Ajman University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ajman University adalah pemimpin dalam pendidikan tinggi UAE hari ini, esok dan seterusnya.

Ajman University (AU) berada di barisan hadapan pendidikan UAE sejak diasaskan sebagai universiti swasta pertama di rantau Teluk 30 tahun lalu. Dengan penambahan Kolej Perubatan baru-baru ini , institusi mercu tanda (dengan kampus di Ajman dan Fujairah) kini merangkumi 9 kolej yang menawarkan 23 sarjana muda dan 10 program siswazah. Program AU diakreditasi oleh Kementerian Pendidikan UAE. Di samping itu, AU sedang mengejar akreditasi antarabangsa untuk program khusus serta universiti secara keseluruhan.

Gabungan fakulti dan pelajar antarabangsa yang kaya AU - masing-masing dari 35 dan 72 negara masing-masing - adalah asas bagi persekitaran inovasi, kecemerlangan dan tanggungjawab sosial AU. AU berhasrat untuk diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai salah satu universiti terkemuka di dunia Arab.

Fakulti dan pelajar merangkumi moto universiti "Buatlah Ini Berlaku". Contohnya ialah pensyarah Itali, Emanuela Corti dan Ivan Parati. Apabila kedua-dua dinamik tidak mengajar reka bentuk di College of Engineering, mereka mewujudkan pakaian inovatif yang berkhidmat dengan pelbagai tujuan. Pakaian berteknologi tinggi mereka, yang dikenali sebagai "Sensewear," boleh dipakai oleh sesiapa tetapi amat relevan bagi mereka yang mempunyai Gangguan Penderita Penderita yang sering dikaitkan dengan autisme dan sindrom Asperger. Sensewear memenangi Grand Prix di Anugerah Reka Bentuk Lexus di Jepun pada tahun 2015, dan memperoleh anugerah "teknologi yang boleh dipakai" teratas di Venice Design Week pada 2016 dan di Health Tech

Di Ajman University , tanggungjawab sosial adalah sebahagian daripada DNA kolektif. Pelajar di sini menunjukkan keghairahan yang besar untuk kajian mereka dan kasih sayang yang mendalam terhadap masyarakat. Mereka mempunyai banyak peluang untuk berkongsi apa yang mereka pelajari di bilik darjah dengan komuniti pada keseluruhannya. Setiap semester, kumpulan sukarelawan melawat tempat-tempat seperti Nepal dan Zanzibar untuk menyediakan perkhidmatan mereka - dari penjagaan kesihatan kepada arahan bahasa. Secara tempatan, lebih daripada 500 pesakit pergigian dihidangkan setiap hari di klinik pergigian percuma AU di kampus. Dan, dengan penambahan unit pergigian bergerak baru-baru ini, perkhidmatan pergigian tidak lama lagi akan disediakan kepada mereka yang kurang pengangkutan.

Sejak dibuka pada 1988, AU telah menamatkan lebih daripada 36,000 pelajar yang berasal dari 84 buah negara . Bekerja dalam pelbagai profesi - dari pergigian hingga teknologi maklumat; farmasi kepada undang-undang; komunikasi massa kepada pentadbiran perniagaan - alumni AU sekarang terdiri daripada 14 bab alumni di seluruh dunia.

Misi, Visi dan Nilai Teras Ajman University berakar di dalam komitmen yang kukuh untuk kecemerlangan, inovasi dan tanggungjawab sosial.

Misi

Ajman University (AU) adalah sebuah institusi akademik multikultural yang menawarkan pelbagai program akademik yang berkualiti tinggi dan relevan. Universiti ini berusaha untuk memenuhi keperluan pelajar, alumni, majikan, dan masyarakat melalui pendidikan berkualiti, biasiswa dan penglibatan masyarakat. AU membangunkan graduan yang bulat yang profesional, bertanggungjawab secara sosial, penyumbang yang inovatif dan aktif kepada pembangunan UAE yang berterusan.

Visi

Ajman University berhasrat untuk diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai salah satu universiti terkemuka di dunia Arab untuk persekitaran pembelajarannya yang canggih, penyelidikan yang berkesan, jangkauan yang bertanggungjawab dan penglibatan masyarakat.

Nilai teras

Kecemerlangan: Semua aktiviti AU dijalankan mengikut piawaian antarabangsa yang tertinggi.

Integriti: AU mematuhi prinsip kejujuran, amanah, kebolehpercayaan, ketelusan dan akauntabiliti.

Keterangkuman: AU merangkumi tadbir urus bersama, menginspirasi toleransi, dan mempromosikan kepelbagaian.

Tanggungjawab Sosial: AU menggalakkan penglibatan komuniti, kelestarian alam sekitar, dan kewarganegaraan global. Ia juga menggalakkan kesedaran dan sokongan untuk, keperluan dan cabaran masyarakat tempatan dan global.

Inovasi: AU menyokong aktiviti kreatif yang menghampiri cabaran dan isu dari pelbagai perspektif untuk mencari penyelesaian dan pengetahuan terlebih dahulu.

This school offers programs in:
  • English
  • Bahasa Arab

Lihat MA » Lihat MSc » Lihat Health BSc » Lihat Health Sarjana » Lihat Health Ijazah Sarjana Muda » Lihat Diploma Siswazah » Lihat BAs » Lihat BScs » Lihat Law Doktor Falsafah » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MA

Sarjana Sastera dalam Bahasa dan Sastera Bahasa Arab

Campus Sepenuh masa August 2019 Emiriah Arab Bersatu Ajman

Selaras dengan visi dan misi Ajman University , Kolej Pendidikan dan Sains Asas sentiasa berusaha untuk melengkapkan pelajarnya dengan sistem nilai, pengetahuan dan kemahiran tiga kali ganda untuk membolehkan mereka memperoleh sumber dan amalan yang mencukupi, yang diperlukan untuk mereka berjaya dalam kehidupan pasca universiti mereka. [+]

Jumlah jam kredit: 36

Misi

Selaras dengan visi dan misi Ajman University , Kolej Pendidikan dan Sains Asas sentiasa berusaha untuk melengkapkan pelajarnya dengan sistem nilai, pengetahuan dan kemahiran tiga kali ganda untuk membolehkan mereka memperoleh sumber dan amalan yang mencukupi, yang diperlukan untuk mereka berjaya dalam kehidupan pasca universiti mereka.

Objektif

1- Mempersiapkan guru kelas untuk peringkat pendidikan asas (pertama

- Menyediakan individu khusus dalam teknologi pendidikan yang mampu membantu guru membangunkan situasi pendidikan.

3- Menambah pengetahuan dan pengalaman pelajar dalam menggunakan bahasa Arab yang akurat dalam kerja mereka serta memberikan penjagaan khusus kepada bahasa asing terutama Bahasa Inggeris.... [-]


MSc

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan dan Pengurusan Air Tanah

Campus Sepenuh masa August 2019 Emiriah Arab Bersatu Ajman

Menyediakan pendidikan siswazah lanjutan untuk pelajar yang memegang Ijazah Sarjana Muda dalam beberapa bidang pertanian, sains, dan kejuruteraan. [+]

Objektif

Objektif Program Sarjana dalam Kejuruteraan dan Pengurusan Air Tanah adalah untuk:

Menyediakan pendidikan siswazah lanjutan untuk pelajar yang memegang Ijazah Sarjana Muda dalam beberapa bidang pertanian, sains, dan kejuruteraan.Memohon teknologi baru dalam bidang kejuruteraan dan pengurusan air bawah tanah, dengan penekanan pada teknologi pengekstrakan air bawah tanah maju dan teknologi.Meningkatkan kesedaran pelajar terhadap masalah air bawah tanah yang ada dan kekangan di Teluk Arab dan wilayah Arab.Menyumbang kepada peningkatan dasar pengurusan air bawah tanah semasa di rantau Arab dengan memperkenalkan praktik lanjutan dalam eksploitasi, penambahan, dan pengurusan air bawah tanah.Meningkatkan kelayakan dan kemahiran pelajar program yang bekerja sebagai juruteknik atau profesional dalam bidang yang berkaitan dengan air bawah tanah.Melatih pelajar mengenai penerokaan, eksploitasi, dan pemantauan air bawah tanah, di bawah pengawasan langsung oleh pakar yang berkelayakan tinggi dalam kejuruteraan air bawah tanah.Meningkatkan keupayaan pelajar untuk mengumpul, menganalisis dan mengurus data untuk mencapai tahap penyelidikan yang lebih tinggi.Syarat Kemasukan... [-]

Sarjana Sains dalam Rekabentuk Bandar

Campus Sepenuh masa Sambilan 2 - 4  August 2019 Emiriah Arab Bersatu Ajman + 1 lagi

Misi program ini adalah untuk menyediakan masyarakat dengan arkitek yang memenuhi syarat yang boleh menangani isu-isu kompleks persekitaran bandar dan bandar. [+]

Misi program ini adalah untuk menyediakan masyarakat dengan arkitek yang memenuhi syarat yang boleh menangani isu-isu kompleks persekitaran bandar dan bandar.

Objektif

Program ini akan:

Membolehkan graduan menilai dan meningkatkan kecekapan dan keberkesanan cadangan reka bentuk dunia nyata untuk bangunan dan persekitaran bandar.Menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan yang lebih maju untuk mengurus dan menyelia pembangunan dan pelaksanaan reka bentuk dan cadangan intervensi yang berkaitan dengan persekitaran bandar.Memberi pengetahuan yang mendalam mengenai bidang subjek utama persekitaran bandar mengenai hubungan antara bentuk, ruang, budaya, proses pembangunan dan kelestarian yang dibina dalam aspek luasnya.Menawarkan keupayaan untuk menjalankan kajian dan penyelidikan bebas.Hasil Pembelajaran Program... [-]

Video

Grand Prize in the national category of UAE AI & Robotics Award for Good

We know our way | #AUgrad2017

Contact

Ajman University of Science And Technology

Alamat P.O. 346 Ajman
Ajman, Ajman, Emiriah Arab Bersatu
Website http://www.ajman.ac.ae/
Telefon +971 6 748 2222