University of Zagreb - Faculty of Agriculture

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Universiti

Universiti Zagreb (1669) merupakan universiti tertua dan terbesar di Eropah Selatan-Timur. Sebagai pusat pengajian tinggi di Universiti Eropah Tengah, Universiti Zagreb menawarkan pendidikan dan penyelidikan serta bidang sains (seni, biologi, bioteknologi, kejuruteraan, kemanusiaan, sains semula jadi dan sains sosial) dan spektrum kursus yang luas di semua peringkat pengajian, dari sarjana muda ke peringkat pasca siswazah. Dengan 29 Fakulti, 3 Akademi Seni dan Pusat Pengajian Kroasia Universiti adalah institusi pendidikan utama di negara ini, tempat di mana lebih daripada 7900 guru dan 72480 pelajar membangunkan pengetahuan dan memperoleh kemahiran.

131741_1.jpg

Universiti cemerlang bukan sahaja dalam pengajaran tetapi juga dalam penyelidikan, menyumbang lebih 50 peratus kepada hasil penyelidikan tahunan di Croatia dan 80 peratus daripada produktiviti saintifik semua universiti Croatia. Isu strategik utama pembangunan masa depan Universiti Zagreb adalah untuk menjadi institusi berorientasi penyelidikan dengan pengajaran yang berkualiti tinggi. Sehubungan itu, tumpuan akan diberikan kepada program tuan dan kedoktoran, merangkumi semua bidang sains dan seni, meningkatkan transdisciplinarity dan interdisciplinarity serta penyelidikan translasi, memupuk budaya inovasi dan pemindahan pengetahuan. Ini akan menghasilkan harmonisasi sektoral yang lebih baik di peringkat tempatan dan serantau.

131742_9.jpg

Universiti Zagreb sedang dalam proses membina kampus baru "Borongaj" yang merupakan pelaburan terbesar dalam pendidikan Croatia dalam 150 tahun yang lalu, dan apabila ia dibina (selesai) ia akan digunakan oleh lebih dari 20 000 pelajar. Kampus itu dibuka secara rasmi pada 12 Oktober 2007 dan pada masa kini, ia menganjurkan 4 unit universiti: Pusat Pengajian Bahasa Croatia, Fakulti Pendidikan dan Pemulihan, Fakulti Kejuruteraan Lalu Lintas dan Fakulti Ekonomi dan Perniagaan (hanya program pengajian vokasional dalam bidang ekonomi dan perniagaan) . Lima fakulti lain juga merancang untuk berpindah ke Kampus dalam beberapa tahun akan datang. Selain pembinaan semula bangunan universiti, Kampus akan menjadi rumah kepada pusat sukan, dewan kediaman pelajar dan beberapa institut.131746_13.jpg

Mengenai Fakulti

Misi

Fakulti Pertanian didedikasikan untuk pendidikan ahli-ahli yang berkelayakan tinggi, pembangunan dan memperluas pengetahuan profesional dalam bidang pertanian dan sains yang berkaitan. Memohon piawaian akademik yang paling tinggi yang membolehkan pelajar memperoleh kecekapan berdasarkan pengetahuan saintifik terkini untuk kepentingan masyarakat.

Visi

Visi Fakulti Pertanian adalah kedudukan strategik dalam bidang pendidikan tinggi dan penyelidikan Croatia, serta institusi penyelidikan dan pengajaran yang diiktiraf dan diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Nilai Teras

 • Pengetahuan, kebijaksanaan dan kemanusiaan ("Cognitio, Sapientia, Humanitas");
 • Penghargaan kekayaan tradisi akademik;
 • Pendidikan berasaskan pengetahuan saintifik dan inovasi baru sebagai nilai terbesar yang disediakan untuk masyarakat;
 • Peraturan dan tatacara piawaian etika tertinggi dalam semua bidang aktiviti;
 • Peningkatan kualiti yang berterusan di semua kawasan aktiviti;
 • Kebebasan bersuara dan ucapan;
 • Toleransi terhadap kepelbagaian;
 • Keadilan sosial;
 • Fleksibiliti dan kebolehsuaian.

Tujuannya

 • Untuk memastikan kecekapan organisasi dan pengurusan Fakulti;
 • Untuk membolehkan pelajar, pakar pertanian dan semua pihak berkepentingan dalam pendidikan berkualiti tinggi dengan merujuk kepada pengambilalihan pengetahuan dan kemahiran saintifik dan profesional terkini melalui program pembelajaran berkualiti dan program pembelajaran sepanjang hayat;
 • Meningkatkan kualiti di semua kawasan aktiviti;
 • Mewujudkan kecemerlangan saintifik, inovasi dalam penyelidikan dan kerjasama dengan sektor perniagaan;
 • Untuk menyumbang kepada pembangunan mampan ekonomi Croatia dan masyarakat keseluruhannya;
 • Untuk meningkatkan kerjasama antarabangsa dalam pengajaran dan penyelidikan saintifik. Untuk meningkatkan mobiliti pelajar, penglihatan dan pengiktirafan Fakulti di semua peringkat.

131740_10.jpg

Lokasi

Zagreb

Alamat
Svetošimunska cesta 25
10000 Zagreb, Croatia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami