University of Southern Denmark

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Southern Denmark

University of Southern Denmark mempunyai lebih daripada 20,000 pelajar dan lebih daripada 3,200 pekerja. Universiti ini menawarkan pengajaran dan penyelidikan di 6 kampus yang terletak di Funen, di selatan Jutland, barat Zealand dan di ibu kota - di Odense, Kolding, Esbjerg, Sønderborg, Slagelse dan Copenhagen.

University of Southern Denmark telah mewujudkan satu institusi penyelidikan dan pendidikan yang lebih tinggi yang menyediakan peluang pendidikan kelas pertama dan merupakan rakan kerjasama bagi perniagaan dan organisasi awam dan swasta untuk menyediakan pekerja yang berkelayakan.

Pertubuhan

Penyelidikan, pengajaran, komunikasi dan pemindahan pengetahuan di University of Southern Denmark dikelompokkan menjadi lima fakulti akademik:

  • Fakulti Kemanusiaan
  • Fakulti Sains
  • Fakulti Perniagaan dan Sains Sosial
  • Fakulti Sains Kesihatan
  • Fakulti Kejuruteraan

Peningkatan Kualiti

Matlamat keseluruhan sistem penambahbaikan kualiti University of Southern Denmark adalah untuk memudahkan dan menyokong peningkatan pendidikan yang berterusan seperti yang dinyatakan dalam visi universiti:

"Pelajar kami membangunkan kecekapan akademik dan kemahiran peribadi dalam persekitaran pembelajaran yang inspiratif dan inovatif Pengajaran adalah kualiti tertinggi dari segi tahap akademik dan kaedah pedagogi. Program ijazah kami disemak semula dan ditingkatkan secara berterusan untuk mencerminkan keperluan nasional dan global . "

Aktiviti penambahbaikan kualiti disokong oleh pelbagai tugas yang masing-masing memberi tumpuan kepada menunjuk trend dan petunjuk pembangunan dan menyokong organisasi dengan dokumentasi terkini, penyata statistik dan akreditasi program. Tugas yang diselaraskan di pusat, tetapi dilaksanakan untuk dan bersama-sama dengan fakulti, jabatan dan unit universiti lain.

Lokasi

Odense

Alamat
Campusvej 55
DK-5230 Odense, Denmark

Kolding

Alamat
Universitetsparken 1
6000 Kolding Kolding, Denmark

Slagelse

Alamat
Sdr. Stationsvej 28
4200 Slagelse Slagelse, Denmark

Sønderborg

Alamat
Alsion 2
6400 Sønderborg Sønderborg, Denmark

Esbjerg

Alamat
Niels Bohrs vej 9-10
6700 Esbjerg Esbjerg, Denmark

Flensburg

Alamat
Flensburg, Schleswig-Holstein, Jerman

Copenhagen

Alamat
Copenhagen, Denmark

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

MA
MSc