Aarhus University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

72735_AUcollage.jpg

Universiti ini ditubuhkan pada tahun 1928 dan hari ini ia mempunyai beberapa bidang penyelidikan bertaraf dunia.

Universiti ini ditubuhkan pada tahun 1928 dan hari ini ia mempunyai beberapa bidang penyelidikan bertaraf dunia.

Aarhus University ( AU ) adalah universiti sepuluh besar di kalangan universiti yang diasaskan dalam tempoh 100 tahun yang lalu. Ia mempunyai tradisi lama perkongsian dengan beberapa institusi penyelidikan terbaik di dunia dan rangkaian universiti.

AU mempunyai komitmen yang kuat terhadap pembangunan masyarakat yang diwujudkan melalui kerjasama dengan agensi dan institusi kerajaan serta komuniti perniagaan.

Matlamat universiti adalah untuk menyumbang ke arah menyelesaikan cabaran global yang kompleks yang dihadapi dunia. Oleh itu, universiti berusaha untuk menggabungkan tahap tinggi piawaian akademik penyelidiknya dengan kerjasama merentasi sempadan tatatertib untuk menggabungkan penyelidikan dengan cara yang baru.

Ini berlaku dalam hubungan rapat dengan dunia di sekeliling kita dan mewujudkan asas bagi universiti untuk bersaing di peringkat antarabangsa dalam bidang penyelidikan, pendidikan, pembangunan bakat dan pertukaran pengetahuan.

Sebab utama untuk memilih Aarhus University

Aarhus University adalah universiti moden dan muda yang ditubuhkan pada tahun 1928. Aarhus University ini telah berkembang menjadi universiti penyelidikan awam terkemuka dengan jangkauan antarabangsa yang merangkumi keseluruhan spektrum penyelidikan.

Universiti 100 Teratas

AU secara konsisten diperingkat sebagai salah satu universiti terkemuka di dunia. Ia berada di kedudukan ke-60 dalam ranking Shanghai terkini dan antara 100 universiti terbaik di dunia dalam 15 daripada 48 subjek dalam QS World University Rankings by Subject terkini. Baca lebih lanjut mengenai AU dalam kedudukan .

Pengajaran berasaskan penyelidikan

Di AU , guru adalah penyelidik aktif dan pengajaran berlaku dalam konteks tidak formal. Semua program berakar umbi dalam penyelidikan dan dikaji secara berterusan untuk memenuhi standard kualiti nasional dan global tertinggi.

Yuran pengajian yang memberangsangkan

Tuisyen adalah percuma untuk warga EU, EEA dan Swiss. Bagi pelajar lain, yuran pengajian berkisar antara € 8,000 hingga € 14,500 setiap tahun.

Kajian dalam bahasa Inggeris

AU menawarkan lebih daripada 50 program lengkap dalam Bahasa Inggeris di peringkat Sarjana dan Sarjana. Semua program PhD dalam Bahasa Inggeris.

Universiti antarabangsa

Sekitar 12 peratus daripada 40.000 pelajar AU adalah antarabangsa, mewakili lebih dari 120 kewarganegaraan.

Perkhidmatan dan bimbingan

Untuk pelajar, Pusat Antarabangsa menawarkan program induksi dan pengenalan sepenuhnya serta sokongan dan bimbingan profesional sepanjang masa anda di AU .

Untuk penyelidik dan pelajar PhD, Aarhus University menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk menjadikan peralihan anda ke universiti berjalan lancar. IAS membantu penyelidik dan pelajar PhD dari luar negara dalam semua perkara praktikal, termasuk visa, izin tinggal dan bekerja, perkhidmatan perumahan , penjagaan anak, dll.

Sistem pendidikan tinggi bertaraf dunia

Menurut Universiti 21 Peringkat 2019, Denmark menduduki tempat kelima terbaik di dunia dalam membuktikan pendidikan tinggi.

Skim kad hijau

Permit kediaman Green Card untuk menyelesaikan program pendidikan tinggi di Denmark sah selama enam bulan tambahan setelah tamat pengajian, jadi lulusan mempunyai masa untuk mencari pekerjaan di Denmark.

Kemudahan Penyelidikan yang unik

Aarhus University menawarkan kemudahan dan makmal canggih. Kami mempunyai tradisi penyelidikan multidisiplin yang kuat misalnya di salah satu daripada 42 pusat penyelidikan utama kami.

Keadaan kerja yang menarik

Kakitangan antarabangsa di AU menekankan keadaan kerja yang baik sebagai motivasi penting untuk bekerja di Aarhus University . Ini termasuk gaji yang menarik, pencen, dan faedah cuti ibu bapa.

Selain itu, kakitangan akademik antarabangsa boleh, dalam keadaan tertentu, mendapat manfaat daripada skim cukai khas untuk meningkatkan lagi keadaan kerja.

Keseimbangan kerja-kehidupan yang hebat

Denmark berbangga dengan keseimbangan kerja-kehidupan yang sihat. Penyelidik akan menikmati keadaan kerja yang fleksibel dan rangkaian sokongan sosial, termasuk cuti bersalin / cuti dan kemudahan penjagaan anak dengan harga yang berpatutan. Tambahan pula, Denmark disebut-sebut sebagai salah satu tempat paling hidup di dunia. Ia mempunyai salah satu tahap persamaan pendapatan tertinggi di dunia menurut OECD.

Selamat, selamat, sama

Denmark secara meluas disebut sebagai salah satu tempat paling senang dihuni di dunia. Ia mempunyai persamaan pendapatan tertinggi di dunia menurut OECD.

Berdasarkan Indeks Ketelusan Rasuah , Denmark adalah negara paling tidak korup di dunia.

Bahasa Inggeris - tidak ada masalah

Danes baru-baru ini diperingkat sebagai salah satu penutur bahasa Inggeris bukan asli terbaik di dunia , jadi mudah bagi pelajar antarabangsa untuk bergaul di Denmark walaupun mereka tidak boleh berbahasa Denmark.

Lokasi

Aarhus

Alamat
Aarhus University
Nordre Ringgade 1

8000 Aarhus, Denmark

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami