UAEU United Arab Emirates University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Emiriah Arab Bersatu (UAEU) adalah universiti yang komprehensif dan intensif penyelidikan yang mendaftarkan kira-kira 13,900 pelajar, dengan lebih daripada 900 fakulti dan 65,000 alumni yang memegang jawatan penting dalam kerajaan, industri, perdagangan, dan semua bidang perniagaan di seluruh rantau ini. Pelajar dan fakulti antarabangsa yang mewakili lebih daripada 65 negara memperkayakan dan memeriahkan kampus dan bilik darjah sambil menyediakan kepelbagaian budaya yang merangsang.

Sebagai universiti perdana negara, UAEU menawarkan pelbagai program sarjana dan program sarjana berkualiti tinggi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa melalui sembilan kolejnya dalam hampir semua bidang utama.

Sejak penubuhannya pada tahun 1976, UAEU telah berkembang dari sebuah institusi pengajian sarjana ke sebuah universiti yang komprehensif dengan penekanan yang lebih besar pada misi penyelidikan.

Sebagai universiti yang berintensifkan penyelidikan , UAEU bekerjasama dengan rakan-rakannya dalam industri untuk menyediakan penyelesaian penyelidikan kepada cabaran yang dihadapi negara dan rantau ini. Sembilan pusat penyelidikan kepentingan strategik ke negara dan rantau ini memajukan pengetahuan dalam bidang kritikal.

Di samping itu, Sains

Dengan fakulti yang cemerlang, kampus yang canggih dan pelbagai perkhidmatan sokongan pelajar, UAEU menawarkan persekitaran pembelajaran yang tidak dapat ditandingi di rantau ini. UAEU adalah sebuah universiti yang matang dengan pencapaian yang besar dan trajektori yang jelas untuk penambahbaikan berterusan dengan matlamat untuk diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai salah satu universiti terbaik di dunia.

Kolej-kolej

Universiti Emiriah Arab Bersatu mempunyai 9 kolej berasingan, sebagai tambahan kepada Kolej Pengajian Siswazah dan Kolej Universiti, menganjurkan pelbagai disiplin akademik dan jabatan.

Sila lawati halaman Kolej untuk mengetahui lebih lanjut.

Kolej Universiti

Kami komited untuk mencapai kecemerlangan dengan mewujudkan persekitaran pembelajaran yang bersemangat dan menyediakan kemudahan pembelajaran yang canggih.

Kolej Perniagaan dan Ekonomi

CBE ditonjolkan dengan persekitaran pembelajaran yang berkesan, rancangan pembelajaran yang membezakan untuk membantu pelajar membina masa depan mereka.

Kolej Kemanusiaan dan Sains Sosial

Di CHSS, kami mempromosikan penyelidikan saintifik lanjutan, mewujudkan hubungan yang kukuh dengan masyarakat dan menyatukan warisan dan khidmat masyarakat.

Kolej Teknologi Maklumat

Kolej kami adalah tempat yang ideal yang memupuk pertumbuhan peribadi, intelektual, dan teknikal dan kami berbangga dengan graduan yang berjaya.

Kolej Kejuruteraan

Kolej Kejuruteraan menawarkan program yang boleh dibezakan, di peringkat antarabangsa, dan berusaha untuk mencapai kemampanan dalam pelbagai bidang.

Kolej Pendidikan

Menyediakan kaedah pengajaran moden, College of Education menawarkan program yang memenuhi keperluan pendidikan UAE untuk membina masyarakat yang berpengetahuan.

Kolej Undang-Undang

Kolej Undang-undang mempunyai status berprestij di rantau ini dan menyediakan program berasaskan penyelidikan untuk memenuhi keperluan masyarakat UAE.

Kolej Makanan dan Pertanian

CFA komited kepada kejayaan pelajar dan menawarkan program akademik yang mengadaptasi pemikiran kritikal untuk memperoleh pelajar dengan kemahiran yang diperlukan dalam pasaran pekerjaan yang kompetitif.

Kolej Sains

Kami menyediakan persekitaran pembelajaran yang berasaskan percubaan untuk menyediakan graduan yang dilengkapi dengan kemahiran dan kepakaran teknikal yang berkualiti selaras dengan piawaian antarabangsa.

Kolej Perubatan dan Sains Kesihatan

Kami menyediakan persekitaran pembelajaran yang berasaskan percubaan untuk menyediakan graduan yang dilengkapi dengan kemahiran dan kepakaran teknikal yang berkualiti selaras dengan piawaian antarabangsa.

Kolej Pengajian Siswazah

Kami menawarkan program dan kemudahan terbaik untuk membantu pelajar memenuhi aspirasi mereka untuk mengikuti program siswazah. Kami juga menawarkan pelbagai biasiswa penuh dan separa untuk program yang berbeza.

Lokasi

Abu Dhabi

Alamat
Reem Island, 8th floor of Sky Tower
Abu Dhabi, Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu

Al Ain

Alamat
Sheik Khalifa Bin Zayed Street
Al Ain, Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu