University Of Rijeka - Faculty of Economics and Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Fakulti

Fakulti Ekonomi dan Perniagaan di Rijeka diasaskan pada pertengahan tahun 1961. Dengan kuliah pertama bermula pada 1hb November 1961, Fakulti telah mendidik pakar-pakar ekonomi terutamanya untuk meningkatkan pembangunan ekonomi wilayah Croatia Littoral dan Istrian. Pada tahun 2001, Fakulti berpindah ke alamat baru I. Filipovića 4, Rijeka.

Sejak tahun akademik 2005/2006, Fakulti Ekonomi dan Perniagaan Universiti Rijeka (EFRI) menjalankan program pengajian universiti selaras dengan Deklarasi Bologna untuk program pengajian Ekonomi dan Ekonomi Perniagaan. Walaupun meningkatkan pembangunan program pengajian, Fakulti telah mengamalkan model yang dikenali di peringkat antarabangsa 3 2 3, sehingga selepas tamat pengajian tiga tahun mahasiswa program sarjana muda memperoleh gelar Ijazah Sarjana Muda dalam ekonomi (perniagaan), yang diikuti oleh program pengajian siswazah dua tahun, dan selepas tamat pengajian, pelajar dianugerahkan ijazah sarjana. Kemudian, penyelesaian pengajian kedoktoran pascasarjana tiga tahun membawa kepada gelaran akademik Ph.D.

Banyak universiti asing, yang mana Fakulti telah menandatangani perjanjian kerjasama dalam bidang yang berlainan, jumlah profesor yang terlibat dalam proses pengajaran dan jumlah guru Fakulti yang tinggal di universiti asing serta peningkatan jumlah masuk dan keluar pelajar dalam program mobiliti menunjukkan jumlah semasa penglibatan Fakulti Ekonomi dan Perniagaan dalam bidang pendidikan tinggi dan penyelidikan antarabangsa.

ACCREDITATIONS

Kami memenuhi standard kualiti tertinggi, dan program kami diakreditasi oleh pelbagai program dan Institusi kami mengambil bahagian dalam keahlian yang berbeza.
Kami komited untuk mewujudkan kandungan baru dan pemindahan pengetahuan kepada anak-anak muda yang akan membuat perkara-perkara besar dalam bidang ekonomi tidak lama lagi. Oleh itu, kami percaya bahawa program pengajaran bahasa Inggeris yang diajar di kedua-dua peringkat (sarjana dan lepasan) mestilah lebih murah kepada semua pelajar. Oleh itu, kami menyesuaikan yuran pengajian kami dengan sewajarnya. Dalam pengertian ini, kami yakin bahawa kami mengikuti jalan yang betul memandangkan fakta bahawa pelajar kami membuat keputusan yang sangat baik dalam projek yang berbeza. Selain itu, bekas pelajar kami (ahli ALUMNI kami) memegang jawatan utama di banyak syarikat dan institusi.

MISI

Dalam persekitaran perniagaan dan saintifik antarabangsa, dan dengan kerjasama masyarakat, dengan mendidik dan membangunkan pemimpin, pengurus dan penyelidik yang berorientasikan diri dan bertanggungjawab secara sosial, kita menyumbang kepada pembangunan masyarakat dan sains.

VISI

Integrasi ke kawasan pendidikan tinggi Eropah dan kawasan penyelidikan Eropah yang disertai dengan sokongan yang menggalakkan untuk pembangunan ekonomi. Integrasi boleh dilihat melalui daya saing program pengajian, pertukaran pelajar, kakitangan akademik dan pentadbiran, kajian bersama bersama projek penyelidikan antarabangsa. Sokongan pemberian pinjaman kepada ekonomi dicapai melalui merangka program pendidikan yang berguna untuk projek-projek penyelidikan ekonomi, bersama, saling menguntungkan, dan juga kemasukan kapasiti pelajar secara meluas. Fakulti ini akan diiktiraf sebagai institut pendidikan tinggi yang dicari dan boleh dipercayai, rakan kongsi dengan ekonomi serta institusi dan pelajar sains dan pendidikan nasional dan antarabangsa yang lain. Fakulti adalah institusi yang akan terus berkembang dan meningkatkan program pengajian, penyelidikan dan kakitangannya.

Lokasi

Rijeka

Alamat
Ivana Filipovića 4
51000 Rijeka Croatia

Rijeka, Primorje-Gorski Kotar County, Croatia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami