Technical University of Denmark

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

DTU mengikuti situasi COVID-19 dan kesannya dengan teliti, sila rujuk laman web kami dtu.dk untuk mendapatkan kemas kini terkini.

href = "https://www.dtu.dk/english/Service/coronavirus

Untuk maklumat lebih lanjut daripada pihak berkuasa Denmark mengenai kesan di Denmark: href = "https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark

Profil

Selama hampir dua abad DTU, Technical University of Denmark , telah ditugaskan untuk memenuhi visi HC Ørsted-bapa elektromagnetisme-yang mengasaskan universiti pada tahun 1829 untuk membangun dan mencipta nilai menggunakan sains semula jadi dan sains teknikal untuk memberi manfaat kepada masyarakat.

DTU adalah universiti teknikal elit yang bertenaga, diiktiraf sebagai penyelidikan antarabangsa yang tinggi dan graduan yang dicari. Melalui kerjasama, kakitangan dan pelajar kami menjangkau dunia dan bekerja di seluruh bidang untuk mewujudkan nilai, kesejahteraan, dan pertumbuhan dengan membangunkan teknologi yang berfungsi dalam dunia global, yang melampaui perbezaan sosial dan budaya.

Di DTU, kami percaya teknologi sebagai satu cara untuk perubahan yang diperlukan, dan kami melihat 17 Tumpuan Pembangunan Mampan PBB sebagai platform untuk kegiatan Universiti.

Idea yang hebat mengubah dunia, dan kita didorong oleh keinginan untuk membangunkan teknologi lestari yang mewujudkan peluang pekerjaan dan peluang baru. Di DTU, penyelidik dan pelajar bekerjasama dengan industri dan kerajaan untuk membuat penyelesaian inovatif di persimpangan kejuruteraan dan kreativiti, teori dan amalan, dan universiti dan masyarakat.

DTU mempunyai visi untuk dunia yang lebih baik, dan kami menjemput dunia untuk menyertai kami dalam merealisasikan wawasan itu.

128571_brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash.jpg

Penyelidikan

Penyelidikan menyokong semua kerja kami. Teknologi dicipta menerusi sinergi penyelidikan, pendidikan, inovasi, dan nasihat saintifik dan penyelidik inovatif yang bekerja di canggih dalam perkongsian global.

Pusat penyelidikan DTU ke atas sains semulajadi dan sains teknikal dan didorong oleh keperluan masyarakat - menolak sempadan kemungkinan, menemui dan memandu. Bidang tumpuan termasuk beberapa disiplin kejuruteraan yang berkaitan dengan masyarakat, termasuk digitalisasi, teknologi tenaga lestari, dan sains hayat.

Kunci untuk menangani 17 Matlamat Pembangunan Mampan PBB adalah kerjasama dalam semua bidang. Oleh itu, penyelidikan di DTU sering disiplin. Kami bekerjasama secara meluas dengan rakan akademik, swasta dan awam yang terkemuka untuk memindahkan inovasi dan penemuan kepada orang ramai.

Pendidikan

DTU mendidik generasi pemikir, inovator, dan pelaku generasi akan datang. Kami mendidik pemecah masalah yang dapat memimpin jalan dan menangani cabaran global yang paling penting seperti yang diterangkan oleh 17 Tujuan Pembangunan Mampan PBB.

Semua program pengajian kami adalah interdisipliner dan direka untuk menggalakkan kemampanan, inovasi, dan semangat keusahawanan. Pelajar mendapatkan akses mudah ke kemudahan bertaraf dunia dan terlibat dalam tugasan berasaskan projek dengan rakan kongsi industri di mana mereka boleh menggunakan pengetahuan teorinya untuk menyelesaikan masalah kehidupan sebenar.

128566_rsz_annie-spratt-dwyu3i-mqeo-unsplash.jpg

Nasihat saintifik

DTU menawarkan nasihat saintifik kepada pihak berkuasa sektor awam, industri, dan institusi antarabangsa. Ia merupakan salah satu aktiviti teras DTU dan menyumbang secara signifikan kepada pemindahan pengetahuan dan membuat keputusan dalam masyarakat.

Dengan jumlah pusing ganti lebih daripada EUR 107 juta (secara nasional dan antarabangsa), DTU merupakan salah satu penyedia utama nasihat saintifik di Denmark.

Perkhidmatan nasihat kami termasuk menyelesaikan masalah yang rumit, pencirian risiko untuk penentuan standard yang dimaklumkan, pembangunan sistem pengawasan untuk penaksiran risiko yang berterusan, dan keupayaan diagnostik untuk perancangan kontingensi dan penyelesaian krisis.

Inovasi

DTU mempunyai semangat keusahawanan, memanfaatkan tenaga dan semangat pelajar, kakitangan, dan orang yang kita bekerjasama. Idea dibebaskan dan dibawa ke dalam masyarakat dan industri di mana mereka membuat perbezaan.

DTU menyokong permulaan yang berskala dan lestari dengan menawarkan program latihan, pembiayaan, kecekapan, pembentukan pasukan, mentoring, dan inkubasi.

Di DTU anda juga akan menemui DTU Skylab, yang merupakan hub untuk inovasi di mana pelajar dan penyelidik melakukan percubaan, mengubahsuai, dan menguji idea mereka. Setiap tahun, DTU Skylab menjana beratus-ratus projek pra-permulaan dan prototaip.

DTU mempunyai beberapa kemudahan penyelidikan dan latihan di kawasan-kawasan di Denmark. Kampus utama terletak di Lyngby yang terletak di Geater Copenhagen Area.

Lokasi

Lyngby

Alamat
Anker Engelunds Vej 1
Building 101A

2800 Lyngby, Denmark

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami