Baca keterangan rasmi

Pengenalan

Universidad Santo Tomás adalah Institusi Pendidikan Tinggi Katolik yang bukan keuntungan. Universiti ini terletak di lima bandar raya di negara ini dengan kampus di Bogota, Bucaramanga, Medellin, Tunja, dan Villavicencio, serta 23 Pusat Bantuan Universiti yang menyokong pembelajaran jarak jauh di seluruh negara.

Misi dan Visi kami

Misi Institusi

Misi Universidad Santo Tomás diilhami oleh pemikiran humanistik Kristen Saint Thomas Aquinas. Ia terdiri daripada mempromosikan pendidikan menyeluruh orang di bidang Pendidikan Tinggi, melalui tindakan pengajaran dan pembelajaran, penyelidikan dan impak sosial. Yang disebutkan di atas agar pelajar bertindak balas dengan cara etika, kreatif dan kritikal terhadap tuntutan kehidupan manusia sekarang, dan menyumbang kepada penyelesaian masalah dan keperluan masyarakat dan negara.

Visi Institusi

Pada tahun 2027, Universidad Santo Tomás dari Colombia akan menjadi rujukan antarabangsa mengenai kualiti pendidikan berbilang kampus yang cemerlang. Ia akan diakui untuk artikulasi berkesan dan sistematik fungsi substantifnya serta sebagai daya penggerak untuk promosi manusia dan transformasi sosial yang bertanggungjawab, dalam persekitaran keadilan dan keamanan yang mampan, dalam mencari kebaikan bersama.

Tentang Sejarah kami

Universidad Santo Tomás adalah cloister universiti pertama di Colombia, yang ditubuhkan pada 13 Jun, 1580, di bawah pontifikat Paus Gregory XIII. Pada tahun 1608, Sekolah Santo Tomás diasaskan, yang kemudiannya digabungkan dengan Universidad de Estudios Generales (Universiti Pengajian Umum). Colegio- Universidad Santo Tomás kemudiannya diasaskan, kemudian dinamakan Universidad Tomística (Universiti Thomistik).

Selama hampir tiga abad, Universiti adalah sumber pemikiran dan kebudayaan yang tidak berkesudahan yang mendidik sejumlah besar Neogranadinos (Warga berkuasa kesetiaan Nueva Granada). Antara graduan yang terkenal ialah Andrés Rosillo (lulusan Falsafah, Teologi dan Biologi Canon), Camilo Torres (pengarang Memorial de Agravios - Memorial Grievance), Francisco José de Caldas (lulusan Canon), Francisco de Paula Santander (Phillosophy and Law lulusan) , dan Atanasio Girardot (lulusan Canon).

Pada tahun 1975, Universidad Santo Tomás adalah salah satu pelopor dalam menawarkan program pembelajaran jarak jauh, membentuk sejumlah profesional yang berlainan di rantau yang berbeza di negara ini. Pada tahun 1996, kampus di Tunja telah ditubuhkan; tahun depan, kampus di Medellin dibuka, dan pada tahun 2007 tawaran bersemuka di dalam situ dibuka di Villavicencio.

Universiti Berkualiti Tinggi kampus

Universidad Santo Tomás adalah sebahagian daripada kumpulan terpilih institusi pendidikan tinggi Colombia yang telah dianugerahkan akreditasi institusi berkualiti tinggi oleh Kementerian Pendidikan Colombia, kerana tahap program akademik dan perkhidmatan akademiknya yang ditawarkan kepada para pelajar, profesor, dan kakitangan pentadbiran.

Dalam usaha berterusan untuk penambahbaikan yang berkualiti dan berterusan, institusi ini telah memperolehi program sarjana muda di semua kampusnya di seluruh negara.

Bagi Universidad Santo Tomás , akreditasi ini bererti pengiktirafan pengalaman lama yang ditanam; pengurusan yang berjaya; kerja bersama; usaha peningkatan berterusan; pasukan manusia yang luar biasa; dan seorang mubaligh akan berkhidmat di negara ini dan menjadi universiti yang berkualiti, dengan kriteria humanistik dan Kristian serta kerjaya yang berakar dalam perkhidmatan dan transformasi realiti.

Program Akademik

77 Program Sarjana Muda dan 111 Program Siswazah

Universidad Santo Tomás menawarkan pelbagai program sarjana dan siswazah dalam bidang:

  • Ekonomi, Pengurusan, dan Perakaunan
  • Undang-undang dan Sains Politik
  • Kejuruteraan, Senibina dan Urbanisme
  • Sains Kesihatan
  • Sains Sosial
  • Falsafah dan Teologi

Di semua kampusnya, Universidad Santo Tomás bertujuan untuk membangunkan budaya penyelidikan, yang bertujuan untuk kedua-dua, konteks institusi dan luar, menghasilkan komuniti penyelidikan bersepadu melalui kumpulan, hotbeds, dan rangkaian yang bertindak balas terhadap keperluan pengetahuan dan aplikasinya.

Budaya penyelidikan Universidad Santo Tomás berada dalam bidang yang dinamik yang melampaui institusi, menghitung dengan pedagogia baru dan bertujuan untuk lanjutan dan liputan yang lebih besar dalam rangka kualiti akademik.

Universidad Santo Tomás bertujuan untuk:

  • Menyatukan, mempromosikan dan membangunkan penyelidikan dalam pelbagai bidang, dari perspektif interdisipliner dan transdisipliner yang diartikulasikan kepada pengajaran dan kesan sosial.
  • Menggalakkan penyelidikan di peringkat saintifik dan dalam sains perbincangan.
  • Menguruskan projek yang berkaitan dengan perkongsian pengetahuan, pengeluaran intelektual, dan penerbitan.

Alumni

Belajar di Universidad Santo Tomás membolehkan para profesional masa depan untuk membangunkan kecekapan tenaga kerja untuk mengubah masyarakat daripada menjalankan profesion mereka dalam sektor produktif yang berbeza dalam konteks nasional dan global, dengan tahap kualiti dan kepimpinan yang tinggi yang bukan sahaja membolehkan mereka digunakan dengan segera selepas tamat pengajian, tetapi juga untuk menyatukan idea perniagaan mereka untuk menjadi syarikat yang kukuh yang menyumbang kepada pembangunan negara dan projek kehidupan mereka sendiri.

Pada masa ini, Institusi ini mempunyai lebih daripada 132,047 profesional di negara ini dan di dunia, dilatih sebagai warga negara yang komited kepada pertumbuhan masyarakat, yang meningkatkan kualiti latihan mereka di dalam ruang untuk dialog dan pengemaskinian kekal. Apabila tamat pengajian dari sebuah universiti yang mempunyai Akreditasi Berkualiti Tinggi, para profesional dapat menimbulkan bidang tindakan yang mendasari secara langsung pembinaan harian mengenai realiti yang berbeza yang berlaku di dunia global kita.

Program diajar dalam:
  • Spanish (Colombia)

¡Conéctate con la Santoto!