SP Jain School of Global Management Dubai

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

DUBAI KAMPUS

Kampus Dubai menetapkan suasana yang mendorong pelajar untuk belajar dan meneroka, dan mendapat manfaat daripada interaksi dengan masyarakat pelajar multinasional Antarabangsa Dubai Bandar Akademik (DIAC).

The DIAC adalah kampus yang dibina semata-mata untuk kolej dan universiti. Ia menyediakan satu lokasi untuk pendidikan lepas menengah di Emiriyah membawa bersama-sama 30 institusi dari 13 negara yang berbeza, yang membolehkan pelajar dan fakulti yang datang dari institusi yang berbeza untuk menyambung dan belajar daripada satu sama lain.

SP Jain menduduki berdiri sendiri keseluruhan bangunan yang meliputi kira-kira 60,000 kaki persegi, yang tersebar di tiga tingkat.

Kampus ini dibina dengan cara yang kontemporari, dengan pusat-pusat teknologi tinggi pembelajaran, bilik dagangan olok-olok, perpustakaan up-do-tarikh, kemudahan persidangan video, terminal Reuters dan banyak lagi. Kafeteria di kampus bersama-sama dengan medan selera di Bandar Raya Akademik menawarkan masakan multinasional kepada pelajar.

Pelajar juga mengambil bahagian dalam pelbagai festival dan acara tema yang dihoskan oleh SP Jain dan sekolah-sekolah lain di Bandar Raya Akademik.

Persekitaran keseluruhan memberikan pelajar pengalaman pembelajaran yang komprehensif dan juga peluang untuk memahami apa yang dimaksudkan dengan menjadi warga global.

Ranking dan Pengiktirafan

The Economist pangkat SP Jain dalam Top 100 sepenuh masa MBA di seluruh dunia (2015) Forbes (Amerika Syarikat) Pangkat SP Jain # 10 di Dunia, Best antarabangsa MBA satu tahun 2015-2016.

Forbes (Amerika Syarikat) Pangkat SP Jain # 1 di Dubai, # 19 di Dunia, Forbes Antarabangsa Terbaik Rankings Business School 2013-2014 kali Kewangan (UK) Peringkat SP Jain dalam Top 1% Sekolah Perniagaan di dunia pada tahun 2011 & 2012

Akreditasi

Tertiary Kualiti Pendidikan dan Badan Piawaian, Australia

SP Jain diiktiraf oleh Pendidikan Kualiti dan Piawaian Agensi Tertiari (TEQSA), Australia. Pada akhir program, pelajar dianugerahkan ijazah Australia. Ini dapat meningkatkan penerimaan antarabangsa ijazah, dengan itu memberi dorongan kepada pendidikan dan kerjaya yang lebih tinggi, di peringkat global.

Pengetahuan dan Pembangunan Manusia Authority (KHDA), Kerajaan Dubai, UAE

SP Jain dilesenkan oleh Pengetahuan dan Lembaga Pembangunan Manusia (KHDA), Kerajaan Dubai, UAE Kelayakan akademik yang diberikan oleh SP Jain dan disahkan oleh KHDA diiktiraf dalam Emiriyah Dubai oleh semua entiti awam dan swasta untuk semua tujuan.

Lokasi

Dubai

S P Jain School of Global Management

Alamat
S P Jain School of Global Management
Block 5, Dubai International Academic City

P. O. Box 502345 Dubai, Dubai, Emiriah Arab Bersatu
Telefon
+ 971 4 4291234

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami