Canadian University Dubai

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Canadian University Dubai menawarkan kurikulum berasaskan Kanada di tengah-tengah Dubai, dalam budaya dan nilai Emiriah Arab Bersatu (UAE). Canadian University Dubai (CUD) terletak di pusat bandar tidak jauh dari Sheikh Zayed Road dalam jarak berjalan kaki yang mudah dari, Dubai Metro (Stesen Pusat Kewangan). Ditubuhkan pada tahun 2006, Kanada University Dubai masa ini terdiri daripada Sekolah Seni Bina dan Reka Bentuk Dalaman, Sekolah Perniagaan, Pusat Pengajian Kejuruteraan, Sains dan Teknologi Gunaan dan Pengajian Alam Sekitar dan Kesihatan. Kami menawarkan Ijazah Sarjana Muda dan Ijazah Sarjana. Program bahasa Inggeris untuk program Tujuan Akademik (EAP) disediakan bagi pelajar yang memerlukan kemahiran bahasa tambahan bahasa Inggeris.

10 sebab-sebab untuk memilih Canadian University Dubai

Terdapat banyak sebab untuk memilih Canadian University Dubai untuk pengajian ijazah pertama atau ijazah anda, tetapi marilah kita memberitahu anda apa yang membezakan kami daripada rakan-rakan kami:

  1. kurikulum berasaskan-Kanada

Kami menawarkan pendidikan berdasarkan kurikulum Kanada, memberikan kami kualiti dan kredibiliti yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

  1. Pilihan untuk menamatkan pengajian di Kanada

Sebagai portal pendidikan tinggi Kanada, anda boleh mula ijazah anda di CUD kemudian menamatkan pengajian dan ijazah anda dari salah satu institusi rakan kongsi kami di Kanada.

  1. Akreditasi UAE

Semua program kami yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran UAE: Hal Ehwal Pengajian Tinggi.

  1. fakulti Antarabangsa

fakulti antarabangsa kami yang berkelayakan dan inspirasi dalam bidang mereka, membawa gaya pengajaran yang inovatif dan falsafah dari seluruh dunia.

employability 5. Siswazah

Dengan pendidikan berdasarkan prinsip Kanada hasil pembelajaran yang ditetapkan, graduan CUD sangat kerja mahir dalam pasaran pekerjaan antarabangsa.

  1. pembelajaran fleksibel

Kami menawarkan jadual program fleksibel - petang dan hujung minggu kelas boleh didapati untuk kedua-dua program sarjana muda dan sarjana.

lokasi 7. Business-daerah

Kami mempunyai lokasi pusat bandar yang strategik di tengah-tengah daerah perniagaan di Dubai, dengan keadaan akademik seni dan kemudahan rekreasi.

  1. pendekatan berpusatkan pelajar

CUD merupakan sebuah universiti berpusatkan pelajar, di mana kita menghargai kejayaan pelajar atas segala-galanya.

  1. Peluang Penyelidikan

Pusat Penyelidikan kami menyediakan pelajar dengan peluang untuk melibatkan diri dalam penyelidikan terkini di peringkat antarabangsa dan di UAE.

  1. komuniti pelajar Multicultural

Kami mempunyai persekitaran pembelajaran yang benar-benar pelbagai budaya, dengan pelajar dari lebih 100 negara.

Misi

Canadian University Dubai menggalakkan perspektif Kanada dalam pembelajaran, penyelidikan dan aplikasi, berasaskan penghargaan dan hormat terhadap kepelbagaian budaya dan nilai-nilai UAE.

Visi

Canadian University Dubai komited untuk menyediakan pelajar dengan pengalaman akademik antarabangsa, dipandu oleh etika pendidikan dan korporat tertinggi, menambah nilai kepada kehidupan peribadi dan profesional graduan, dan masyarakat di mana kami beroperasi.

Matlamat institusi & Objektif

Matlamat 1:

Untuk mewujudkan dan mengekalkan persekitaran yang kondusif untuk pembelajaran dan penambahbaikan yang berterusan sambil terus menilai semua aspek operasi CUD untuk memastikan kesesuaian dan kecemerlangan.

OBJEKTIF:

1.1. Memberi peluang kepada pelajar untuk meningkatkan pengalaman bilik darjah dengan menggunakan pelbagai media dan sumber dalam talian.

1.2. Melalui Pejabat Keberkesanan Institusi, sentiasa menilai prestasi kita sebagai pengajaran dan organisasi pembelajaran dan kepuasan pelajar dan kakitangan dengan prestasi Universiti.

1.3. Untuk menggunakan perancangan yang sistematik, berdasarkan bukti, untuk membangunkan Universiti segi operasi dan strategik.

Matlamat 2:

Untuk menerima pakai dan menunjukkan semangat dan sumbangan semua kakitangan dan pelajar dan menyokong cita-cita semua dengan menyediakan mereka dengan kedua-dua kecemerlangan akademik dan pengalaman praktikal yang diperlukan untuk kejayaan kerjaya

OBJEKTIF:

2.1. Untuk mengadakan peruntukan bagi kecemerlangan dalam pengajaran seperti yang diukur oleh pelajar dan penilaian rakan sebaya.

2.2. Memberi peluang, di mana berkaitan, untuk penempatan kerja bagi projek-projek dan aktiviti-aktiviti lain.

2.3. Untuk melibatkan diri dalam perniagaan, kerajaan dan bukan untuk organisasi keuntungan dalam Dubai dengan kerja Universiti.

Matlamat 3:

Untuk menjana suasana maruah dan saling menghormati di samping menggalakkan perbahasan ilmiah dan penyelidikan gunaan.

OBJEKTIF:

3.1. Membangunkan Pusat Penyelidikan fokus yang menjalankan penyelidikan gunaan dan terlibat kedua-dua kakitangan dan pelajar dalam mengejar aktiviti ilmiah.

3.2. Untuk memegang terbuka berkala dan syarahan umum untuk menggalakkan perdebatan berasaskan kerapian akademik mengenai isu-isu berkaitan rantau ini,

3.3. Membangun, dengan pelajar-pelajar dan kakitangan, kod etika ini dihormati dan dihormati dalam sehari untuk kerja hari Universiti.

Matlamat 4:

Untuk menerima akauntabiliti dan menghargai input daripada semua pihak berkepentingan terutamanya dalam operasi kami sebagai portal pendidikan Kanada, dan sehingga membuat CUD University of Choice dalam pasaran sasaran kita dan pada masa yang sama majikan pilihan untuk semua akademik, pengurusan dan kakitangan sokongan.

OBJEKTIF:

4.1. Untuk mempunyai strategi yang jelas bagi kerjasama dan kerjasama dengan Kanada institusi pendidikan Menengah dan untuk membangunkan perjanjian kerjasama yang mencerminkan strategi ini.

4.2. Secara sistematik mengumpul data daripada pihak berkepentingan, dalaman dan luaran, mengenai prestasi University, kedudukan jenama yang strategik dan peluang bagi pertumbuhan,

4.3. Untuk terus berkembang asas program dan bilangan pelajar bagi memenuhi misi dan menyerahkan kepada pelan strategik Universiti.

Matlamat 5:

Untuk mengambil kira keperluan semua pihak berkepentingan dalaman dan luaran dengan mendapatkan sumber yang mencukupi dan relevan yang boleh didapati untuk pencapaian semua matlamat strategik dan operasi, sekali gus meningkatkan kedaulatan Universiti sebagai sebuah institusi yang bebas pengajian tinggi.

OBJEKTIF:

5.1. Melaksanakan perancangan sumber sistematik untuk keperluan pengajaran, keperluan ruang, perpustakaan dan keperluan perkhidmatan pelajar dan bagi teknologi maklumat dan menggunakan rancangan-rancangan ini sebagai asas untuk pembangunan bajet dan perancangan strategik.

5.2. Untuk meminta untuk menjamin status kami sebagai sebuah organisasi pembiayaan sendiri pada peluang terawal, menggunakan pelaburan baru untuk pengembangan dan pembangunan.

Lokasi

Dubai

Canadian University Dubai

Alamat
1st Interchange,
Sheikh Zayed Road

Dubai, Dubai, Emiriah Arab Bersatu