Middlesex University Dubai

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Past masa kami

Middlesex ditubuhkan sebagai sebuah Universiti pada tahun 1992. Ia kini dianggap sebagai penyedia pendidikan tinggi antarabangsa yang cemerlang dengan kelayakan akademik yang cemerlang dan graduan yang sangat berpengalaman dan berjaya.

Sejarah Universiti Middlesex bermula pada akhir 1880-an ketika dua institusi pendidikan membuka pintu mereka di utara London - St Katherine's College dan Hornsey School of Arts and Arts. Kedua-duanya akan menjadi sebahagian daripada Middlesex Politeknik, yang ditubuhkan pada tahun 1973. Middlesex dianugerahi gelaran 'Universiti' - oleh Royal Assent - pada tahun 1992.

Tarikh penting dalam sejarah Middlesex:

 • 1878 - Kolej St Katherine dibuka di Tottenham dan telah beroperasi lebih dari satu abad
 • 1882 - Sekolah Seni dan Kraf Hornsey ditubuhkan
 • 1901 - Institut Teknikal Ponders End (masih menjadi tempat program Sains Sosial Universiti) bermula
 • 1939 - Hendon Technical Institute dibuka di Burroughs, Hendon. Kampus yang paling popular di Universiti - banyak diremajakan - terus beroperasi di sini
 • 1947 - Kolej Pendidikan Trent Park dibuka untuk melatih guru yang diperlukan dalam tempoh selepas perang. Guru masih dilatih di Kampus Trent Park
 • 1962 - Kolej Ucapan dan Drama baru dibuka
 • 2005 - Middlesex University membuka kampusnya yang pertama di Dubai, UAE
 • 2010 - Doktor Universiti - Encik Misho Ravic
  • Middlesex University London menganugerahkan Doktor Kehormat kepada pengasas Middlesex University Dubai dan Pengerusi Bersama Lembaga Middlesex University Dubai , Encik Misho Ravic. Doktor Universiti adalah kehormatan tertinggi di Universiti.

Hadir Sekarang

Universiti Middlesex adalah sebuah universiti dinamik yang mempunyai reputasi untuk inovasi dan kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan.

Middlesex University Dubai adalah kampus luar negara pertama yang terkenal di Universiti Middlesex di London. Kampus yang dibuka pada Januari 2005, mempunyai lebih daripada 3,000 pelajar dari lebih 100 negara dan menawarkan program sarjana dan pascasiswazah dalam pelbagai bidang.

Kami adalah sebuah universiti yang benar-benar global yang komited untuk memenuhi keperluan dan cita-cita pelajar pelbagai budaya dan antarabangsa, dengan menyediakan program-program akademik yang mencabar yang disokong oleh penyelidikan inovatif, biasiswa dan amalan profesional. Kami menyediakan pelajar-pelajar kami untuk menjadi profesional, individu mahir yang sesuai untuk dunia moden, komited untuk pembelajaran sepanjang hayat dan dapat menyumbang kepada komuniti di mana mereka tinggal dan bekerja.

Selain mempunyai kelebihan yang dikaitkan dengan menjadi universiti Inggeris, pelajar kampus Dubai dapat memperoleh manfaat dari semua peluang yang diberikan oleh bandar moden yang sedang berkembang pesat di tengah-tengah Timur Tengah, sambil mengalami kebangsaan dan kebudayaan yang pelbagai yang membentuk penduduk dari Dubai. Kampus ini terletak di Dubai Knowledge Park, menduduki bilik darjah yang luas dan kawasan kajian dalam empat bangunan. Dubai Knowledge Park sendiri ditubuhkan pada tahun 2003 untuk institusi antarabangsa yang mempromosikan pembelajaran. Oleh itu, pelajar Middlesex University Dubai berpeluang untuk mengambil bahagian dalam komuniti pelajar yang lebih luas.

Masa depan kita

Middlesex berhasrat untuk menjadi universiti global dan membina reputasi cemerlang sebagai penyedia antarabangsa pendidikan tinggi yang berkualiti. Middlesex adalah perekrut utama pelajar antarabangsa di kampus kami di Dubai dan kampus London. Lebih dari dua puluh pejabat tetap di seluruh dunia membantu calon pelajar dengan setiap aspek perancangan dan aplikasi pendidikan tinggi mereka.

Middlesex juga bekerjasama dengan beberapa universiti antarabangsa yang paling berprestij dan penyedia pendidikan lain. Program Middlesex diajar di lebih daripada 100 institusi di seluruh dunia.

Sepanjang dekad akan datang, Universiti bercadang untuk membuka lebih banyak kampus Middlesex di luar UK dan terus membangun dan menyediakan - dengan bekerja dalam perkongsian - pendidikan tinggi yang cemerlang.

Reputasi dan Impak

Middlesex University Dubai adalah kampus luar negara pertama yang terkenal di Universiti Middlesex di London.

Kredensial bermutu tinggi Middlesex University sangat luar biasa. Universiti Middlesex diaudit oleh Badan Jaminan Kualiti UK (QAA) untuk Pengajian Tinggi dan kampus Dubai merupakan bahagian penting dalam proses audit ini. Kampus kami di Dubai adalah tertakluk kepada prosedur jaminan kualiti yang sama yang telah memperolehi Universiti Middlesex yang mendapat sokongan tertinggi dari QAA.

Middlesex University Dubai juga dilesenkan oleh Lembaga Pengetahuan dan Pembangunan Manusia kerajaan Dubai (KHDA). Selain itu, Lembaga Antarabangsa Kualiti Jaminan Universiti di KHDA mengkaji semula semua program yang ditawarkan di Dubai untuk memastikan bahawa kualiti program yang diajar di Dubai sama dengan mereka di kampus rumah di London.

Program akademik di Dubai mempunyai sistem pengesahan dan pemantauan yang sama seperti di London, dengan peperiksaan yang sama diambil serentak di kedua-dua bandaraya. Oleh itu, ijazah Sarjana Muda dan Sarjana yang dianugerahkan kepada pelajar kampus Dubai adalah sama dengan yang dicapai oleh pelajar di kampus London, dan pelajar biasanya boleh memindahkan antara kampus jika mereka ingin berbuat demikian.

Sama ada di London atau Dubai, pelajar Universiti Middlesex bersedia untuk peranan penting dalam ekonomi global.128288_pexels-photo-70292.jpeg Tim Gouw / Peksel

Audit Institusi oleh Agensi Jaminan Kualiti UK (QAA) untuk Pengajian Tinggi

Universiti Middlesex mempunyai kualiti dan piawaian peruntukan yang disahkan oleh Agensi Jaminan Kualiti untuk Pendidikan Tinggi (QAA) di UK. QAA mengkaji universiti-universiti di UK untuk memberikan maklumat umum mengenai penyelenggaraan piawaian akademik dan proses auditnya dihormati di seluruh dunia untuk keteguhan mereka. Ulasan Pengajian Tinggi QAA dijalankan oleh pakar dari universiti dan kolej lain. Setiap pasukan kajian termasuk pengulas pelajar kerana QAA percaya bahawa pelajar harus menjadi rakan kongsi dalam jaminan kualiti pendidikan mereka. Baru-baru ini, satu pasukan pengkaji QAA melawat Universiti Middlesex pada bulan Oktober 2015 dan menilai piawaian akademiknya, kualiti dan peningkatan peluang pembelajaran muridnya, dan kualiti maklumat mengenai peluang belajarnya semua memenuhi jangkaan UK.

Laporan kajian Middlesex University sebelumnya yang diterbitkan pada tahun 2009 dikenalpasti sebagai 'amalan yang baik' perhatian yang teliti yang diberikan kepada penubuhan, pembangunan dan integrasi kampus Universiti Dubai. Panel itu memuji Middlesex Dubai untuk kaedah yang teliti dan perhatian terperinci mengenai perkara-perkara yang berkualiti, dan mungkin lebih penting untuk menjamin peluang pembelajaran di Dubai adalah setanding dengan yang tersedia untuk pelajar di London.

Pada tahun 2014, QAA menjalankan Kajian Pendidikan Transnasional (TNE) di UAE yang menghasilkan laporan positif untuk Middlesex University Dubai . Sokongan pastoral dan akademik yang diberikan kepada pelajar adalah kekuatan tertentu yang dinyatakan dalam kajian. Kajian mendapati bahawa "pelajar mempunyai pelbagai peluang untuk terlibat dengan majikan semasa pengajian mereka dengan pekerjaan yang tertanam dalam kurikulum dan aktiviti kurikulum yang diberikan". Laporan itu juga menawarkan pengiktirafan 'budaya penyelidikan yang semakin meningkat' di kampus. Pelbagai pelajar dari seluruh universiti mengambil bahagian dalam kajian ini dan sumbangan mereka adalah penting dalam menawarkan QAA wawasan ke atas kekuatan kampus kami.

The Times Higher Education memetik yang menurut Kajian Pendidikan Transnasional UK di Emiriah Arab Bersatu, yang diterbitkan pada 4 Jun, "Hanya dua penyedia, termasuk ... Middlesex, mudah dikenali sebagai kampus cawangan [menawarkan] pelbagai kemudahan pelajar akan menjangkakan kampus di UK ". (Times Higher Education, 12 Jun 2014)

QAA adalah badan bebas yang menyediakan perkhidmatan jaminan kualiti bersepadu untuk institusi pendidikan tinggi UK. Agensi ini mempromosikan keyakinan orang ramai bahawa kualiti penyediaan dan piawaian penghargaan dalam pendidikan tinggi dipelihara dan dipertingkatkan. Kajian Agensi meliputi pendidikan tinggi awam dan swasta di universiti dan kolej, termasuk pengaturan kerjasama dengan rakan seberang laut; dan dengan menilai kualiti dan piawaian pengajaran dan pembelajaran di peringkat mata pelajaran. Aktiviti ini menghasilkan laporan yang tersedia untuk orang ramai, seperti penerbitan bercetak dan laman web mereka.

128479_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Lembaga Pengetahuan dan Pembangunan Manusia Kerajaan Dubai

Middlesex University Dubai dilesenkan oleh Lembaga Pengetahuan dan Pembangunan Kemanusiaan Kerajaan (KHDA). Ditubuhkan pada tahun 2006 oleh perintah diraja, KHDA bertanggungjawab untuk pelesenan dan jaminan kualiti di seluruh pendidikan dan pembangunan kemajuan manusia meliputi sekolah-sekolah dan institusi pendidikan tinggi di Emirat Dubai.

Di samping pelesenan tahunan, semua program di Middlesex University Dubai dikaji semula oleh Lembaga Antarabangsa Kualiti Jaminan KHDA Universiti atau UQAIB, yang merupakan ahli akademik yang berpengaruh dan pakar jaminan kualiti dari seluruh dunia yang telah ditugaskan untuk menetapkan piawaian merentasi pendidikan tinggi antarabangsa yang ditawarkan di Emirat. Ulasan yang dijalankan oleh UQAIB pada dasarnya menghendaki bahawa Universiti menunjukkan bahawa kualiti program yang diajar di Dubai bersamaan dengan mereka di kampus rumah di London.

Middlesex MBA Menguasai Peringkat Program Forbes Middle East MBA di Dubai

Majalah Forbes Middle East dalam isu Mac 2012 mereka telah menduduki Middlesex MBA sebagai MBA nombor satu di Dubai. Kedudukan tertinggi adalah pengesahan sifat-sifat unik MBA Middlesex iaitu:

 • Ijazah UK dengan sukatan pelajaran pengurusan perniagaan yang komprehensif.
 • Kohort berbilang budaya yang berfungsi dalam pelbagai industri dan perniagaan
 • Fakulti sepenuh masa yang cemerlang dengan pengalaman industri yang berpusat di Dubai
 • Pelbagai pengkhususan: Kecemerlangan Perniagaan, Kewangan, Perniagaan Antarabangsa, Pemasaran, dan Operasi
 • Fakulti yang diundang dari perniagaan antarabangsa teratas
 • Empat aktiviti Pengalaman Pembelajaran Gunaan dan Empat Aktiviti Pembangunan Kemahiran Eksekutif - jauh dari kelas.
 • Pengalaman antarabangsa dengan perjalanan lapangan antarabangsa yang mantap ke Paris atau Milan atau Shanghai.
 • Pelbagai penilaian praktikal untuk setiap modul yang tersebar sepanjang tempoh
 • MBA berasaskan projek yang boleh diambil lebih jauh dalam menubuhkan perniagaan atau mempunyai aplikasi perundingan.

QAA memeriksa bagaimana universiti dan kolej UK mengekalkan taraf peruntukan pendidikan tinggi mereka. Logo berlian QAA dan 'QAA' adalah cap dagang berdaftar Agensi Jaminan Kualiti untuk Pendidikan Tinggi.

126794_pexels-photo-3184291.jpegpalsu / peksel

Lokasi

Dubai

Alamat
Dubai Knowledge Park - Blocks 4, 16, 17 & 19,
P.O. Box 500697

Dubai, Dubai, Emiriah Arab Bersatu

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami