The Chinese Language Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

CLI diasaskan oleh dua adik-beradik yang telah hidup, bekerja, dan belajar di China untuk gabungan 18 tahun. Selepas mengiktiraf kepentingan China yang semakin berkembang di dunia, mereka digabungkan bakat mereka untuk menawarkan pelajar jalan yang unik untuk belajar bahasa Mandarin dan memahami PRC melalui rendaman.

Sejak penubuhannya, CLI telah menjadi tuan rumah beratus-ratus pelajar dari lebih 30 negara dan beberapa universiti terkemuka di dunia, termasuk Harvard, Yale, Oxford, Columbia, dan banyak lagi. CLI telah muncul dalam The Washington Post, China Daily, dan jurnal pendidikan di seluruh negara, dan kini menduduki 5 tingkat pusat pembelajaran sendiri di bandar selatan yang indah Guilin. Pada tahun 2012, perjalanan panduan Frommer disyorkan CLI sebagai salah satu program Cina yang terkenal di China.

Guilin dipilih sebagai rumah CLI untuk pelbagai sebab - ia panas; ia adalah kecil dan mudah untuk mengemudi, dengan penduduk seramai lebih kurang satu juta; penduduk tempatan yang ramah dan menarik; masakan tempatan adalah sangat baik; dan senarai seterusnya.

Mungkin sebab yang paling penting Guilin dipilih sebagai rumah CLI adalah keindahan dan kekayaan budaya di bandar ini. Di China, Guilin telah terkenal dengan keindahan alam semula jadi selama lebih seribu tahun. Tiba di Guilin terasa seperti berangkat ke dalam lukisan dakwat Cina tradisional. Tidak mungkin untuk secara tepat landskap gunung batin Guilin dengan perkataan - pemandangan yang adalah salah satu yang akan kelihatan.

Lokasi

Guilin

The Chinese Language Institute

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami