, GIS, dan GNSS yang berkaitan dengan penyelidikan saintifik dan peranannya dalam masyarakat.Gunakan kemahiran berfikir analitik dan ruang yang diperlukan untuk kegunaan kejuruteraan jauh dan GIS untuk menyelesaikan masalah ruang.Hasil Pembelajaran Program... [-]
Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UAEU United Arab Emirates University

Program Sarjana Sumber Air (WRMP) adalah program siswazah interdisipliner menawarkan ijazah Sarjana Sains yang menangani semua bidang Air. Program ini menerima kedua-dua ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Sarjana Sumber Air (WRMP) adalah program siswazah interdisipliner menawarkan ijazah Sarjana Sains yang menangani semua bidang Air. Program ini menerima kedua-dua pelajar sepenuh masa dan separuh masa sejak permulaannya pada bulan September 1999. WRMP menawarkan pilihan tesis dan bukan tesis. Pelajar dengan pilihan tesis perlu mengisi 30 CHs untuk tamat pengajian; manakala pilihan bukan tesis pelajar perlu melengkapkan 33 CHs untuk lulus. WRMP merangkumi pelbagai aspek yang berkaitan dengan sumber air termasuk (tetapi tidak terhad kepada) Pengurusan Sumber Air Terurus dan Kemapanan, Hidrologi Air Tanah, Hidrologi Air Permukaan, Hidrologi Pencemaran Subsektor, Kualiti Air, Penilaian Risiko, Kejuruteraan Alam Sekitar dan Perlindungan, Penilaian Impak Alam Sekitar, Air Sains dan Teknologi, Pemodelan Hidrologi dan Hidrogeologi, Rawatan Air dan Air Sisa, Desalinasi Air, Sistem Hidraulik dan Pantai, Kitar Semula Air, Infrastruktur Air, Perancangan dan Penilaian Sumber Air menggunakan GIS dan Sensasi Jauh, dan Ekonomi dan Dasar Air. Penyertaan beberapa pakar dari kolej universiti yang berbeza mematuhi sifat pelbagai disiplin program dan membawa pengetahuan mendalam tentang aplikasi praktikal yang sangat besar yang berkaitan dengan sumber air.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Sheik Khalifa Bin Zayed St - United Arab Emirates University
Al Ain, Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu