University of Nicosia Medical School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Universiti Nicosia adalah, peluang yang sama institusi pengajian tinggi bersama pendidikan bebas, menggabungkan elemen-elemen terbaik dalam pendidikan barat, standard kualiti dan falsafah antarabangsa.

Di Nicosia, ibu negara Cyprus, sebuah pulau yang terletak di persimpangan tiga benua, Universiti telah cepat menjadi sebuah pusat pendidikan global. Antarabangsa dalam falsafah, Universiti menjadi tuan rumah kepada pelajar dari seluruh dunia, dalam persekitaran pembelajaran yang pelbagai budaya, menggalakkan persahabatan, kerjasama dan persefahaman.

Universiti mengejar kecemerlangan dalam pendidikan melalui standard pengajaran yang tinggi, dalam persekitaran akademik yang terus bertambah baik. Selain daripada pengajaran bilik darjah, Universiti menawarkan pelajar peluang untuk terlibat dalam pelbagai jenis aktiviti termasuk kelab pelajar, sukan, ceramah dan seminar.

Universiti terlibat secara aktif dalam projek-projek penyelidikan Eropah dan tempatan sebagai rakan kongsi dan sebagai institusi penyelaras. Selain itu, Universiti Nicosia menerima kelulusan untuk Piagam Erasmus University dan merupakan peserta rasmi dalam Sistem Pemindahan Kredit Eropah (ECTS). Universiti Nicosia juga terlibat secara aktif dalam masyarakat dengan kempen untuk pelbagai sebab, termasuk perlindungan alam sekitar. Sebagai pengiktirafan kepada kerja-kerja ini institusi yang menerima anugerah berprestij "Global 500" dari PBB. Contoh lain khidmat masyarakat termasuk kempen untuk memerangi kebuluran dunia dan mengumpul dana untuk tujuan kebajikan. Dalam projek yang sedang dijalankan, profesor membantu penghuni penjara memperoleh pengetahuan dan kemahiran dalam Pengkomputeran, Seni dan Psikologi.

Tradisi akademik menggalakkan majoriti universiti di dunia untuk menerima pakai nama bandar yang menjadi tuan rumah mereka. Sesungguhnya, ini berlaku hampir sebagai peraturan apabila bandar berkenaan berlaku untuk menjadi ibu kota. Universiti Nicosia berbangga dengan hubungan dan status yang namanya menyampaikan. Untuk tujuan ini, Universiti komited untuk mengekalkan kedudukannya di barisan hadapan dalam pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan sosial; selaras dengan moto lama bertahan institusi: "Kecemerlangan Pendidikan".

Sejarah Kami

Universiti akar Nicosia tarikh kembali ke 1980 dan institusi sebelumnya, Intercollege. Bermula kecil, di Nicosia, ibu negara Cyprus, Intercollege mulanya menyediakan pelajar untuk berjaya lulus peperiksaan luaran badan-badan pendidikan profesional, manakala tidak lama lagi selepas ia mula menawarkan program sendiri pengajian. Dalam masa beberapa tahun, kolej ini telah banyak berkembang operasinya, menambah dua kampus di dua lagi bandar-bandar utama, berkembang menjadi "kolej yang terbesar dan paling terkenal di Cyprus" (mengikut kajian pendapat diulangi oleh syarikat penyelidikan bebas).

Universiti Status

Universiti Nicosia muncul pada tahun 2007, berikutan perubahan dalam undang-undang tempatan yang berkenaan dan proses akreditasi menyeluruh. Melalui empat sekolah-sekolah, Universiti menawarkan pelbagai jenis program akademik pengajian, di kedua-dua ijazah dan pascasiswazah (Sarjana Muda, Sarjana dan PhD). Intercollege kekal sebagai institusi bersekutu, melengkapkan persembahan kajian Universiti melalui program vokasional dan lebih pendek yang tempoh, dan melalui pelbagai program bersama dengan kerjasama universiti UK.

Universiti Terkemuka persendirian di Cyprus

Hari ini, Universiti Nicosia adalah universiti bebas terkemuka di Cyprus; hasil kerja yang kukuh dan sistematik oleh semua, pentadbiran, fakulti dan kakitangan, dan juga, jumlah sumbangan institusi untuk pendidikan tinggi, bukan sahaja di Cyprus tetapi juga di rantau ini. Ia merupakan kemuncak kepada satu perjalanan yang berterusan, yang bermula lebih 30 tahun yang lalu, dan telah menubuhkan Universiti sebagai sebuah pembekal terkemuka tinggi pendidikan di Cyprus - selaras dengan motto yang kekal institusi itu: "Kecemerlangan Pendidikan".

Sekolah Perubatan Pertama di Cyprus

Pada tahun 2011, Universiti Nicosia menetapkan Sekolah Perubatan yang pertama di Cyprus, dan melancarkan Siswazah Kemasukan Program MBBS 4 Tahun (Ijazah Sarjana Muda Perubatan dan Sarjana Muda Pembedahan), Program Perubatan yang pertama di Cyprus, dengan kerjasama St. George, Universiti London, salah sebuah sekolah perubatan terkemuka di UK.

Universiti Sekolah Perubatan Nicosia kini menawarkan program pengajian berikut: 1. A Doktor Perubatan (MD) 6 tahun ijazah undergraduateentry dianugerahkan oleh Universiti Nicosia 2. MSc Perubatan Keluarga ijazah bagi pakar perubatan yang dianugerahkan oleh Universiti Nicosia 3. The St George, University of London Sarjana Muda Perubatan dan Sarjana Muda Pembedahan (MBBS), 4 tahun siswazah kemasukan ijazah British perubatan yang berkualiti dijamin oleh Majlis Perubatan UK Am. Ijazah ini ditawarkan melalui perjanjian francais.

Lokasi

Nicosia

St George's University of London - University of Nicosia

Alamat
93 Agiou Nikolaou Street
Engomi,

Nicosia, Nicosia, Cyprus
Telefon
+357 22 471945

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami