Xi'an Jiaotong-Liverpool University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Xi'an Jiaotong-Liverpool University ( XJTLU ) adalah universiti usaha sama antarabangsa yang diasaskan oleh Xi'an Jiaotong University di China dan University of Liverpool di United Kingdom pada tahun 2006.

Universiti kini menawarkan kira-kira 90 program dalam bidang sains, kejuruteraan, perniagaan, kewangan, seni bina, perancangan bandar, bahasa, budaya dan semuanya diajar dalam bahasa Inggeris kecuali untuk kursus umum dan asas.

Pelajar sarjana memperoleh dua darjah: ijazah XJTLU dari Kementerian Pendidikan China dan ijazah yang diiktiraf secara global dari University of Liverpool. Pelajar pascasiswazah mendapat ijazah University of Liverpool yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan.

XJTLU terletak di Taman Perindustrian Suzhou (SIP), Suzhou. Ia adalah salah satu bandar paling maju di China. Taman Perindustrian Suzhou, setara dengan Silicon Valley di China dan pusat inovasi global, menempatkan sekumpulan besar syarikat Fortune 500, perusahaan transnasional dan pusat R&D, tidak hanya menyediakan keadaan yang baik untuk pembangunan berterusan XJTLU tetapi juga banyak peluang magang dan pekerjaan untuk Pelajar XJTLU .

Kemudahan

Kampus kami yang hebat dan mengagumkan ini menyediakan kemudahan pengajaran, makmal, penyelidikan, dan persidangan yang moden dan terkini, yang banyak disediakan untuk disewa luaran.

Kampus ini terletak di Taman Perindustrian Suzhou, di sebelah timur pusat bersejarah Suzhou , dan mudah diakses dengan kapal terbang, kereta api dan bas. Hanya 24 minit perjalanan ke sebelah barat Shanghai dengan kereta api berkelajuan tinggi terpantas, dan mudah dijangkau dari sejumlah lapangan terbang antarabangsa, menjadikannya lokasi yang sempurna untuk acara.

Penyelidikan

XJTLU bertujuan untuk mengumpulkan amalan terbaik dari universiti induknya, Universiti Xi'an Jiaotong dan Universiti Liverpool dan bercita-cita menjadi universiti terkemuka penyelidikan yang menggabungkan profil antarabangsa yang kuat dengan komitmen yang tidak tegas terhadap pembangunan ekonomi dan sosial Suzhou, Wilayah Jiangsu dan China.

XJTLU akan berorientasi pada penyelidikan gunaan, yang bertujuan untuk meningkatkan infrastruktur penyelidikan Taman Perindustrian Suzhou dan mendapatkan sokongan penting dari pemerintah daerah. Universiti ini juga memiliki posisi yang baik sebagai jambatan untuk kerjasama penyelidikan Sino-British, yang berfungsi sebagai portal untuk bakat penyelidikan memasuki China dan sebagai pameran untuk potensi penyelidikan tempatan ke seluruh dunia.

Kampus kami

Penuh dengan bangunan yang mengagumkan dan mengagumkan, baik Kampus Utara dan Kampus Selatan kami menyediakan kemudahan pengajaran, makmal, penyelidikan dan sokongan terkini. Ini termasuk Bangunan Pusat yang memenangi anugerah dan ikonik, yang menempatkan perpustakaan kami.

Kedua-dua kampus ini mempunyai kemudahan sukan, makmal sains dan kejuruteraan lengkap bertaraf dunia, dan studio reka bentuk, serta pelbagai kemudahan katering, termasuk Subway, Hungry Burger , Café Mersey dan banyak pilihan makanan segera gaya kantin.

Taman-taman berlandskap melengkapkan karya seni moden untuk mewujudkan persekitaran kampus yang telah menjadi salah satu ciri menarik di Taman Perindustrian Suzhou.

Mengapa Belajar di XJTLU ?

Di XJTLU anda akan menemui komuniti pelajar antarabangsa di tengah-tengah kisah kejayaan ekonomi China dan peluang yang tidak terdapat di tempat lain di Bumi.

Komuniti global kami yang terdiri daripada lebih daripada 13,000 pelajar sarjana dan pascasiswazah (2.000 daripadanya berdaftar di University of Liverpool), dan 450 staf akademik dari 50 negara terus berkembang, memberikan anda peluang untuk menjalin hubungan dengan orang-orang dari seluruh dunia.

Semua program ijazah kami diajar 100 peratus dalam bahasa Inggeris, dengan fokus pada pemikiran kritis dan pembelajaran bebas - kemahiran utama yang diperlukan di tempat kerja. Di XJTLU anda akan diajar bagaimana memperoleh dan mencipta pengetahuan baru dan menerapkannya ke senario dunia nyata.

Dapatkan lebih banyak maklumat di http: // www. XJTLU .edu.cn / en / study-with-us / why- XJTLU / why-study-at- XJTLU ? Utm_source = Keystone & utm_medium = Profil & utm_campaign = pelajar% 20recruitment

Kehidupan di XJTLU

Belajar di XJTLU boleh menjadi kaedah yang menjimatkan untuk memperoleh gelar UK di China. Kami harap anda menikmati penjelajahan di kampus kami, kawasan sekitarnya dan bandar Suzhou yang indah, yang secara konsisten terpilih sebagai salah satu bandar paling hidup di China.

Di samping tempat pelancongannya yang indah, Suzhou mempunyai banyak sumber pembelajaran dan kemudahan sukan yang sangat baik, pilihan pusat membeli-belah, pawagam dan restoran, dan pelbagai bar dan kelab malam.

Berkeliling Suzhou mudah dengan sistem pengangkutan awam yang cekap yang merangkumi bas, teksi, penyewaan basikal dan metro, sementara rangkaian kereta api berkelajuan tinggi di China memberi anda peluang untuk menjelajahi negara yang luas dan menarik ini dengan lebih mudah daripada sebelumnya.

Dapatkan lebih banyak maklumat di http: // www. XJTLU .edu.cn / en / life-at- XJTLU ? Utm_source = Keystone & utm_medium = Profil & utm_campaign = pelajar% 20recruitment

Hubungi Kami

Alamat: Xi'an Jiaotong-Liverpool University 111 Ren Ai Road, Bandar Pengajian Tinggi Tasik Dushu, Taman Perindustrian Suzhou
215123 Suzhou, Jiangsu, China

E-mel: antarabangsa @ XJTLU .edu.cn

Lokasi

Suzhou

Xi'an Jiaotong-Liverpool University

Alamat
Xi'an Jiaotong-Liverpool University
111 Ren Ai Road,
Dushu Lake Higher Education Town,
Suzhou Industrial Park

215123 Suzhou, Jiangsu, China
Telefon
+86 512 8816 1000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program