Manipal University Dubai

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Manipal University Dubai (MUD) adalah kampus cawangan Manipal University, India, universiti swasta terbesar di negara ini mendaftar lebih 25,000 pelajar di seluruh 23 disiplin.

Manipal University, India adalah rumah kepada beberapa institusi terbaik kecemerlangan akademik termasuk Kasturba Medical College & Manipal Institute of Technology.

Manipal Universiti yang ditubuhkan kehadirannya di Dubai, UAE pada tahun 2000. Pada masa ini, Manipal University, Dubai enrols lebih 1,500 pelajar dari 26 negara di seluruh dunia dan merupakan universiti pelbagai disiplin India di rantau ini.

MU Dubai berpindah ke kampus ikonik state-of-the-art pada September 2011. Spread lebih 750,000 kaki persegi kawasan terbina, kampus luas boleh memuatkan lebih 4000 pelajar. Selain bilik darjah yang dibina kontemporari, kampus baru di Dubai International Academic City (DIAC) makmal rumah canggih dalam bidang kejuruteraan, bioteknologi dan teknologi maklumat, dan juga rumah kepada beberapa studio dan bengkel terbaik di rantau ini bagi program-program di media & komunikasi & reka bentuk dalaman.

Kampus ini juga menempatkan luas perpustakaan, kafeteria, banyak kemudahan sukan dalaman dan luaran, termasuk trek olahraga, gelanggang tenis, gimnasium dan pusat kecergasan dan pusat rekreasi untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan. Seluruh kampus Wi-Fi yang aktif. kampus cawangan universiti itu di Dubai membina keturunan yang sama dan kualiti yang menyaksikan MU mencapai ini tahap yang tinggi di India. Beyond ahli akademik, pelajar di MU, Dubai mendapat pendedahan yang mencukupi untuk aktiviti kokurikulum, aktiviti sukan dan acara kebudayaan lain. Universiti itu mempunyai pasukan sukan berkembang yang telah memenangi berpuas hati dengan kejayaan pada semua acara peringkat universiti terkemuka di rantau ini dan sama-sama aktif dalam aktiviti kebudayaan dan sastera di Dubai.

Lokasi

Dubai

Manipal University

Alamat
G04,Dubai International Academic City (DIAC)
PO Box 345050

Dubai, Dubai, Emiriah Arab Bersatu
Telefon
+91 92437 77733

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami