Eastern Mediterranean University Faculty of Business and Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Eastern University Mediterranean adalah universiti terbesar di pulau Cyprus. Universiti ini mempunyai akar dalam Institut Teknologi Tinggi, sebuah kolej latihan vokasional yang ditubuhkan pada tahun 1979. EMU telah ditubuhkan pada tahun 1986 dan pada tahun yang sama Fakulti Perniagaan dan Ekonomi membuka pintunya kepada pelajar di kedua-dua program sarjana muda Pentadbiran Perniagaan dan Ekonomi. Dalam 25 tahun, bilangan pelajar kami telah berkembang daripada 40 kepada lebih daripada 2000 dengan 16 Sarjana Muda, Sarjana dan 6 4 program Doktor Falsafah ditawarkan secara langsung oleh Fakulti kami atau oleh Pusat Pengajian Disiplin Gunaan pembahagian Fakulti kami. Pelajar-pelajar kita adalah lebih kurang 10% tempatan, 45% dari Timur Tengah, Afrika, Asia Tengah, dan Balkan dan 45% lagi dari Turki. Kami menggunakan 45 ahli fakulti sepenuh masa, separuh masa 14 fakulti dan 22 Pembantu Penyelidik.

Yang Fakulti Perniagaan dan Ekonomi adalah pusat akademik yang terkemuka dalam bidang sains sosial di Utara Cyprus. Kami berbangga dengan standard akademik yang tinggi kita menegakkan sementara mengekalkan persekitaran yang mesra pelajar-a. Graduan kita kebanyakannya meneruskan kerjaya dalam syarikat yang bereputasi baik, sementara beberapa meneruskan untuk melanjutkan pengajian akademik. Ahli fakulti juga layak dengan ijazah doktor falsafah daripada universiti ternama. Mereka kekal semasa dalam bidang pengajaran mereka melalui penyelidikan dan penerbitan dalam jurnal ilmiah atas. Ahli fakulti kami kerap dirujuk dalam media dan oleh organisasi awam dan swasta sebagai pihak berkuasa dalam bidang masing-masing. Kami juga menjalankan beberapa projek kerjasama dengan Dewan Perniagaan dan Industri dan pihak berkepentingan yang lain.

Selain keahlian kami di AACSB International, Fakulti kami juga ahli Yayasan Eropah untuk Pengurusan Pembangunan (EFMD), dan Konsortium Eropah untuk Penyelidikan Politik (ECPR). Kami telah dinamakan sebagai salah satu yang terbaik 1000 sekolah-sekolah perniagaan di dunia oleh Eduniversal, sebuah syarikat perunding pendidikan yang berpangkalan di Perancis. Webometrics Kedudukan dihasilkan oleh Cybermetrics Lab, satu unit Majlis Penyelidikan Kebangsaan Sepanyol (CSIC), badan penyelidikan awam utama di Sepanyol telah mengumumkan bahawa fakulti kami berada di kedudukan ke-3 antara sekolah-sekolah perniagaan Turki, 14 antara sekolah di timur Tengah, 155 di kalangan sekolah di Asia dan 329 di kalangan sekolah-sekolah di Eropah.

Terletak di bandar pelabuhan Gazimagusa, berhampiran beberapa laman web yang semula jadi dan sejarah yang menakjubkan, EMU mendekati masyarakat global melalui persidangan antarabangsa dan pusat penyelidikan. Kami baru-baru ini menjadi tuan rumah kepada beberapa persidangan antarabangsa yang amat berjaya dalam Keusahawanan, Perbankan dan Kewangan dan Ekonomi yang telah menarik ramai peserta dari pelbagai universiti di seluruh dunia. Kami juga telah menandatangani perjanjian dengan Warwick Manufacturing Group of Warwick University menawarkan Master Pengurusan Kejuruteraan dan Sarjana Pengurusan Rantaian Bekalan di kampus kami dengan kerjasama dengan kami.

Kursus kami disokong oleh talian Sistem Pengurusan Kursus yang digunakan secara meluas oleh fakulti dan pelajar dan boleh mengendalikan lebih 7,000 muat naik dan muat turun setiap hari. Kami menyertai program SAP Universiti Perikatan dan kami merancang untuk mengintegrasikan pelbagai modul perisian ke dalam kurikulum.

Fakulti Mission

Fakulti Perniagaan dan Ekonomi terutamanya komited untuk menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk pelajar di Mediterranean Timur dan juga di kawasan-kawasan yang bersebelahan dengan penekanan kepada penyelidikan mengenai isu-isu di kawasan-kawasan ini dilengkapi dengan perkhidmatan kepada masyarakat.

Lokasi

Republik Turki Utara Cyprus

Eastern Mediterranean University Faculty of Business & Economics

Alamat
Eastern Mediterranean University Faculty of Business and Economics
Northern Cyprus
via Mersin 10, Turkey

Republik Turki Utara Cyprus, Cyprus
Telefon
+90 392 630 1281

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami