The Graduate School at The Petroleum Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Siswazah Institut Petroleum

Selamat datang ke The Graduate School at The Petroleum Institute

Institut Petroleum (PI) telah diwujudkan pada tahun 2001 dengan matlamat mewujudkan dirinya sebagai sebuah institusi bertaraf dunia dalam bidang pendidikan kejuruteraan dan penyelidikan dalam bidang yang penting kepada minyak dan gas dan industri tenaga yang lebih luas. Penaja dan mitra PI termasuk Perusahaan Minyak Nasional Abu Dhabi (ADNOC) dan empat syarikat minyak antarabangsa utama, seperti BP, JODCO, Shell, dan Total. Sekolah Siswazah ditubuhkan dengan misi untuk mengurus dan mengarahkan Pengajian Siswazah di PI untuk menyediakan perkhidmatan yang berkualiti yang menyumbang kepada pencapaian objektif strategik PI. Sekolah Siswazah bertanggungjawab untuk pengurusan harian program siswazah PI, pembangunan program siswazah baru, penyelarasan pengambilan pelajar siswazah baru, kerjasama dengan ADNOC dan syarikat operasi untuk memastikan program siswazah berada di- selaras dengan keperluan mereka untuk jurutera berkemahiran tinggi, dan peningkatan kolaborasi Institut dengan universiti rakan kongsi di Amerika Syarikat, Eropah dan China. Sekolah Siswazah menasihati dan menyokong pelajar Ijazah PI mengenai rancangan mereka untuk pengajian siswazah di PI dan luar negara sambil menyelaraskan pengambilan pelajar Sarjana oleh ADNOC dan syarikat operasi mereka.

Ijazah Sarjana Kejuruteraan ditawarkan dalam bidang berikut:

·Kejuruteraan kimia

·Kejuruteraan Elektrik

· Kejuruteraan Kesihatan, Keselamatan dan Alam Sekitar

·Kejuruteraan mekanikal

·Kejuruteraan Petroleum

Ijazah Sarjana Sains ditawarkan di kawasan berikut:

· Kimia Gunaan

·Kejuruteraan kimia

·Kejuruteraan Elektrik

·Kejuruteraan mekanikal

·Kejuruteraan Petroleum

· Geosciences Petroleum

Fellowships:

PI menawarkan sokongan kewangan untuk pelajar siswazah yang berkelayakan untuk tiga kategori berikut:

Penyelidikan Siswazah / Pembimbing Pengajian Fellowship (FGR / TA):

FGR / TA dianugerahkan kepada pelajar yang berkelayakan. Pemegang Fellowship PI Graduate diharapkan untuk mengekalkan IPK minimum 3.5 semasa tempoh persekutuan.

Penyelidikan Siswazah / Pengajaran Penolong (GR / TA):

Pelajar ini memenuhi kriteria untuk pekerjaan sebagai Pembantu Siswazah tetapi tidak memenuhi kriteria yang sangat terpilih untuk FGR / TA. Pelajar yang diberikan kepada jawatan GR / TA dikehendaki mendapat IPK minimum sebanyak 3.25. Pelajar GR / TA yang berkelayakan boleh memindahkan ke FGR / TA.

Mengunjungi Penyelidikan Siswazah / Pengajaran Penolong (VGR / TA)

VGR / TA adalah pelajar pelawat yang sedang belajar di institusi lain dan dimaklumkan oleh fakulti PI. Dia / Dia dijangka akan menjalankan projek penyelidikannya di PI.

Lokasi

Abu Dhabi

Alamat
The Petroleum Institute

Sas Al Nakhl

Abu Dhabi, Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami