Designskolen Kolding

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Designskolen Kolding

Kami bekerja pada tahap mata, mempercayai kesamarataan dan menghormati kepelbagaian.

Designskolen Kolding adalah pendidikan berdasarkan kemasukan bakat. Dengan ini kita membezakan diri kita dari universiti tradisional. Kami memupuk dan menghargai bakat, dan mencabarnya dengan mengajar para pelajar untuk mencerminkan proses mereka sendiri dan mengajar mereka untuk bekerjasama melalui tugas-tugas yang diperolehi daripada konteks penggunaan konkrit - sebaik-baiknya dalam interaksi dengan komuniti perniagaan.

Designskolen Kolding membina tradisi reka bentuk Denmark dan memberi tumpuan kepada reka bentuk yang masuk akal. Kami percaya bahawa jika seseorang mengikuti kisah dan tradisi, seseorang boleh mencipta sesuatu yang baru. Pendekatan pembelajaran sekolah adalah bahawa kita tidak memberi jawapan, kita dapati jawapannya bersama-sama.

Di Designskolen Kolding kami bekerja dengan alat, teknik, konsep dan kaedah. Kami memupuk pelajar berbakat dan mempercayai kerjasama profesional antara individu. Kami membina pengetahuan dan penyelidikan dan menekankan sensasi dan eksperimen - gabungan tangan dan semangat, kepala dan tangan.

Designskolen Kolding mempunyai status universiti dan membentuk kerangka untuk beberapa penyelidik yang diakui dalam bidang penyelidikan muda dan peningkatan output dari projek PhD. Pada masa yang sama, kami meletakkan amalan yang tinggi dan mengutamakan keadaan bengkel yang baik di mana pelajar dapat bekerja dengan bahan 1: 1. Kami menekankan bahawa guru tetap sekolah adalah pengamal dalam profesi mereka sendiri dan menggunakan sebilangan besar guru tetamu untuk memastikan inspirasi dari amalan profesional.

Alina Moat, bekas pelajar siswazah antarabangsa di Designskolen Kolding of Designskolen Kolding : " Designskolen Kolding mungkin kecil berbanding dengan sekolah-sekolah lain, tetapi ia sangat bagus apabila berinteraksi dengan manusia, keupayaan dan dedikasi."


Mengenai sekolah

Designskolen Kolding adalah sebuah institusi bebas di bawah Kementerian Penyelidikan, Inovasi dan Pendidikan Tinggi. Kami melatih pereka di peringkat Sarjana dan Sarjana dalam enam program pengajian yang berbeza yang dibahagikan kepada dua jabatan:

Jabatan Reka Bentuk Produk dan Jabatan Reka Bentuk Komunikasi


Senang tahu

Designskolen Kolding mempunyai lebih kurang. 390 pelajar dan beberapa pelajar PhD, termasuk pelajar PhD perniagaan. Setiap tahun, sekolah ini menduduki kira-kira 90 pelajar baru.

Di samping itu, sekolah ini menawarkan ijazah sarjana dalam pengurusan reka bentuk dengan kerjasama Universiti Denmark Selatan.
Sejak Januari 2011, sekolah ini juga menjadi tuan rumah program induk dalam reka bentuk interaksi di Institut Rekaan Interaksi Copenhagen (CIID).

Lokasi

Kolding

Alamat
Designskolen Kolding
Ågade 10

6000 Kolding, Denmark

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami