Baca keterangan rasmi

EFMD Equis Accredited

Fudan University Business School mempunyai sejarah yang panjang melalui abad merupakan universiti pertama China untuk menubuhkan sistem pendidikan pentadbiran perniagaan, pada awal 1917 penciptaan perniagaan, dan pada tahun 1929 secara rasmi ditubuhkan sekolah perniagaan. 1952 pelarasan kolej kebangsaan, disiplin pengurusan perniagaan gangguan pendidikan. Selepas pembaharuan dan membuka, Fudan University mengambil pendidikan pengurusan pemulihan utama, pengurusan disiplin pada tahun 1977 mula mengambil pelajar, yang diasaskan pada tahun 1979, Jabatan Sains Pengurusan, Pusat Pengajian Pengurusan, ditubuhkan pada tahun 1985 untuk memulihkan.

sistem disiplin yang lengkap selepas 20 tahun pembangunan dan pertumbuhan, kolej itu kini mempunyai 8 jabatan, 18 pusat penyelidikan antara disiplin (oleh). Kolej sebelum peringkat kedoktoran 1, lapan disiplin kedoktoran (termasuk kedoktoran sendiri), tahap master 16 (master termasuk sendiri). 7 sarjana muda, pasca kedoktoran stesen penyelidikan 3 (termasuk satu set up bersama dengan School of Economics). projek Master ialah: Universiti Fudan Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) / MBA Pengurusan Kanan (EMBA), Sarjana program Muda Perakaunan (MPAcc).

Pada tahun 2010, institut ini telah berturut-turut menubuhkan pengurusan kewangan dan pengurusan dua program sarjana kejuruteraan kewangan, dan City University of Hong Kong kerjasama tawaran pengurusan Doktor Pengajian Perniagaan program (DBA), serta Universiti Fudan - Universiti Nasional Taiwan EMBA Program Kerjasama.

guru kuat sehingga Julai 2010, hospital sejumlah 147 guru, termasuk 48 profesor (termasuk tutor kedoktoran 41 orang), Profesor Madya 53 orang. 91% guru dengan ijazah doktor falsafah, yang doktor falsafah di luar negara 30% 45 orang, jumlah.

Menyerlahkan kekuatan institut penyelidikan saintifik telah membentuk beberapa penyelidikan profesional dan akademik di rumah dan di luar negara telah mempengaruhi, telah mengumpul beberapa tertunggak monograf akademik, kertas dan paten, melatih sekumpulan pemimpin akademik yang cemerlang, membentuk satu dozen berkualiti tinggi pasukan penyelidikan akademik.

Tertunggak bakat akademi biasiswa yang ketat dan suasana pembelajaran yang baik, setiap tahun menarik ramai calon datang untuk belajar, memupuk sekumpulan pengurusan elit. Menjelang akhir tahun 2009, kolej ini telah di ijazah 945 orang, siswazah 490 orang (termasuk item DDIM 190) Ph.D. 238 orang, dalam seorang pelajar MBA 1158 orang, pelajar EMBA 697 orang, pelajar MPAcc 151 orang; pegawai kanan Pusat Pembangunan Pengurusan dan Fudan syarikat perunding pengurusan membuka sejumlah 66 pelbagai kursus latihan pengurusan kanan, lebih daripada 3,000 syarikat dalam pengurusan kanan mengambil bahagian dalam latihan pengurusan kanan. Kolej ini mempunyai lebih daripada 23,000 alumni.

Institut Antarabangsa untuk Pengurusan pemulihan menyeluruh Jianyuanyilai pelaksanaan meluas "keluar, membawa" strategi pengantarabangsaan, aktif mengembangkan bursa antarabangsa, dan lebih dengan Amerika Syarikat, Itali, Norway, Britain, Perancis, Singapura, Australia, Korea, Hong Kong dan lain-lain 20 lebih daripada 60 universiti terkenal dan institusi penyelidikan di negara-negara dan wilayah telah ditubuhkan pelbagai bentuk pertukaran dan kerjasama. strategi antarabangsa perlu merangkumi semua lapisan pelajar, fakulti, penyelidikan, kurikulum, hubungan perniagaan, kerjasama penyelidikan antarabangsa.

Dalam usaha untuk mengembangkan sumber-sumber global pihak berkuasa pemerakuan antarabangsa lebih kaya, mengukuhkan pertukaran dan kerjasama saintifik antara negara-negara dengan Sekolah Perniagaan yang sangat baik, beliau juga aktif menyertai banyak organisasi rakan kongsi antarabangsa. Pada tahun 2007, Sekolah menjadi PIM (Perkongsian dalam Pengurusan Antarabangsa) ahli Akademi. Pada tahun 2009, kolej itu menjadi GMAC (Majlis Kemasukan Pengurusan Siswazah American Association of School) 173 ahli penuh di seluruh dunia. Pada masa yang sama, berjaya lulus EQUIS (Sistem Peningkatan Kualiti Eropah) pensijilan antarabangsa. Dan pada tahun 2010, kelajuan terpantas lagi di dunia oleh AACSB (AACSB International) pensijilan antarabangsa.

kerjasama Enterprise mendalam seawal 1992 mengenai penubuhan Pusat Pengajian Fudan firma perunding pengurusan, profesor berasaskan komuniti, syarikat multinasional, perusahaan domestik yang besar, jabatan kerajaan di semua peringkat untuk menyediakan pelbagai perkhidmatan perundingan pengurusan. Enterprises melalui persembahan kampus, pameran pekerjaan, platform maklumat kerjaya untuk memaparkan jenama korporat dan budaya, orang yang berbakat. College melancarkan Industrial ditanya auditorium sekolah, Fudan Standard Chartered poli forum Jin dan forum lain ceramah, menjadi kerjasama link perusahaan hospital. Kolej ini juga menubuhkan pasukan yang berdedikasi, pelbagai kerjasama sekolah-perusahaan untuk pengurusan yang cekap dan teratur. Banyak syarikat terkenal di rumah dan di luar negara untuk menjalankan perniagaan dengan lawatan kolej, pelajar mengamalkan forum kerjasama, orientasi latihan kakitangan, kajian kes, sumbangan kewangan dan bahan dan lain-lain bentuk kerjasama, dan memberi sokongan yang kuat kepada pembangunan kolej.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Alamat
Fudan University School of Management 670 Guoshun Road,
200433 Shanghai, Shanghai, China