Southwestern University of Finance and Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1925, terletak di Chengdu
Satu-satunya universiti berorientasikan perniagaan di barat China yang tersenarai dalam kedua-dua " Projek 211"

Akreditasi atau Pengiktirafan oleh Agensi Nasional atau Antarabangsa

- Ahli Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan (2010) - "Pasukan Pengajaran Cemerlang Negara di Pentadbiran Perniagaan" (2010) - Peringkat 7 dalam Ekonomi Gunaan dalam ranking negara MOE dan No.1 di China Barat (2009) - Peringkat No 7 dalam Perakaunan di peringkat kebangsaan MOE dan No.1 di China Barat (2010) - Peringkat No. 1 dalam Kewangan di peringkat kebangsaan MOE (2003) - Diiktiraf sebagai salah satu "Top Ten Paling Cina Sekolah Perniagaan Kompetitif untuk Program MBA "oleh Persatuan MBA China (2010)

- Dianugerahkan "MBA Pendidikan 20 Tahun-Sekolah Perniagaan Terbaik" oleh Persatuan MBA China (2011)

Mengenai Chengdu

Salah satu pusat ekonomi, pengangkutan dan komunikasi yang paling penting di China Barat. Pada tahun 2006, ia dinamakan bandar ke-4 yang paling sesuai untuk dinikmati oleh China Daily.

Sebuah metropolis antarabangsa sangat terkenal kerana perniagaannya yang makmur, intisari budaya / sejarah, tempat-tempat indah yang cantik dan persekitaran hidup yang menggalakkan.

Chengdu memposisikan diri sebagai pusat kewangan untuk China Barat dan telah berjaya menarik institusi kewangan utama antarabangsa
iaitu Citigroup, HSBC, Standard Chartered Bank, ABN AMRO, BNP Paribas, JPMorgan Chase dan Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, ANZ Bank dan lain-lain.

Lebih daripada 250 Fortune 500 syarikat telah menubuhkan cawangan di Chengdu, menduduki ranking pertama dari segi bilangan Fortune 500 syarikat di Central dan Western China:
iaitu JP Morgan Chase, Henkel, dan GE, Intel, Cisco, Sony, Toyota, Motorola, Ericsson, dan Microsoft.

Hometown of Panda: Sebuah pusat pembiakan dan penyelidikan untuk panda gergasi diasaskan di pinggir utara Chengdu. Ia adalah satu-satunya jenisnya di dunia yang terletak di kawasan metropolitan, yang menarik hampir 100,000 pengunjung setiap tahun.

Lapangan Terbang Chengdu terletak 20 km di luar pusat Chengdu dan merupakan salah satu hab udara utama di China, baru-baru ini menduduki tempat ke-4 dalam jumlah penumpang. Ia melayani penerbangan ke / dari kebanyakan bandar utama di China dan beberapa destinasi antarabangsa termasuk Amsterdam, Bangkok, Hong Kong, Kathmandu, Osaka, Phnom Penh, Kuala Lumpur, Seoul, Abu Dhabi, Melbourne, Frankfurt, London, San Francisco dan Singapura.

Lokasi

Chengdu

Alamat
Guanghua Campus
Chengdu, Sichuan, China

Chengdu

Alamat
Liulin Campus
Chengdu, Sichuan, China

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami