Pontificia Universidad Javeriana

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan oleh Persatuan Yesus pada tahun 1623 , ia adalah sebuah universiti Katolik, yang diiktiraf oleh kerajaan Colombia, yang bertujuan untuk melayani masyarakat manusia, terutama Colombia, berusaha untuk mewujudkan masyarakat yang lebih beradab, lebih berpendidikan dan juster, yang diilhami oleh nilai-nilai Injil.

Ia menggalakkan latihan komprehensif kepada manusia, nilai-nilai manusia, pembangunan, dan transmisi sains dan budaya, dan menyumbang kepada pembangunan, bimbingan, kritikan yang membina dan transformasi masyarakat.

Universiti pertama di Colombia dengan Akreditasi Institusi

Kementerian Pendidikan melalui Resolusi No. 1320, dikreditkan pada 12 Jun 2003 di Pontificia Universidad Javeriana , selama lapan tahun.

Resolusi menekankan bahawa Universiti "telah mencapai tahap kualiti yang mencukupi supaya, mengikut peraturan yang mengawal perkara itu akan diiktiraf secara terbuka fakta ini melalui akta akreditasi institusi formal".

Misi

Javeriana University adalah institusi pengajian tinggi Katolik, yang diasaskan dan dikendalikan oleh Persatuan Yesus, yang komited kepada prinsip pendidikan dan garis panduan entiti pendiri.

Pakar pengajaran, penyelidikan dan kecemerlangan perkhidmatan sebagai kawasan bersepadu negara, universiti perspektif global dan interdisipliner, dan mencadangkan:

  • pembentukan integral orang yang menonjol untuk tanggungjawab manusia, etika, akademik, profesional dan sosial yang berkualiti tinggi;
  • penciptaan dan perkembangan pengetahuan dan budaya dalam perspektif yang kritis dan inovatif untuk mencapai masyarakat yang adil, mampan, inklusif, demokratik, penuh belas kasihan dan menghormati masyarakat maruah manusia.

    No. 576 Lembaga Universiti, Perjanjian 26 April 2013 ( Perjanjian Muat Turun )

Lokasi

Bogotá

Alamat
Carrera 7 No. 40 - 62
111321 Bogotá, Bogota, Colombia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami