Universidad EAN

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti

Di Universidad EAN kami mempromosikan keusahawanan yang mampan, memandangkan kepimpinan dan inovasi sebagai elemen asas dalam generasi kelimpahan untuk kemanusiaan.

Kami menyedari kesan serta-merta dan jangka panjang dari tindakan kami, itulah sebabnya kami mengalu-alukan Objektif Pembangunan Mampan dan Kemajuan Sosial yang dipromosikan oleh UNESCO dan ditakrifkan oleh Suruhanjaya Brundtland pada tahun 1987, yang skopnya disintesis dalam "untuk memenuhi keperluan masa kini, tanpa menjejaskan keupayaan generasi akan datang untuk memenuhi keperluan mereka sendiri. "

misi

Universidad EAN mempunyai misi untuk menyumbang kepada pembentukan masyarakat yang terintegrasi dan untuk merangsang kebolehan keusahawanan mereka, sedemikian rupa sehingga tindakan mereka menyumbang kepada pembangunan ekonomi dan sosial rakyat.

pandangan

Menjelang 2027, Universidad EAN akan menjadi penanda aras dalam latihan dan penyelidikan dalam keusahawanan mampan, melalui penyampaian ilmu yang inovatif.

Dasar kualiti

Selaras dengan misi dan visinya, dan dalam rangka Projek Pendidikan Institusi (PEI), Universidad EAN memastikan piawaian yang berkualiti tinggi dan peningkatan berterusan dalam semua proses dan perkhidmatannya, menjangka keperluan dan memenuhi jangkaan kumpulan yang berbeza kepentingan.

Tujuan yang lebih tinggi

The Universidad EAN mengisytiharkan sebagai sebuah institusi akademik yang tujuannya adalah untuk menyumbang kepada pembentukan integral dan keusahawanan mampan, memandangkan penyiasatan, kepimpinan dan unsur-unsur asas inovasi dalam penjanaan kelimpahan untuk kemanusiaan.

Akreditasi Institusi Kualiti Tinggi

Pada 29 Disember 2017, melalui Resolusi No. 29499 tahun 2017, Kementerian Pendidikan memperbaharui Akreditasi Institusi Kualiti Tinggi ke Universidad EAN . Seperti pada tahun 2013, Institusi menerima sokongan ini untuk tempoh empat tahun.

Ini merupakan satu pencapaian penting dalam peningkatan institusi yang berterusan, yang mencerminkan kerjaya universiti untuk mengekalkan tahap kualiti yang tinggi dalam proses dan perkhidmatan pendidikannya, untuk kepentingan individu, keluarga dan organisasi yang bercita-cita untuk pendidikan global yang mampan, untuk prestasi integral pengetahuan yang unggul dan sesuai berguna untuk pembangunannya.

Faedah Akreditasi Institusi dalam Kualiti Tinggi

Sokongan dari Kementerian Pendidikan membolehkan:

  • Menggalakkan peningkatan kualiti pendidikan tinggi di Colombia.
  • Menyumbang kepada peningkatan sistem pendidikan tinggi Kolombia dan institusi yang mengintegrasikannya untuk menyumbang kepada pembangunan ekonomi, sosial, budaya, teknologi dan alam sekitar. Di samping itu, untuk penyatuan kemasukan sosial dan keamanan di negara ini.
  • Menggalakkan pengawalseliaan kendiri, penilaian diri dan penambahbaikan berterusan institusi dan program pendidikan tinggi dengan tujuan mencapai tahap mutu yang tinggi.
  • Untuk menggalakkan kesesuaian dan kepantasan Institusi Pengajian Tinggi.
  • Menggalakkan ahli akademik, setakat yang menunjukkan kredibiliti kerja mereka dan menggalakkan pengiktirafan pencapaian mereka.
  • Untuk menyokong pengiktirafan nasional dan antarabangsa program akademik dan aktiviti penyelidikan dan projeksi.
  • Dapatkan pengiktirafan daripada organisasi antarabangsa, institusi pendidikan tinggi di luar negara dan sistem jaminan kualiti luaran.
  • Menggalakkan pembinaan dan penyatuan komuniti akademik dan saintifik.
  • Menggalakkan proses tadbir urus Institusi Pengajian Tinggi yang baik.
  • Untuk memihak kepada homologation dan pengesahan ijazah akademik, serta untuk memudahkan laluan pensijilan antarabangsa.

Sumber: Perjanjian No. 03 tahun 2017 dari CESU.

Keusahawanan Lestari

Universidad EAN , pemimpin di Colombia dalam topik Keusahawanan sejak ditubuhkan pada tahun 1967, telah bekerja selama beberapa tahun untuk menyatukan dirinya sebagai model dan rujukan dalam subjek kelestarian pendidikan tinggi di negara ini.

Bukti ini adalah inisiatif seperti penggabungan isu penting ini dari perspektif alam sekitar, ekonomi dan sosialnya dengan cara yang transversal dalam tawaran akademiknya dan kerusi khusus seperti yang ditawarkan oleh ahli dunia Bernardo Kliksberg; pembangunan Bangunan El Nogal, termasuk unsur-unsur bioarchitecture dan peredaran air, pelaksanaan program-program yang mempromosikan cara pengangkutan alternatif seperti 'PedalEando a la U' dan perkongsian kenderaan; dan permulaan Kanopi Bandar di Bangunan El Nogal, dengan sumbangan estetika, ekologi dan semulajadi, antara lain.

Oleh sebab ini dan banyak lagi kemajuan yang lain, pada akhir tahun sebelumnya kerja merasmikan cetakan ini bermula dari inisiatif strategik untuk "menggabungkan Fokus pada Kemapanan", yang merupakan sebahagian daripada Rancangan 2020, dan dengan demikian mengintegrasikan dengan cara yang sebenar ini atribut kepada akademik, penyelidikan, pengembangan dan unjuran sosial dan operasi Universidad EAN .

Satu landasan inisiatif ini berlaku pada 18 Februari 2016 ketika Dewan Am Universidad EAN meluluskan dasar am baru institusi itu, yang terkandung dalam Perjanjian No. 013.

Berdasarkan karya-karya yang sebelum ini dibangun oleh institusi dan pelaku Institusi yang berlainan, dan disokong oleh ECOS Think Tank, serta ahli-ahli Dewan Am, Majlis Tertinggi dan Pengurusan Kanan Universiti, garis panduan yang akan ditandakan ufuk kerja institusi di hadapan ini. Keusahawanan, yang kini dikurniakan sifat-sifat yang relevan untuk Abad ke-21, tetap menjadi pusat pengajaran, penyelidikan dan pelaksanaan unjuran sosial seperti yang ditetapkan dalam Perkara 1 Perjanjian yang disebutkan di atas (No. 013 2016):

" Universidad EAN mengisytiharkan sebagai sebuah institusi, yang tujuannya adalah untuk menyumbang dalam latihan untuk keusahawanan yang mampan, memandangkan kepimpinan dan inovasi, unsur-unsur asas dalam penjanaan kelimpahan untuk kemanusiaan."

Kini, tugas untuk membuat dasar ini terus menyerap aktiviti mubaligh dan sokongan institusi, dengan sokongan guru dari setiap Fakulti Universiti, serta kerja yang selaras dengan Jabatan Pengurusan Penyelidikan dan Pengetahuan , Vicerrectoría of Extension and Social Projection dan, sama sekali, semua komuniti universiti Ean.

Lokasi

Bogotá

Alamat
Carrera 12,7898
110221 Bogotá, Bogota, Colombia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program