Dongbei University of Finance & Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengenalan kepada Universiti Kewangan Dongbei

Untuk memperluas lagi bidang pendidikan, DUFE mula menggalakkan kerjasama antarabangsa dan pertukaran dari 1994, di bawah garis panduan "piawaian tinggi dan pengantarabangsaan", Dengan pengalaman lebih dari satu dekad, Universiti telah secara beransur-ansur membawa pengantarabangsaan dari segi bahasa pengajaran, bahan pengajaran, sistem kurikulum dan corak pentadbiran. Setakat ini, DUFE telah menjalin hubungan koperasi yang mesra dengan 82 universiti dari 18 negara atau rantau yang berlainan.

Institut Pengurusan dan Ekonomi Global (GIME) ditubuhkan pada tahun 2009. Sebagai penyedia program ijazah terkemuka yang diajar dalam bahasa Inggeris, GIME kini menawarkan Pengurusan Perniagaan dan Pengurusan Pelancongan di kedua-dua peringkat sarjana dan pasca siswazah dengan populasi pelajar yang beragam lebih daripada 600, termasuk kaum Cina dan pelajar antarabangsa.

GIME telah berkembang menjadi pusat pengajian antarabangsa yang berkualiti tinggi dengan kemudahan moden yang sangat baik. GIME mempunyai pengajaran dan penyelidikan fakulti yang cemerlang dengan lebih daripada 50 kakitangan yang menawarkan pelbagai pengalaman dalam pendidikan antarabangsa.

DUFE terletak di Dalian, China. Terdapat lebih daripada 80 daripada Ibu Pejabat Serantau 500 Top Dunia di sini. Dalian adalah bandar tuan rumah tetap Forum Ekonomi Dunia (WEF) Summer Davos, dengan pertukaran niaga hadapan pertanian terbesar di China dan pasaran niaga hadapan kedelai terbesar kedua di dunia. Di Dalian, iklim tidak sejuk pada musim sejuk, dan tidak ada panas pada musim panas. Ia dipanggil "Tingkap Utara-Timur", "Utara Mutiara" dan "Modal Romantik". Pada tahun 2016, Dalian menjadi bandar paling sibuk 4 paling sesuai dengan China Daily.

Lokasi

Dalian

Alamat
No. 217 JianShan St., Shahekou District
116025 Dalian, Liaoning, China

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami