Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence - MBZUAI

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Gambaran keseluruhan

Universiti Sains Penciptaan Buatan Mohamed bin Zayed (MBZUAI) di Abu Dhabi, adalah institusi akademik yang berasaskan penyelidikan berasaskan penyelidikan yang menawarkan program ijazah khusus untuk pelajar tempatan dan antarabangsa dalam bidang Kepintaran Buatan.

MBZUAI bertujuan untuk menyokong kemajuan penyelidikan saintifik, pembangunan, pemindahan, dan penggunaan Kecerdasan Buatan melalui pengenalan MSc dan Ph.D. program yang membolehkan pelajar memenuhi potensi intelektual mereka dalam persekitaran yang paling canggih.

Matlamat MBZUAI adalah untuk mencapai kecemerlangan akademik dan penyelidikan di peringkat tempatan, serantau dan antarabangsa, membantu pelajar-pelajarnya berjaya dalam kerjayanya dan memanfaatkan pengetahuan mereka yang diambil untuk menangani beberapa cabaran terbesar masa kita.

Keunikan kami. Kelebihan anda.

1. Penyelidikan tertumpu

Universiti bin Mohamed Zayed Kecerdasan Buatan adalah universiti penyelidikan AI yang pertama di dunia. MBZUAI telah bekerjasama dengan Inception Institute of Intelligence Artificial Intelligence (IIAI) yang berpusat di Abu Dhabi, sebuah kekuatan global dalam kecemerlangan dan kepemimpinan penyelidikan AI, untuk pengawasan Ph.D. pelajar dan pembangunan kurikulum.

2. Kampus

MBZUAI sepenuhnya diintegrasikan dengan bandar Abu Dhabi, sebuah modal bersemangat yang menggabungkan warisan dengan gaya hidup moden. Kampus yang terletak di Masdar City - salah satu komuniti bandar yang paling lestari di dunia - menawarkan kemudahan, makmal dan pusat penyelidikan terkini yang menyediakan persekitaran yang unik untuk menjalankan penyelidikan anda.

3. Biasiswa

MBZUAI menawarkan biasiswa penuh yang meliputi yuran pengajian 100% dan faedah lain seperti elaun bulanan, insurans kesihatan, dan penginapan,

4. Peluang Profesional

Sambungan MBZUAI yang kuat dengan Kerajaan kebangsaan, industri dan dunia akademik, memberikan platform kepada para pelajar kami untuk berhubung dengan rangkaian rakan kongsi strategik untuk mendapatkan pengalaman yang luar biasa melalui latihan praktikal dalam bidang seperti penjagaan kesihatan, telekomunikasi, teknologi, Kerajaan, kewangan dan banyak lagi. Gerbang yang sempurna untuk berjaya memandu pembangunan profesional anda.

5. Persekitaran antarabangsa

MBZUAI adalah universiti terbaik untuk penginapan penyelidikan anda. Pemohon dari semua negara dan kebangsaan adalah dialu-alukan kerana kemasukan dan penerimaan program akan berdasarkan kedudukan akademik dan merit tinggi. Dengan mewujudkan persekitaran kampus antarabangsa, MBZUAI bertujuan untuk mempromosikan budaya kemasukan dan pembangunan.

121644_pexels-photo-1936299.jpeg

Lokasi

Abu Dhabi

Mohamed Bin Zayed University of Artificial Intelligence

Alamat
Masdar City
Abu Dhabi, Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami