Masdar Institute of Science and Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Masdar Institut Sains dan Teknologi adalah pertama siswazah peringkat universiti di dunia yang mengkhusus dalam menyediakan penyelesaian dunia sebenar kepada isu-isu kemampanan. Satu penyelidikan yang didorong oleh universiti bertaraf dunia, Institut memberi tumpuan kepada sains dan kejuruteraan tenaga alternatif maju, teknologi alam sekitar dan kemampanan. Terletak di Abu Dhabi, ibu negara Emiriyah Arab Bersatu, Masdar Institut bertujuan untuk menyokong kepelbagaian ekonomi Abu Dhabi dengan memupuk insan berkemahiran tinggi dan modal intelek manakala bekerjasama dengan pemimpin-pemimpin industri untuk membantu mengubah ekonomi menjadi satu berasaskan pengetahuan dan meningkatkan status Abu Dhabi sebagai pemimpin global dalam tenaga bersih. Institut yang ditubuhkan dengan kerjasama Institut Teknologi Massachusetts (MIT), mengintegrasikan teori dan amalan untuk mengeram budaya inovasi dan keusahawanan, berusaha untuk membangunkan pemikir kritikal dan pemimpin masa depan. Hanya terang UAE graduan kebangsaan dan antarabangsa, yang menunjukkan kekuatan yang luar biasa intelektual dan keusahawanan dan kekal komited untuk memenuhi keperluan tenaga dunia, boleh menyertai Masdar Institute. Dengan pelajar fakulti bertaraf dunia dan top-peringkat, Institut komited untuk mencari penyelesaian kepada cabaran perubahan iklim. Masdar Institut juga bertujuan untuk menjadi tenaga boleh diperbaharui dan teknologi bersih Pemain terkemuka, dengan berperanan sebagai pangkalan ujian dunia untuk membangunkan berdaya maju secara komersial, penyelesaian tenaga lestari, di samping menyediakan penyelidikan gunaan untuk empat unit perniagaan pelbagai rupa syarikat tenaga boleh diperbaharui Abu Dhabi Masdar , dan UAE secara keseluruhannya. Masdar Institute terletak di Masdar City, global kelompok bersih-teknologi baru yang bertujuan untuk menjadi salah satu perkembangan yang paling mampan di dunia bandar, dijana oleh tenaga boleh diperbaharui, dan menyediakan pelajar dengan peluang yang unik untuk hidup dan belajar dalam "makmal yang benar yang tinggal "persekitaran. Visi & Misi Visi:

Untuk menjadi bertaraf dunia, institusi siswazah peringkat, lancar mengintegrasikan penyelidikan dan pendidikan untuk melahirkan pemimpin masa depan dunia dan pemikir yang kritikal dalam tenaga maju dan kemampanan. Bagi menjadikan Abu Dhabi sebagai hab pengetahuan dan enjin pertumbuhan sosio-ekonomi.

Misi:

Menubuhkan dan terus berkembang antara disiplin, kerjasama penyelidikan dan keupayaan pembangunan tenaga maju dan kemampanan. Mendidik pelajar untuk menjadi inovator dengan keluasan dan kedalaman berkembang teknologi dan perusahaan di rantau ini dan di seluruh dunia

Lokasi

Abu Dhabi

Alamat
Abu Dhabi, Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami