Baca keterangan rasmi

Southeast University (SEU) adalah salah satu universiti utama kebangsaan yang ditadbirkan secara langsung di bawah Kementerian Pendidikan China. Sebagai universiti berprestij centenial, ia terletak berhampiran dengan pusat bandar Nanjing, di barat Gunung Ungu dan selatan Xuanwu Lake.

Southeast University adalah salah satu institusi pengajian tinggi tertua di China, yang asalnya dapat ditelusuri kembali ke 1902 apabila ia diasaskan sebagai Sanjiang Normal College. Pada tahun 2000 Nanjing Medical College College (yang disenaraikan oleh WHO), Nanjing College of Communication dan Nanjing Geological School telah dimasukkan ke Southeast University .

Sekarang Southeast University telah berkembang menjadi sebuah universiti yang komprehensif, membanggakan 30 sekolah atau jabatan dengan 69 disiplin sarjana dalam semua. Ia juga mempunyai 23 stesen pasca doktoral, dan menawarkan 96 Ph.D. program dan 210 program Sarjana; ia memegang pemimpin kebangsaan dalam seni bina, kejuruteraan awam, elektronik, teknologi maklumat, tenaga, kejuruteraan kuasa, dan teknologi pengangkutan, dan sebagainya.

Universiti Tenggara mempunyai jumlah fakulti dan kakitangan kira-kira 6000, termasuk profesor 2000 dan profesor bersekutu, 10 ahli akademik Akademi Sains China dan Akademi Kejuruteraan. Pada masa ini, bilangan pelajar sepenuh masa adalah lebih daripada 26000, di mana kira-kira 9000 adalah siswazah.

Southeast University meletakkan penekanan yang sama pada penyelidikan. Ia adalah salah satu daripada 10 universiti teratas dalam penyelidikan dan pembangunan saintifik di China, dengan lebih daripada 20 institut penyelidikan kebangsaan atau wilayah dan beberapa asas penyelidikan utama.

Southeast University , dengan prinsip mengejar kesempurnaan, menggalakkan semangat "keteguhan, kebenaran, perpaduan, dan ketekunan".

Dalam pembangunan Southeast University , kerjasama antarabangsa

Kami telah membina kampus baru di Jiangning, terletak di zon pembangunan daerah Jiangning di bahagian selatan Nanjing, yang meliputi kawasan seluas lebih daripada 246 hektar, dengan pengangkutan yang mudah dan pemandangan semulajadi yang indah di sekelilingnya. Kampus yang baru telah digunakan pada bulan September 2006, menyediakan guru dan pelajar kami dengan kemudahan dan penginapan yang lebih baik.

Kami menyambut baik pelajar antarabangsa untuk belajar di Southeast University , di mana anda akan menikmati pengalaman akademik yang kaya dan bermanfaat.

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Southeast University

Antara lebih 1,800 institusi yang lebih tinggi-pembelajaran di China, SEU adalah salah satu yang tertua dan 20 untuk kecemerlangan dan seluruh orang akademik pendidikan l ... [+]

Diajar dalam bahasa Inggeris Program Sarjana Perniagaan Antarabangsa

&nbsp

Antara lebih 1,800 institusi yang lebih tinggi-pembelajaran di China, SEU adalah salah satu yang tertua dan 20 untuk kecemerlangan dan seluruh orang akademik pendidikan lebih daripada satu abad ini. 34 sekolah dan jabatan-jabatan yang menawarkan lebih daripada 60 Sarjana Muda, 200 Sarjana dan 100 program Ph. D. Terdapat kira-kira 3000 fakulti sepenuh masa dan enrolmen semasa 17,000 pelajar ijazah, 10,000 pelajar pasca siswazah dan lebih daripada 500 pelajar antarabangsa dari 63 buah negara pada 3 kampus utamanya yang meliputi kawasan seluas lebih 400 hektar.

Mengenai Lokasi

... [-]

China Nanjing
Sept. 2019
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu