Zhejiang Wanli University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Zhejiang Wanli University ( ZWU ), terletak di Ningbo, meliputi kawasan seluas 95 hektar dan terdiri daripada Kampus Qianhu, Kampus Huilong, dan Zhashan Base. ZWU mempunyai kampus berorientasikan manusia yang paling indah, hijau dan dilengkapi dengan baik, diiktiraf secara luas oleh orang dalam kalangan pendidikan. ZWU menyediakan 47 program sarjana muda 4 tahun, yang merangkumi bidang-bidang disiplin yang luas seperti ekonomi, undang-undang, kesusasteraan, sains, kejuruteraan, pertanian dan pengurusan.

115708_mainentrance.JPG

476_zhejiang7.jpg


Pada masa ini, terdapat lebih daripada 20,000 pelajar sepenuh masa di ZWU , dengan kakitangan lebih daripada 1,000 orang. ZWU mempunyai banyak kepakaran dan disiplin utama wilayah dan perbandaran. Perpustakaan universiti menempatkan koleksi lebih daripada 1,200,000 buku; kira-kira 2,500 jurnal dalam bahasa Cina dan asing; dan dilengkapi dengan "Stesen Mirror Tertutup untuk China Jurnal Akademik Bersepadu", "Pusat Perkhidmatan Data Wanfang", dan tambahan 6,000 digital berkala yang terdapat di rangkaian universiti.


470_zhejiang2.jpg


Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, universiti telah mengambil bahagian secara aktif dalam pertukaran antarabangsa dan kerjasama dengan universiti-universiti lain, berturut-turut menjalin hubungan dengan lebih daripada 20 universiti di UK, Perancis, Amerika Syarikat, Kanada, Australia, New Zealand, Jepun, Korea, Ukraine, antara lain-lain. Tambahan pula, ZWU telah menubuhkan perkongsian rapat dengan University of Nottingham. Terima kasih kepada usaha bersama, universiti koperasi yang baru, Universiti Nottingham, Ningbo, China (UNNC), yang mengikuti sistem pendidikan University of Nottingham, UK, telah ditubuhkan.

471_zhejiang3.jpg

115711_classroom2.jpg

115709_classroom1.jpg

115710_acornorintheteachignbuilding.jpg

Semasa menjalankan universiti kami di bawah bimbingan prinsip: "Menempatkan pelajar terlebih dahulu; Memastikan pendidikan berkualiti tinggi; Melayani pembangunan ekonomi; Komited untuk pengantarabangsaan ", kualiti pengajaran sentiasa fokus kami. Kadar pekerjaan graduan adalah sangat positif, dan graduan dari universiti secara meluas dihargai oleh majikan.

Lokasi

Ningbo

Alamat
Zhejiang Wanli University
No.8,South Qian Hu Road

315100 Ningbo, Zhejiang, China

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami