Neapolis University Pafos

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Siapa kita

Universiti Neapolis di Cyprus adalah universiti yang muda namun dinamik dan berkembang pesat yang beroperasi sejak tahun 2010 di tengah-tengah bandar Pafos yang menawan, di pantai barat pulau Cyprus, yang menawarkan sarjana, siswazah dan Ph.D. program dalam bahasa Yunani dan Inggeris. Mendaftar di Universiti Neapolis di Cyprus membawa pelajar ke persekitaran yang berkualiti tinggi, merangsang, dan menyenangkan. Kelebihan terbesar Neapolis adalah kualiti dan dedikasi fakultinya, yang kebanyakannya berpengalaman mengajar dan membuat penyelidikan di Universiti Eropah dan Amerika. Berdasarkan fakulti sedemikian dan berdasarkan strategi yang bercita-cita tinggi, dengan cepat menjadi salah satu universiti swasta terbaik di Cyprus.

Apa yang anda harapkan

Semasa masa belajar di Neapolis University di Cyprus, sama ada pada peringkat Sarjana Muda, Sarjana atau Kedoktoran (Ph.D.), anda akan dijangka menghadiri kuliah dan aktiviti berkaitan program lain dan bekerja secara bebas, sama ada secara individu atau dalam kumpulan , atas tugasan. Universiti Neapolis di Cyprus sangat menitikberatkan untuk membangunkan autonomi intelektual pelajar dan mempunyai sistem tutorial untuk membantu pelajar mencapai matlamat tersebut.

128651_brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash.jpg

Penilaian dan Pengiktirafan

Universiti Neapolis di Cyprus beroperasi di bawah undang-undang universiti swasta yang berkaitan di Cyprus. Lesen Akhir telah diterima daripada Agensi Cyprus Jaminan Kualiti dan Akreditasi Pendidikan Tinggi (DI.PAE) dan Universiti Neapolis di Cyprus beroperasi sebagai universiti penuh, yang mempunyai kebebasan aksi.

Pada bulan Oktober 2007 Universiti telah didaftarkan di Daftar Universiti-universiti Kementerian Pendidikan berikutan keputusan Kabinet. Pada Jun 2010, Universiti mengambil lesen permulaan operasi. Keputusan itu dibuat selepas cadangan positif DI.PAE Sejak 2015 Universiti Neapolis di Cyprus telah menerima lesen akhir dan boleh beroperasi sebagai sebuah universiti autonomi.

Semua program Universiti sepenuhnya diiktiraf oleh Republik Cyprus dan semua negara EU.

Universiti Neapolis di Cyprus, selepas penyerahan permintaan itu, selepas penilaian menyeluruh diiktiraf oleh Pusat Pengiktirafan dan Maklumat Akademik Kebangsaan (NARIC) dari Greece sebagai institusi yang setara dengan Universiti Yunani pada Julai 2012.

Visi

Visi Universiti Neapolis di Cyprus adalah pembangunan organisasi pendidikan berorientasikan rakyat dengan piawaian Eropah, yang anggotanya bekerja sama untuk pembangunan masyarakat melalui pengajaran, penyelidikan, dan tindakan sosial.

Misi

Misi Neapolis University di Cyprus adalah untuk menyediakan pelajar-pelajarnya dengan pendidikan berkualiti tinggi, mencipta dan mengedarkan pengetahuan melalui penyelidikan, menyumbang kepada pembangunan kehidupan ekonomi dan budaya masyarakat kita

Nilai

  • Integriti
  • Kecemerlangan
  • Kerjasama
  • Inovasi
  • Menghormati
  • Perpaduan

128652_rsz_javier-trueba-iqpr1xkf5f0-unsplash.jpg

Kehidupan di Kampus Universiti

Kehidupan di Kampus Universiti Neapolis adalah pengalaman unik yang dinikmati oleh para pelajar semasa pengajian mereka yang membawa kepada pembinaan momen-momen yang berharga dan kenangan yang berlangsung seumur hidup sebagai penduduk pelajar membangunkan akademik dan sosial. Universiti Neapolis komited untuk mewujudkan persekitaran yang selesa dan selamat dan telah menubuhkan komuniti universiti pelbagai bahasa, pelbagai bahasa dan multikultural, yang menghormati dan meningkatkan pertukaran idea dan gaya hidup bebas.

Lokasi kampus universiti, pelbagai kemudahan, dan perkhidmatan mencipta persekitaran yang ideal untuk menggalakkan pengetahuan, pekerjaan, dan kehidupan pelajar, yang membolehkan setiap pelajar memperkayakan pengalamannya semasa pengajiannya.

Kampus ini terletak di tengah-tengah bandar dengan banyak kemudahan dalam jarak berjalan kaki, seperti hentian bas, bank, pantai, bar & restoran, pusat membeli-belah dan kafe.
Terdapat laluan bas harian yang menghubungkan bandar dan menawarkan sambungan ke semua bandar dan lapangan terbang lain.

Mengapa Paphos

Gabungan sejarah masa lalu dengan dunia moden, iklim Mediterranean yang sederhana, pantai, keindahan alam semula jadi, pengangkutan yang sangat baik ke luar serta bilangan perkhidmatan yang ditawarkan menjadikan Paphos sebagai tempat yang ideal untuk belajar .

Salah satu kelebihan terbesar belajar di Neapolis University Paphos adalah bahawa institut pendidikan terletak di tengah-tengah salah satu bandar tepi pantai yang paling menarik di Eropah. Paphos mempunyai penduduk tetap sekitar 77,800 penduduk.

  • Paphos adalah sebuah bandar yang penuh dengan belia, yang mempunyai kadar tertinggi pemuda berusia 18-35 tahun, berbanding dengan bandar-bandar lain di Siprus.
  • Paphos sebuah bandar multikultural Eropah moden yang menyambut orang dari seluruh dunia, tanpa mengira etnik, sosial, atau agama.
  • Paphos sebuah Tapak Warisan Dunia UNESCO, sebagai jalan persinggahan orang dan idea-idea dengan tapak arkeologi untuk memberi kesaksian perarakan tanpa henti 9000 tahun dalam sejarah dan budaya.
  • Paphos adalah destinasi pelancongan antarabangsa, berkat gabungan unik alam, sejarah, dan iklim Mediterranean yang sederhana. Penerbangan terus antara Paphos dengan bandar-bandar besar Yunani seperti Athens, Patra, Thessaloniki, dan Chania.

121839_cyprus-4135015_640.jpg

Lokasi

Paphos

Alamat
2 Danais Avenue
8042 Paphos
Cyprus

Paphos, Paphos, Cyprus

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami