Paris-Sorbonne University Abu Dhabi

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Universiti Paris-Sorbonne Abu Dhabi (PSUAD) , langkah pertama anda ke peringkat antarabangsa yang berprestij.
Paris-Sorbonne University Abu Dhabi adalah institusi pengajian tinggi yang menarik pelajar terbaik dari UAE dan seluruh dunia. Ditubuhkan pada 2006 hasil daripada perjanjian antara Paris-Sorbonne University di Paris dan Kerajaan Abu Dhabi, Universiti Paris-Sorbonne Abu Dhabi telah mendapat manfaat daripada persatuan uniknya dengan tiga institusi akademik yang terkenal di dunia; Paris-Sorbonne University, Paris Descartes University dan Universiti Pierre et Marie Curie, memastikan tahap darjah yang ditawarkan adalah standard antarabangsa tertinggi dan sama dengan yang diperoleh di Paris.

Pelajar kami mendapat manfaat dari 760 tahun kecemerlangan akademik dan belajar di kampus yang canggih di Al-Reem Island di Abu Dhabi. .

Universiti Paris-Sorbonne Abu Dhabi adalah tempat pertukaran budaya di mana guru-guru dan pelajar sentiasa bergerak dan destinasi yang dicari untuk acara akademik dan kebudayaan.

Program sarjana dan pascasiswazah kami direka khas untuk melatih pelajar kami untuk kerjaya antarabangsa yang sesuai dengan permintaan pasaran pekerjaan global.

Kesemua 13 ijazah sarjana (Master) diajar dalam bahasa Inggeris kecuali Master dalam Mengajar Bahasa Perancis sebagai Bahasa Asing, yang diajar dalam bahasa Perancis.

Semua 12 ijazah sarjana muda, kecuali Fizik (diajar dalam bahasa Inggeris), diajar dalam bahasa Perancis. Pelajar mesti fasih dalam bahasa Perancis untuk menyertai program sarjana muda. Kursus Bahasa Perancis sebagai Bahasa Asing (FLE) ditawarkan kepada calon pelajar yang tidak mempunyai arahan bahasa Perancis, untuk membawa mereka ke peringkat yang diperlukan untuk belajar ijazah sarjana muda.

Lokasi

Abu Dhabi

Alamat
Paris-Sorbonne University Abu Dhabi
P.O. Box 38044 Abu Dhabi, Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami